Årets Ladejarl Deeyah Khan

Årets vinner kjemper for likeverd og utmerker seg som uredd og kompromissløs. Prisen på to millioner kroner tildeles Deeyah Khan.

Deeyah er modig, uredd og har en fanatisk stahet på sine verdier. Hun jobber mot ekstremisme med respekt som våpen. Deeyah Khan står for verdier vi ønsker å belønne med Årets Ladejarl-prisen

Odd Reitan
Foto: Geir Dokken

Med et kamera og mikrofon kjemper Deeyah for kvinners rettigheter og hvordan vi kan håndtere hat og diskriminering gjennom forståelse og empati.  Deeyah utmerker seg ved å være uredd og kompromissløs. Hun tør å belyse vanskelige tema, som ofte ikke blir snakket om.

Jeg er sjokkert og overveldet over å høre at jeg er blitt valgt som Årets Ladejarl. Jeg er så rørt og dypt takknemlig. Dette er ikke bare en stor ære for meg, denne anerkjennelsen og prisen gjør det mulig for meg å fortsette å gjøre mer av arbeidet mitt både med og uten kamera.

Deeyah Khan

Deeyah Khan jobber som filmregissør hvor temaer som polarisering, rasisme, kvinners rettigheter, menneskerettigheter, kunstnerisk ytringsfrihet og interkulturelle problemstillinger settes sterkt lys på.

Vi kan la oss inspirere av Deeyahs evne til å skape forandring. Hun har selv opplevd urett og slåss for at neste generasjon skal unngå den samme urettferdigheten.

Odd Reitan

Årets Ladejarl finansieres og gis av REITAN AS. Prisen er på to millioner kroner, og i tillegg får vinneren skulpturen «Colonialmajoren» av Per Sverre Dahl. Prisen gis en person som har utmerket seg i arbeidet for et varmere samfunn gjennom verdibasert ledelse og arbeid. Det hele motiveres av selskapets visjon om å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

Foto: Fuuse Films

 All min inntekt, fra årevis med filmskaping, har alltid gått tilbake til prosjektene mine fordi mitt arbeid er min lidenskap og ikke bare en jobb.  Dette betyr at jeg, selv i en alder av 44 år, ikke eier noe. Det eneste jeg har er et par kameraer, noe filmutstyr, mobil og en laptop. Jeg har ikke noe hjem, jeg eier ingenting. Vennene mine bekymrer seg, til tross for at jeg har vunnet Emmy priser og Bafta -priser, at jeg fortsatt lever med utgangspunkt i noen få kofferter. Så med denne prisen kommer jeg til å legge det meste tilbake i arbeidet mitt, mens noe umiddelbart vil bli brukt til å støtte flere ekstremt høyrisiko-kvinneaktivister i Afghanistan som Taliban leter etter. Det som er igjen håper jeg å spare, slik at datteren min endelig kan bo på ett sted, å ha noe hun kan kalle sitt hjem hvor hennes barndoms ting kan bli bevart og ikke bare være i kofferter og midlertidig opphold. Jeg har ikke ord som strekker til for hvor mye denne prisen betyr for meg. Hjertelig takk, sier en rørt Deeyah Khan

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO