Bedre med en struts på grillen enn ti på taket

Kjøpmann Anita Christiansen i Narvesen tror ikke kundene vil stikke hodet i sanden når hun nå skal legge struts på grillen. Verdens største fugl er nemlig både smakfull og mør, og gjør seg spesielt godt i pølser.

30.07.2013 07:00

- Disse får kyllingpølser til å virke direkte pinglete, ler daglig leder ved Narvesen National Vestibyle i Oslo, Anita Christiansen. Hun tilhører et eksklusivt knippe kjøpmenn som nå prøver ut Narvesen og Leiv Vidars kampanje “Pølser fra hele verden”, og skal tilby strutsepølser til eventyrlystne kunder.
- Heldigvis er de ikke bare en kuriositet. De smaker også utrolig godt, forteller hun.

Christiansen hadde stor suksess med salg av bisonpølser i juni, og når strutsen er fortært gleder hun seg til å prøve ut enda to nye gourmetpølser laget av villsvin og krokodille. 
- Det er utrolig gøy å kunne tilby kundene noe helt utenom det vanlige, og erfaringen hittil er at de blir både overrasket, begeistret og selvfølgelig fornøyde. Men jeg må innrømme at jeg er litt ekstra spent på den krokodillepølsa, sier Christiansen.

Store biter av struts
Strutsekjøtt er tilnærmet fettfritt, hvor fettinnholdet ligger på mellom 0,1 til en prosent i stekeklart kjøtt. For å få optimal smak og saftighet i de nye pølsene har Leiv Vidar tilsatt kjøtt av svin og storfe, men pølsene inneholder likevel hele 22 prosent av det eksklusive strutsekjøttet.  

- Tar man et tverrsnitt av pølsen vil man kunne se store biter av struts i snittet. Strutsekjøtt er generelt magert og svært mørt, og smaken kan minne litt om kalv. Vi tror pølsene vil falle i smak hos mange, og at både kjøttypen og krydderbruken er spennende innslag for norske pølseelskere, sier markedssjef i Narvesen Stian Brevik.

Pølsene er krydret med en eksotisk krydderblanding bestående av blant annet sitron, pomeranskall, koriander, paprika, oregano, persille og chili. Som tilbehør anbefales en curry- og mangodressing som komplimenterer disse smakene.

Kjøtt av høy kvalitet
Strutsen er verdens største og raskeste fugl. De største eksemplarene kan veie opp mot 150 kilo og rage to og en halv meter over bakken. Et av pionerlandene innen strutseoppdrett er Sør-Afrika, som i dag huser rundt 90 prosent av all struts til matproduksjon. Det er også her strutsen i Narvesens nye pølser kommer fra. 

- Vi har brukt mye tid på å finne riktig råstoff og da ble struts et naturlig valg. Vi ønsket kjøtt av aller høyeste kvalitet og dette kjøttet har lav fettprosent og er rikt på proteiner. Vi er svært fornøyde med resultatet, sier markedssjef i Leiv Vidar Asbjørn Koller.

 

For ytterligere informasjon/ ønske om intervju:

Leiv Vidar AS: Salgs- og markedsdirektør Hans Olav Hole +47 917 46 920, hans.olav@leiv-vidar.no

Reitan Convenience AS: Kommunikasjonsrådgiver Ida Håvik +47 975 22 627,ida.havik@reitanconvenience.no

Amalie Knudsen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 926 66 262
  • E-mail:Amalie.Knudsen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO