"Det enkle er ofte det beste": Finnene får hente nye pass i sin lokale kiosk, R-kioski

19.04.2013 07:00

Politiet i Finland har gått ut med egen pressemelding om at Reitaneide R-kioski får dispensasjon til å gi ut nye pass. Passene kan dermed hentes i nærmeste kiosk.

Amalie Knudsen
Tittel:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
Mobil:+47 926 66 262
E-post:Amalie.Knudsen@rema.no

- Endringen av passloven angående direkteleveranse av pass har blitt godkjent av den finske riksdagen (Eduskunta). Fra nå av må man ikke hente nye pass på politistasjonen, men kan heller få det tilsendt fra passprodusenten til sin nærmeste R-kioski, basert på den adressen man har oppgitt i sin passøknad. Den som henter ut passet må vise legitimasjon og oppgi fraktkoden som finnes på hentelappen. Den enkelte R-kioski oppbevarer passet i 14 dager, skriver politiet i meldingen.

Lettere tilgjengelig
Når kunden får sitt nye pass må han eller hun kontrollere nøye at opplysningene i passet stemmer og at passet er i feilfri stand. Om feil eller mangler blir oppdaget skal man kontakte det politidistriktet som har utstedt passet. Etter reformen er passinnehaveren ikke lenger pliktig å levere inn sitt gamle pass til politiet, men skal selv makulere og ødelegge det i henhold til anvisningen som følger med det nye passet.

- Direkteleveransen gjør at den som søker om pass som hovedregel kun behøver å oppsøke politistasjonen for å levere inn sin søknad. Den nye leveringsmåten forenkler henting av passet, ettersom det finnes flere R-Kioski i Finland enn politistasjoner, og deres åpningstider er mer fleksible. Intensjonen er at endringen skal forkorte ventetiden for kundene ved politistasjonenes passkontorer, skriver politiet.

R-kioski oppfyller politiets krav
R-kioski sørger for utleveringen, og oppfyller derfor de sikkerhetskrav som politiet stiller i henhold til lokaler og systemer. Passets status og transport følges samtidig opp i politiets systemer for legitimasjon og pass.

For flere detaljer/ informasjon om ordningen, se www.polisen.fi/pass eller ta kontakt med:
Politimyndighetene:
Sjef for løyveforvaltningen Minna Gråsten, tlf.  (+35) 0 7187 81842,
Overinspektør Heli Rajaniemi, tlf. (+35) 0 7187 81851

R-kioski Oy: Business Manager Jan Karlsson tlf. (035) 0 50 360 7596

Reitangruppen består av fire forretningsområder:
REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen.

Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 6,1 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent
som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 71 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.  

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO