Pressbyrån bytter navn til Bögbyrån

For å sette fokus på LHBT-personers situasjon i verden, og samtidig hylle Pridefestivalen, bytter ett av Sveriges eldste selskap navn – til blant annet Bögbyrån.

29.07.2013 15:30

- Velkommen inn! sier kjøpmann Per Blomqvist på Bögbyrån i Vasagatan 12 i Stockholm.

Svenskene kan fra og med i dag av kjøpe kaffe, aviser og kanelboller på butikkene Bögbyrån, Flatbyrån, Queerbyrån, Transbyrån og Homobyrån i Stockholm. Omskiltingen av butikkene skjer i forbindelse med Stockholm Pride, som er Skandinavias største Pride-festival. 
- Dette er våre svenske medarbeideres måte å delta i den fargerike Pride-feiringen på, men det er også et uttrykk for at mangfold og inkludering er noe vi som bedrift er svært opptatt av. Vi skal finnes for alle, både som handelssted og som arbeidsgiver, sier administrerende direktør i Reitan Convenience, Magnus Reitan.  

Moro med alvor
Personalet på Flatbyrån, Queerbyrån, Transbyrån, Homobyrån og Bögbyrån lover at det kommer til å være stor stemning i butikkene.

– Foruten nybakte boller og ferskbrygget kaffe lover jeg at det kommer til å finnes enorme porsjoner av vennskap, kjærlighet og glede, sier Per Blomqvist på Bögbyrån.

Det kreative stuntet har imidlertid en alvorlig undertone.

 – Vi skilter om for å være med på feiringen av Pride, men også for å rette oppmerksomhet mot menneskerettigheter i Sverige og resten av verden, og de menneskene som fortsatt utsettes for undertrykking, myter og fordommer, sier HR-sjef for Pressbyrån Helena Ekdahl.

Om Pressbyrån
Pressbyrån er en riksdekkende servicehandelkjede i Sverige, og med over 320 butikker og en omsetning på 2,5 milliarder svenske kroner i 2012, er den landets største convenienceaktør. Pressbyrån har et stort varesortiment, bestående av blant annet aviser og blader, hurtigmat, kaffe, sukkervarer, frukt og drikke, samt et rikt tilbud av tjenester som billetter, spill og lotteri.

Siden starten for over 100 år siden har Pressbyrån etablert seg lett tilgjengelig der mange mennesker er på farten. Pressbyrån eies av Reitan Convenience, som ledes av Magnus Reitan.   
For mer informasjon, besøk: www.pressbyran.se


Ved spørsmål/ønske om intervju:

HR-sjef for Pressbyrån Helena Ekdahl, via pressekontakt Lennart Schultz
lennart.schultz@reitanconvenience.se Tlf. (+46) 070-3077385

Pressekontakt i Reitan Convenience Ida Håvik
ida.havik@reitanconvenience.no Tlf. (+47) 975 22 627

For å sette fokus på LHBT-personers situasjon i verden, og samtidig hylle Pridefestivalen, bytter ett av Sveriges eldste selskap navn – blant annet til Bögbyrån. 

Amalie Knudsen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 926 66 262
  • E-mail:Amalie.Knudsen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Pressrelease

Hvem fortjener 2 millioner kroner? Tips REITAN nå

For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO