Jury - Årets Ladejarl 2024
Jury - Årets Ladejarl 2024

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

05.03.2024 08:30

Årlig velger juryen ett enkeltmenneske til vinner av verdiprisen Årets Ladejarl. Sekretariatet setter sammen en topp ti liste av de mange nominerte. Hvem som helst kan nominere sin kandidat med en kort begrunnelse på hva personen utmerker seg på og hvorfor personen fortjener å få verdiprisen.  Ny jury består av næringslivsleder og fotograf Lasse Berre, prosjektleder i REMA 1000 Norge Sunniva Reitan, mangeårig toppleder i Næringsforeninga i Trondheim Berit Rian, advokat Lars G. Norheim og Colonialmajor Odd Reitan.  

-Vi ønsker tips til enkeltmennesker som gjennom verdibasert tillitsledelse og arbeid har utmerket seg for sitt samfunnsengasjement, sin innovasjon eller sitt bidrag for å skape et bedre samfunn, sier Sunniva Reitan jury Årets Ladejarl.

Nominasjonen er åpen nå og vi trenger tips til navn på kandidater. Det er juryen som bestemmer hvem som kåres til Årets Ladejarl, og vinneren mottar en æresbevisning for å ha fulgt.  

- Vi ønsker å løfte frem enkeltmennesker som skaper verdifulle resultater. Vi leter etter noen som med sterke verdier og holdninger setter ting ut i livet til nytte for samfunnet. Alle vet om noen de mener fortjener verdiprisen Årets Ladejarl, og nå må alle si hvem de vil skal få denne anerkjennelsen, sier Berit Rian jury Årets Ladejarl

Alle kan nominere og alle kan nomineres til denne prisen.  

Nominasjonene som kommer inn, blir nøye vurdert før sekretariatet plukker ut og presenterer årets topp 10-liste for juryen. Personene som tas ut til topp 10-listen har i særlig grad utmerket seg for sine verdier, sitt pågangsmot for å oppnå sine drømmer, og for sin evne til å gjøre en positiv forskjell i samfunnet. Sekretariatet jobber daglig med verdibasert tillitsledelse og har sine spesialiseringer innenfor innovasjon og bærekraft, finans, kommunikasjon og lederutvikling. Det nye sekretariatet er Sara Ottesen og Jostein Breines, begge fra Reitan Eiendom, Øyvind Brevik fra Reitan Retail og Ine Eilertsen fra holdingselskapet REITAN. 

- Det er allerede kommet inn mange spennende navn. Prisen er et bevis på at personlig ansvar og engasjement er oppskriften for å skape resultater vi andre kan unne og beundre. Vinneren vi leter etter skal inspirere og vise oss hvordan man skaper resultater med verdibasert tillitsledelse ved å selv våge å følge sine verdier og drømmer, sier Ine Eilertsen. 

Mange som fortjener annerkjennelse og beundring 

De tidligere vinnerne av Årets Ladejarl er et bevist på at det finnes mange ildsjeler der ute som fortjener å bli unnet og beundret for det arbeidet de gjør. Rabia Khan vant prisen i fjor for sitt engasjement og arbeid for å styrke mangfoldet i samfunnet. Hun driver ikke bare med kunnskapsformidling og opplysning rettet mot innvandrere – hun har også blitt en viktig stemme motsatt vei – tilbake til byens politikere og helsemyndigheter. I 2022 vant Karen Dolva for sitt pågangsmot for å bekjempe ensomhet gjennom varm teknologi. I 2021 vant Deeyah Khan for at hun gjennom et kamera og mikrofon bekjemper og belyser tema som ekstremisme, radikalisering og muslimske kvinner rettigheter.  

Årlig seremoni og prisutdeling 

Vinneren kåres med seremoni og prisutdeling på Lade Gaard i Trondheim 11. september. Prisen er vedtektsfestet i REITAN og motiveres av selskapets visjon om å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. Årets Ladejarl finansieres og gis av RIETAN AS. 

- Vi unner og beundrer de som inspirerer til personlig engasjement og skaper et varmere samfunn. Antall nominerte til Årets Ladejarl gjennom tidene viser at det finnes mange sterke ildsjeler i landet vårt. Siden 2012 har det vært kåret dyktige og inspirerende Ladejarler. Jeg gleder meg til å gi ut prisen til høsten, sier Odd Reitan jury Årets Ladejarl. 

Ønsker du å nominere noen til Årets Ladejarl 2024 gjøres det på REITANs nettsider. Nominasjonen stenger 1.mai.

Her kan du nominere til Årets Ladejarl 2024 : https://reitan.no/no/skjema/5396/arets-ladejarl-2024-nominering

Her kan du lese mer om Årets Ladejarl og tidligere vinnere: 

https://reitan.no/no/arets-ladejarl

Ine Eilertsen
  • E-mail:ine.eilertsen[at]reitan.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO