Uno-X Hydrogen skal fylle tanken på neste generasjon elbiler

Uno-X Hydrogen skal i løpet av få år gjøre det mulig å kjøre mellom alle Norges største byer med hydrogen på tanken og vann som eneste utslipp.

02.03.2016 08:10

Uno-X Hydrogen AS skal i første omgang bygge 20 hydrogenstasjoner innen 2020, i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand – samt på de viktigste veistrekningene mellom disse byene.

Her er foreløpig tidsplan for åpning av Uno-X Hydrogen-stasjoner:

  • Bergen – sommer 2016
  • Oslo – sommer 2016
  • Akershus 1 – høst 2016
  • Akershus 2 – høst 2016
  • Trondheim, Bergen, Stavanger, Hamar, Kristiansand - 2017

Målet er at hydrogenbil-eiere kan kjøre mellom Norges største byer innen 2020, når hydrogenbiler lanseres fra flere produsenter og i større volum.

Uno-X Hydrogen AS er et nytt selskap, der Reitangruppens drivstoffselskap Uno-X Gruppen eier 51 prosent og hydrogenselskapet NEL eier 49 prosent.

Raskt, enkelt og billig
- Hydrogenbiler er like enkle å bruke som dagens bensin- og dieselbiler. De er rett og slett elbiler som i stedet for batteri har en hydrogentank og brenselcelleteknologi. Tanken fylles på tre-fire minutter, og rekkevidden er 500 kilometer. De som har bruksmønstre der elbil med batteri er utfordrende vil se at hydrogenbilen er et svært godt alternativ til bensin- og dieselbiler, sier administrerende direktør Vegar Kulset i Uno-X Gruppen.

Raskt, enkelt og billig drivstoff til kundene er Uno-X sin målsetning. I årene som kommer kan bilførere med hydrogenbiler fylle hydrogen hos Uno-X.

Startstøtte til stasjoner
Norske myndigheter har - med stort hell og store avgiftslettelser - vist vilje til offensive tiltak for å få flere elbiler på veiene. Elbiler slipper engangsavgift og merverdiavgift, og har en rekke bruksfordeler.

Hydrogenbiler vil om få år være konkurransedyktige med bensin- og dieselbiler på pris, og behovet for avgiftslettelser begrenset. Derfor kan staten heller bruke midler til å sikre et godt utbygd nett av hydrogenstasjoner, frem til det er et tilstrekkelig antall hydrogenbiler på veiene og hydrogenstasjonene også blir økonomisk bærekraftige.

- Vi forventer at norske politikere sørger for å prioritere hydrogenstasjoner i Nasjonal transportplan 2018-2029. Foreløpige signaler er overraskende avventende. I et langstrakt land med en lang vinter er hydrogenbiler et svært godt nullutslipp-alternativ til bensin- og dieselbiler, sier Kulset i Uno-X Gruppen.

Samtidig som alle verdens største bilprodusenter utvikler og lanserer hydrogenbiler, satser en rekke land på å bygge ut omfattende nettverk av hydrogenstasjoner.

- Myndighetene må bidra til at det samme skjer i Norge. Hydrogenstasjoner må få en sentral plass i Nasjonal transportplan 2018-2029, og staten må bidra med startstøtte for å få på plass et landsdekkende nett av hydrogenstasjoner. Så skal vi i Uno-X Hydrogen investere vår andel for å bidra til nullutslipp fra norske biler, sier Kulset.

Sykling er smart
Selv om el- og hydrogenbiler vil gi nullutslipp på veiene, er det viktig å fremme andre transportformer for å nå Norges utslippsmål. Uno-X Gruppen er svært opptatt av hverdagssyklistens kår.

- Sykling er enkel, effektiv og fornuftig transport. Sykling er godt for klima, miljø og ikke minst syklistens helse, sier sykkelentusiast – og administrerende direktør - Vegar Kulset i Uno-X Gruppen.

Uno-X Gruppen er generalsponsor for sykkelrittene Tour of Norway og Tour des Fjords, og støtter en rekke sykkellag og -klubber.

 

For ytterligere informasjon:

Vegar Kulset, administrerende direktør i Uno-X Gruppen AS, vegar.kulset@unox.no, tlf. (+47) 943 00 711

Roger Hertzenberg, daglig leder i Uno-X Hydrogen AS, roger.hertzenberg@unox.no, tlf. (+47) 924 06 850

Torild Bråthen
  • Title:Direktør Kultur og kommunikasjon, Uno-X Gruppen
  • Mobile:+47 959 06 526
  • E-mail:tob[at]unox.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO