Reitangruppen inn i NHO Handel

21.06.2013 13:00

Reitangruppen har sagt opp sitt medlemskap i VIRKE, og blir fra nyttår medlem i NHO Handel. REMA 1000 blir dermed første aktør fra dagligvarebransjen inn i NHO, mens Reitan Convenience blir med i selskap med de største bensinstasjonskjedene.

Amalie Knudsen
Tittel:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
Mobil:+47 926 66 262
E-post:Amalie.Knudsen@rema.no

- NHO Handel er en nyetablert og spennende arbeidsgiverorganisasjon som vi tror kan gjøre en veldig god jobb for oss, mye fordi de tilbyr en regional serviceorganisasjon som passer vår desentraliserte organisasjon. Både lokal næringspolitikk og arbeidsgiverservice er viktig for oss, samt kompetansen NHO innehar i hele verdikjeden, sier kommunikasjonsdirektør for Reitangruppen, Solfrid Flateby.


Matpolitikk og franchise
REMA 1000 og Reitan Convenience har vært medlemmer i VIRKE i flere år, og Ole Robert Reitan har også vært styremedlem de siste årene. Norgesgruppen og ICA er medlemmer i VIRKE, og Coop har valgt å stå utenfor de to store interesse- og arbeidsgiverorganisasjonene.

- Vi har vært fornøyde med VIRKE-samarbeidet over flere år, men synes det kan være bra for oss å skape litt avstand fra de andre dagligvareaktørene. Vi tror også vi vil få god service på hele det matpolitiske området, samt at NHO kan jobbe spesielt godt med spørsmål knyttet til franchise som organisasjonsform, sier Flateby.


NHO satser på handel
Markedet for handels- og servicebedrifter er delt mellom NHO og VIRKE, hvorav VIRKE har cirka 15.500 og NHO 9.000 medlemsbedrifter. Handel- og servicesektoren samlet består av cirka 250.000 bedrifter og i dag er rundt 10 prosent organisert i en arbeidsgiverforening. NHO økte i 2012 satsingen på handel ved å etablere en egen landsforening; NHO Handel.

- Vi er veldig glade og stolte av å få med handels- og grossistselskapene i Reitangruppen til NHO. Dette viser at vår satsing på handel lykkes. Vi er klar over at det er nå arbeidet starter. Dette
bidrar til at vi over tid bygger opp et kraftsentrum for norsk varehandel i NHO, sier direktør i NHO Handel, Bjørn Næss.


Om NHO Handel 
NHO Handel er NHOs arbeidsgiver- og bransjeforening for handelsnæringen i Norge. Landsforeningen skal ivareta interessene for kjeder, grossister og agenter innenfor alle bransjer i varehandelen.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 43 000 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO