Pressbyrån bytter navn til Bögbyrån

For å sette fokus på LHBT-personers situasjon i verden, og samtidig hylle Pridefestivalen, bytter ett av Sveriges eldste selskap navn – til blant annet Bögbyrån.

29.07.2013 15:30

- Velkommen inn! sier kjøpmann Per Blomqvist på Bögbyrån i Vasagatan 12 i Stockholm.

Svenskene kan fra og med i dag av kjøpe kaffe, aviser og kanelboller på butikkene Bögbyrån, Flatbyrån, Queerbyrån, Transbyrån og Homobyrån i Stockholm. Omskiltingen av butikkene skjer i forbindelse med Stockholm Pride, som er Skandinavias største Pride-festival. 
- Dette er våre svenske medarbeideres måte å delta i den fargerike Pride-feiringen på, men det er også et uttrykk for at mangfold og inkludering er noe vi som bedrift er svært opptatt av. Vi skal finnes for alle, både som handelssted og som arbeidsgiver, sier administrerende direktør i Reitan Convenience, Magnus Reitan.  

Moro med alvor
Personalet på Flatbyrån, Queerbyrån, Transbyrån, Homobyrån og Bögbyrån lover at det kommer til å være stor stemning i butikkene.

– Foruten nybakte boller og ferskbrygget kaffe lover jeg at det kommer til å finnes enorme porsjoner av vennskap, kjærlighet og glede, sier Per Blomqvist på Bögbyrån.

Det kreative stuntet har imidlertid en alvorlig undertone.

 – Vi skilter om for å være med på feiringen av Pride, men også for å rette oppmerksomhet mot menneskerettigheter i Sverige og resten av verden, og de menneskene som fortsatt utsettes for undertrykking, myter og fordommer, sier HR-sjef for Pressbyrån Helena Ekdahl.

Om Pressbyrån
Pressbyrån er en riksdekkende servicehandelkjede i Sverige, og med over 320 butikker og en omsetning på 2,5 milliarder svenske kroner i 2012, er den landets største convenienceaktør. Pressbyrån har et stort varesortiment, bestående av blant annet aviser og blader, hurtigmat, kaffe, sukkervarer, frukt og drikke, samt et rikt tilbud av tjenester som billetter, spill og lotteri.

Siden starten for over 100 år siden har Pressbyrån etablert seg lett tilgjengelig der mange mennesker er på farten. Pressbyrån eies av Reitan Convenience, som ledes av Magnus Reitan.   
For mer informasjon, besøk: www.pressbyran.se


Ved spørsmål/ønske om intervju:

HR-sjef for Pressbyrån Helena Ekdahl, via pressekontakt Lennart Schultz
lennart.schultz@reitanconvenience.se Tlf. (+46) 070-3077385

Pressekontakt i Reitan Convenience Ida Håvik
ida.havik@reitanconvenience.no Tlf. (+47) 975 22 627

For å sette fokus på LHBT-personers situasjon i verden, og samtidig hylle Pridefestivalen, bytter ett av Sveriges eldste selskap navn – blant annet til Bögbyrån. 

Amalie Knudsen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 926 66 262
  • E-mail:Amalie.Knudsen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO