Norsk Kylling tilbakekaller enkelte Kløver-, Kløverkylling-, Solvinge-, Stolte Hane- og Godt Kjøp-produkter

07.05.2013 16:25

Etter en gjennomgang hos Norsk Kylling er det avdekket manglende prøvetaking av varmebehandlede grillprodukter ved best før-dato.

Amalie Knudsen
Tittel:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
Mobil:+47 926 66 262
E-post:Amalie.Knudsen@rema.no

Mattilsynet har senest forrige uke gjennomført testing av flere grillprodukter på best før-dato uten å finne avvik i forhold til regelverket og lovkravet. Norsk Kylling velger allikevel å tilbakekalle alle disse produktene etter føre-var-prinsippet. Dette omfatter alle grillede, stekte og varmebehandlede produkter (Kløver, Kløverkylling, Solvinge, Stolte Hane og Godt Kjøp). Det gjelder ikke grillede, stekte og varmebehandlede pølser og pålegg.

Alle kunder uavhengig av når de kjøpte disse produktene får refundert pengene eller ny vare (både ferske og fryste produkter) ved å henvende seg i butikken.

Norsk Kylling selger produkter til kjedene Bunnpris og REMA 1000, samt til Cardinal Foods. 

Innfører 0-toleransegrense for listeria

Forrige fredag varslet Norsk Kylling Mattilsynet om at selskapet stengte en avdeling for å gjøre en totalrenovering. I den nye avdelingen og etter nye rutiner innføres en 0-toleransegrense for listeria ved pakkedato av varmebehandlede grillprodukter.

Regelverket tillater en liten mengde listeria ved pakkedato og inntil 100 colonidannede enheter listeria på siste forbruksdag, men Norsk Kylling innfører nå en 0-toleransegrense ved pakkedato.

Norsk Kylling sine rutiner og tester viser at alle grillprodukter har vært innenfor lovkravet ved pakkedato, og Mattilsynets prøvetakinger på siste forbruksdag i butikk viser det samme. Allikevel tilbakekalles overnevnte produkter etter føre var-prinsippet, ettersom selskapet mangler dokumentasjonen og testing av disse produktene ved best før-dato.

 

For ytterligere informasjon:

Administrerende direktør Norsk Kylling, Frode Marthinsen 
Tlf. 951 59 666, e-post frode@norsk-kylling.no

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 43 000 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO