En av disse ti blir Årets Ladejarl

Her er Reitangruppens ti toppkandidater til verdiprisen «Årets Ladejarl» på to millioner kroner. Alderen spenner fra 24 år til over 80, og kandidatene består av både helt ukjente mennesker for de fleste av oss, kjente fjes innen næringslivet, profilerte programledere og “presidenter”.

07.07.2013 11:45

- Det er utrolig gøy å se at det er så stort mangfold blant kandidatene, både på topplisten og blant de flere hundre andre som var nominerte. Selv om spennvidden er stor, har alle gjort seg bemerket med sitt verdibaserte arbeid. Vi har kun tatt hensyn til kriteriene for selve prisen, og det reflekteres i en veldig spennende topp ti-liste. Juryen får en vanskelig jobb med å velge den aller beste før 11. september, sier kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen og leder av jurysekretariatet, Solfrid Flateby.

Pengene brukes fritt

Årets Ladejarl finansieres og gis av Reitangruppen AS og er på to millioner skattefrie kroner. Det gis ingen føringer eller begrensninger for verdiprismottakerens bruk av pengene.
- Årets Ladejarl skal tildeles en person som i særlig grad har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid. Det er ti flotte og ressurssterke mennesker, som på hver sin måte driver med verdibasert arbeid, som vi nå skal vurdere. Det blir fantastisk morsomt, men også skikkelig utfordrende. Velger vi riktig person, brukes pengene sikkert riktig også, sier Colonialmajor Odd Reitan. 

Gjengangere på listen

Prisen deles ut av Odd Reitan 11. september hvert år på Lade Gaard i Trondheim. Den ble delt ut for første gang i fjor, og gikk da til gründeren bak Hvite Busser, Helga Arntzen, som var en av mange sterke toppkandidater. Reitangruppen registrerer med glede at nivået er svært høyt også i år, og enkelte av toppkandidatene fra i fjor er også med på årets toppliste. 
- Juryen bestemte seg tidlig for at det er helt riktig at folk kan bli nominert år etter år. Det ville bli feil å diskvalifisere noen fordi de har stått på topplisten tidligere. Det er også flere nye fjes på listen i år. Vi håper prisen i seg selv kan bidra til synliggjøring av alt det flotte, verdibaserte arbeidet mange gjør, og som vi alle drar nytte av i en eller annen form, sier Flateby.

Om Prisen/ Juryen:
Vinneren skal kåres av Odd Reitan, sammen med Røde Kors-ansatt og tidligere artist Andres Rafael Diaz, høyskolelektor Cecilie Staude, styreleder i Plan Norge og leder i Civita Kristin Clemet, toppidrettssjef i Olympiatoppen Marit Breivik og rådgiver innen media og kultur Gunnar Flikke.

“Prisen gis til en person som i særlig grad har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid som alternativ til regelstyring. Mottakeren av prisen har motvirket likegyldighet og utvist mot, samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker. Vedkommende har blitt en rollemodell og en inspirasjon til engasjement og personlig ansvar. Prisen er en æresbevisning og en belønning for å ha fulgt sine drømmer og oppnådd resultater”.


Årets Toppkandidater (tilfeldig rekkefølge):

Anlov Peter Mathiesen (38), mest kjent som en av grunnleggerne og redaktør for =Oslo

Eddi Eidsvåg (53), mest kjent som stand-up komiker, baker og leder for Pøbelprosjektet

Sven Mollekleiv (58), mest kjent som president i Røde Kors i Norge

Ada Sofie Austegard (49), mest kjent som grunnlegger og driver av Stine Sofies Stiftelse

Dilek Ayhan (33), mest kjent som medgrunnlegger og daglig leder for Alarga

Atle Vårvik (47), mest kjent som skøyteløper og leder av MOT

Simon Flem Devold (84), mest kjent som forfatter og journalist

Steinar J. Olsen (43), mest kjent som daglig leder i Stormberg

Trond-Viggo Torgersen (61), mest kjent som komiker og programleder

Anne Louise Hübert (24), mest kjent som grunnlegger av Aid in Action


Vedtekter for Årets Ladejarl

§ 1 Årets Ladejarl

Årets Ladejarl er en rendyrket verdipris etablert av Reitangruppen og Colonialmajor Odd Reitan. Prisen er på to millioner kroner. Vinneren får i tillegg skulpturen "Colonialmajoren" av Per Sverre Dahl Prisen finansieres og gis av Reitangruppen, motivert av selskapets visjon om å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap, og er vedtektsfestet i Reitangruppen AS. Årets Ladejarl deles ut av Odd Reitan 11. september hvert år på Lade Gaard i Trondheim.

§ 2 Formål og tildelingskriterier

Prisen gis til en enkeltperson som gjennom sitt virke i særlig grad har; utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid, som alternativ til regelstyring motvirket likegyldighet og utvist mot, samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker blitt en rollemodell og en inspirasjon til engasjement og personlig ansvar.

§3 Bruk av prispengene

Det legges ingen føringer eller begrensninger på prisvinnerens bruk av prispengene!

§ 4 Forslag og beslutning om pristildeling

Enhver kan foreslå kandidater til Årets Ladejarl. Juryen fatter beslutning om pristildeling iht § 5.

§5 Juryen

Juryen består foruten Odd Reitan (leder) av fem personer, oppnevnt for fire år av gangen. Det oppnevnes et jurysekretariat, bestående av to personer, for å bistå juryen i dens arbeid Juryen møtes så ofte lederen anser det nødvendig, likevel minst en gang årlig forut for utdelingen av Årets Ladejarl. Vervet som jurymedlem er ulønnet. Jurymedlemmer får dekket reise- og oppholdsutgifter til jurymøter og prisutdeling, samt eventuelle andre dokumenterte kostnader pådratt i anledning juryarbeidet. Et jurymedlem skal fratre ved vurderingen av kandidater som jurymedlemmet har et særlig tilknytningsforhold til, og skal straks orientere juryens leder om eventuelle slike tilknytningsforhold.

§ 6 Nærmere bestemmelser

Reitangruppen kan i samråd med juryen utarbeide nærmere bestemmelser om utdelingen av Årets Ladejarl.

Torild Bråthen
  • Title:Direktør Kultur og kommunikasjon, Uno-X Gruppen
  • Mobile:+47 959 06 526
  • E-mail:tob[at]unox.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Pressrelease

Hvem fortjener 2 millioner kroner? Tips REITAN nå

For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO