Staur Private Equity kjøper REMA Industriers andeler i Staur Foods

19.04.2013 14:00

Staur Private Equity har i dag kjøpt REMA Industriers andeler i pizzaprodusenten Staur Foods. Samtidig kjøper Staur Eiendom REMA Industriers andel i Tolga Næringspark; bygget og eiendommen til pizzaprodusenten. Staur Holding blir dermed eneeier av anlegget i Tolga.

Amalie Knudsen
Tittel:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
Mobil:+47 926 66 262
E-post:Amalie.Knudsen@rema.no

Staur Private Equity og REMA 1000 har eiet 50 prosent hver av Staur Foods, og Staur Eiendom og REMA 1000 har eiet 50 prosent hver av Tolga Næringspark.

- REMA Industrier skal kun ha eierskap bakover i verdikjeden der vi kan fremme konkurransen, sikre tilgangen på råvarer eller drive frem unik innovasjon. Etter nøye vurderinger ønsket vi ikke å satse videre på egen industri i forhold til den type produkter Staur Foods tilbyr, og det er derfor vi selger oss ut av selskapet, sier administrerende direktør for REMA Industrier, Martin Klafstad.

Staur Foods er produsent av fersk pizza, calzone og kildevann. Selskapet omsatte i 2012 for 48 millioner kroner, og hadde et resultat på -2,1 millioner kroner.

-  Staur Foods AS er et spennende selskap, med gode produkter og en dyktig medarbeiderstab. Ved at vi blir eneeiere, kan Staur Foods selge fritt til andre kjeder, og derved øke volumene. Vi vil fortsette å søke distribusjon hos flere kjeder i tillegg til REMA 1000 for å sikre tilfredsstillende omsetning, sier påtroppende styreleder Stig Aune i Staur Foods AS.

 

Reitangruppen består av fire forretningsområder:
REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen.

Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 6,1 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent
som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 71 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.  

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO