Reitangruppen inn i NHO Handel

Reitangruppen har sagt opp sitt medlemskap i VIRKE, og blir fra nyttår medlem i NHO Handel. REMA 1000 blir dermed første aktør fra dagligvarebransjen inn i NHO, mens Reitan Convenience blir med i selskap med de største bensinstasjonskjedene.

21.06.2013 13:00

- NHO Handel er en nyetablert og spennende arbeidsgiverorganisasjon som vi tror kan gjøre en veldig god jobb for oss, mye fordi de tilbyr en regional serviceorganisasjon som passer vår desentraliserte organisasjon. Både lokal næringspolitikk og arbeidsgiverservice er viktig for oss, samt kompetansen NHO innehar i hele verdikjeden, sier kommunikasjonsdirektør for Reitangruppen, Solfrid Flateby.


Matpolitikk og franchise
REMA 1000 og Reitan Convenience har vært medlemmer i VIRKE i flere år, og Ole Robert Reitan har også vært styremedlem de siste årene. Norgesgruppen og ICA er medlemmer i VIRKE, og Coop har valgt å stå utenfor de to store interesse- og arbeidsgiverorganisasjonene.

- Vi har vært fornøyde med VIRKE-samarbeidet over flere år, men synes det kan være bra for oss å skape litt avstand fra de andre dagligvareaktørene. Vi tror også vi vil få god service på hele det matpolitiske området, samt at NHO kan jobbe spesielt godt med spørsmål knyttet til franchise som organisasjonsform, sier Flateby.


NHO satser på handel
Markedet for handels- og servicebedrifter er delt mellom NHO og VIRKE, hvorav VIRKE har cirka 15.500 og NHO 9.000 medlemsbedrifter. Handel- og servicesektoren samlet består av cirka 250.000 bedrifter og i dag er rundt 10 prosent organisert i en arbeidsgiverforening. NHO økte i 2012 satsingen på handel ved å etablere en egen landsforening; NHO Handel.

- Vi er veldig glade og stolte av å få med handels- og grossistselskapene i Reitangruppen til NHO. Dette viser at vår satsing på handel lykkes. Vi er klar over at det er nå arbeidet starter. Dette
bidrar til at vi over tid bygger opp et kraftsentrum for norsk varehandel i NHO, sier direktør i NHO Handel, Bjørn Næss.


Om NHO Handel 
NHO Handel er NHOs arbeidsgiver- og bransjeforening for handelsnæringen i Norge. Landsforeningen skal ivareta interessene for kjeder, grossister og agenter innenfor alle bransjer i varehandelen.

Amalie Knudsen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 926 66 262
  • E-mail:Amalie.Knudsen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO