"Det enkle er ofte det beste": Finnene får hente nye pass i sin lokale kiosk, R-kioski

Politiet i Finland har gått ut med egen pressemelding om at Reitaneide R-kioski får dispensasjon til å gi ut nye pass. Passene kan dermed hentes i nærmeste kiosk.

19.04.2013 07:00

- Endringen av passloven angående direkteleveranse av pass har blitt godkjent av den finske riksdagen (Eduskunta). Fra nå av må man ikke hente nye pass på politistasjonen, men kan heller få det tilsendt fra passprodusenten til sin nærmeste R-kioski, basert på den adressen man har oppgitt i sin passøknad. Den som henter ut passet må vise legitimasjon og oppgi fraktkoden som finnes på hentelappen. Den enkelte R-kioski oppbevarer passet i 14 dager, skriver politiet i meldingen.

Lettere tilgjengelig
Når kunden får sitt nye pass må han eller hun kontrollere nøye at opplysningene i passet stemmer og at passet er i feilfri stand. Om feil eller mangler blir oppdaget skal man kontakte det politidistriktet som har utstedt passet. Etter reformen er passinnehaveren ikke lenger pliktig å levere inn sitt gamle pass til politiet, men skal selv makulere og ødelegge det i henhold til anvisningen som følger med det nye passet.

- Direkteleveransen gjør at den som søker om pass som hovedregel kun behøver å oppsøke politistasjonen for å levere inn sin søknad. Den nye leveringsmåten forenkler henting av passet, ettersom det finnes flere R-Kioski i Finland enn politistasjoner, og deres åpningstider er mer fleksible. Intensjonen er at endringen skal forkorte ventetiden for kundene ved politistasjonenes passkontorer, skriver politiet.

R-kioski oppfyller politiets krav
R-kioski sørger for utleveringen, og oppfyller derfor de sikkerhetskrav som politiet stiller i henhold til lokaler og systemer. Passets status og transport følges samtidig opp i politiets systemer for legitimasjon og pass.

For flere detaljer/ informasjon om ordningen, se www.polisen.fi/pass eller ta kontakt med:
Politimyndighetene:
Sjef for løyveforvaltningen Minna Gråsten, tlf.  (+35) 0 7187 81842,
Overinspektør Heli Rajaniemi, tlf. (+35) 0 7187 81851

R-kioski Oy: Business Manager Jan Karlsson tlf. (035) 0 50 360 7596

Reitangruppen består av fire forretningsområder:
REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen.

Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 6,1 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent
som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 71 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.  

Amalie Knudsen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 926 66 262
  • E-mail:Amalie.Knudsen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO