Brobyggerbedriftsprisen til 7-Eleven og Magnus Reitan

7-Eleven og Magnus Reitan er tildelt Brobyggerbedriftsprisen 2013 for sitt arbeid med inkludering og integrering i arbeidslivet. I Norge har flere enn 50 prosent av kjøpmennene i 7-Eleven flerkulturell bakgrunn.

31.07.2013 07:35

- Dette er en svært hyggelig anerkjennelse. Vi tror mangfold beriker og utvikler oss. For oss handler det om selve mennesket, ikke hvor du kommer fra. Det er veldig morsomt for oss at det er så mange med flerkulturell bakgrunn som gjør suksess hos oss, som får muligheter, og som også blir gode eksempler for andre, sier administrerende direktør i Reitan Convenience Magnus Reitan.

Priser til Malala, Dilek Ayhan med flere
14. augustkomiteen jobber for å bygge bro mellom det norske og det pakistanske samfunnet, og har et spesielt fokus på møteplasser og dialog, samt å øke pakistanere og nordmenns kunnskap om hverandres kultur, tradisjoner og verdier. I 2013 deles det ut totalt fem priser (se nederst i saken).

- Mange minoritetsgrupper har problemer med å komme inn i arbeidsmarkedet, og dette er en stor utfordring for vellykket integrering i Norge. Gjennom sitt arbeid med integrering av mennesker med minoritetsbakgrunn bidrar 7-Eleven både til samfunnsbygging og brobygging mellom kulturer, og er derfor en verdig prisvinner, sier leder av 14. augustkomiteen Aamir Javed Sheikh.

Aktivt arbeid med integrering
Brobyggerprisen overrekkes 7-Eleven og Magnus Reitan 14.august. Den er tidligere tildelt blant andre HKH Kronprins Håkon, Erna Solberg, Wenche Foss, og Muhammad Rafiq, tidligere president i Pakistan. Prisen deles ut av 14. august-komiteen, som arrangerer Pakistansk nasjonaldag i Norge. Reitan Convenience, som eier blant annet 7-Eleven, har jobbet aktivt med mangfold og integrering over flere år. 

- Vi mener mangfold bidrar til verdiskaping og en positiv bedriftskultur. Mennesker med ulik bakgrunn, erfaring og kompetanse utfyller hverandre. Min far, Odd Reitan, startet sin første butikk i 1972, og nå består Reitangruppen av 4.000 butikker i syv land. Det er først de senere årene vi har svært mange med bakgrunn fra andre land, og de siste årene har de aller beste kjøpmennene i 7-Eleven vært kjøpmenn med flerkulturell bakgrunn, sier Magnus Reitan.

Om 14. augustkomiteen
- 14. augustkomiteen har siden 2003 arrangert feiringen av Pakistans nasjonaldag i Norge. Komiteen står også bak gjennomføringen av det første barnetoget på Pakistans nasjonaldag, inspirert av den norske 17. maifeiringen.

- Komiteen arbeider for å minske avstanden mellom den norskpakistanske befolkning og det norske samfunnet. Den er spesielt opptatt av likestilling, å skape tillit og dialog mellom ulike folkegrupper, og inkludering av kvinner og barn i kulturaktiviteter og arrangementer.

- 14. augustkomiteen har i samarbeid med Norges Røde Kors og det pakistanske miljøet i Norge arrangert flere arrangementer, blant annet støttekonsert og fakkeltog for flomofrene i Pakistan, hvor HKH Kronprins Haakon tente den første fakkelen.


Vinnerne av Brobyggerprisen 2013

Malala Yousafzai, ung aktivist som ble verdenskjent da hun ble skutt i hodet av Taliban for sin kamp for jenters skolegang.

Dilek Ayhan, daglig leder i organisasjonen Alarga.


Vinnere av Brobyggerbedriftsprisen 2013

7-Eleven og Magnus Reitan, administrerende direktør i Reitan Convenience.

Hanne Løvstad, direktør i MyCall.


Pride of Performance Award 2013

Laila Bokhari, norskpakistansk forsker og forfatter.


 

Tidligere vinnere av Brobyggerprisen

2003: Tidligere statsminister Kåre Willoch, popartist Morten Harket, pakistansk ambassadør i Norge Shahbaz Shahbaz og Muhammad Anwar Soofi.

2004: Skuespiller Wenche Foss, daværende biskop i Oslo Gunnar Stålsett, direktør i Coca‐Cola Drikker Stein Rømmerud, daværende ordfører i Oslo Per Ditlev‐Simonsen, president for Telenor i Pakistan Tore Johansen.

2005: Daværende statsminister Kjell Magne Bondevik, byrådsleder i Oslo Erling Lae, den norske ambassadør til Pakistan Bjørn Janis Kanavin.

2006: H.M. Kong Harald, stortingets visepresident Inge Lønning, seniorrådgiver for statsministeren i Norge Arne Bjørnstad, direktør Oslo konserthus Knut Vigar Hansen, kulturformidler Astrid Urby.

2007: Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas, komiker og TV‐kjendis Robert Stoltenberg, Prince of Wales i Storbritannia HRH Charles, journalister i Aftenposten Frode Sætran og Erik Hollie,

2008: H.K.H. Kronprinsesse Mette Marit, palestinsk ambassadør til Norge Yasser Najar.

2009: USAs president Barack Obama, tidligere president i Pakistan Muhammad Rafiq Tarar, tidligere finansminister Per‐Kristian Foss, advokat og tidligere justis- og innenriksminister i Pakistan Aitzaz Ahsan, pakistansk filmstjerne Zeba Ali, artist og musiker Alexsander Rybak.

2010: Leder av den norske Nobelkomiteen og generalsekretær Europarådet Torbjørn Jagland, president i Røde Kors i Norge Sven Mollekleiv, tidligere generalsekretær i Røde Kors i Norge Børge Brende, skuespiller og FN-ambassadør Angelina Jolie, imam Meboob‐Ur‐Rehman.

2011: H.K.H. Kronprins Haakon, Pakistans statsminister Syed Yusuf Raza Gilani.

2012: Erna Solberg, Høyres leder, artist Hanne Krogh.

Ved spørsmål/ønske om intervju:

Kommunikasjonsrådgiver i Reitan Convenience Ida Håvik
ida.havik@reitanconvenience.no Tlf. +47 975 22 627

Ida Håvik
  • Title:Sjef for kommunikasjon og samfunnsansvar, Reitan Convenience
  • Mobile:+47 975 22 627
  • E-mail:ida.havik[at]reitanconvenience.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO