Vinneren av Årets Ladejarl 2021

Vinneren av Årets Ladejarl kjemper for likeverd og utmerker seg som uredd og kompromissløs. Prisen på to millioner kroner tildeles Deeyah Khan.

Årets Ladejarl 2021, Deeyah Khan, er uredd og kompromissløs dokumentarregissør og produsent. Hun har tidligere vunnet to Emmys, en BAFTA, en RTS og to Peabody awards i løpet av sin ti år lange karriere med å lage empatiske og urovekkende filmer. Med et kamera og mikrofon bekjemper og belyser hun tema som ekstremisme, radikalisering og muslimske kvinners rettigheter.

Foto: Fuuse Films

Deeyah Khan er født i Norge, og har erfart både fordeler og utfordringer med å leve mellom forskjellige kulturer. Dette har skapt hennes kreative visjon om å vise frem at emosjonell ærlighet og medmenneskelighet, at lytting og empati er svaret for å bekjempe hat og diskriminering. Deeyah brenner for å skape forståelse og mener at økt forståelse er svaret for å finne løsninger på hvordan vi kan håndtere frykt og hat.

Deeyah er modig, uredd og har en fanatisk stahet på sine verdier. Hun jobber mot ekstremisme med respekt som våpen. Deeyah Khan står for verdier vi ønsker å belønne med Årets Ladejarl-prisen.

Odd Reitan

Vi har latt oss inspirere av hennes fanatiske stahet. Deeyah føyer seg inn i rekken som en verdig vinner av Årets Ladejarl.

Jeg er sjokkert og overveldet over å høre at jeg er blitt valgt som Årets Ladejarl. Jeg er så rørt og dypt takknemlig. Dette er ikke bare en stor ære for meg, denne anerkjennelsen og prisen gjør det mulig for meg å fortsette å gjøre mer av arbeidet mitt både med og uten kamera

Deeyah Khan
Foto: Fuuse Films

Deeyah Khan har i årevis jobbet med filmskaping, og inntekten hennes har alltid gått tilbake til prosjektene. Selv i en alder av 44 år eier hun ingenting, det eneste hun har er et par kameraer, noe filmutstyr og en laptop. Med sitt arbeid som lidenskap har hun blitt et slagkraftig forbilde for alle, og lar seg ikke true til taushet.

Foto: Fuse Films

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO