Rekordsalg av gavekort

Gavekort kjøpt hos Narvesen og 7-Eleven vil ligge under rekordmange juletrær i morgen. Førjulsukene står for en fjerdedel av kjedenes årlige omsetning, som vil nå nærmere 200 millioner kroner i år.

23.12.2013 10:00

- Gavekort er en kjempepopulær gave. Kundene sier det er fordi de ikke ønsker å gi penger, men samtidig ha en fleksibilitet. Spendon er det mest populære, fordi det kan brukes hvor som helst. Vi har hatt en eventyrlig vekst i salget av gavekort, og avslutter året med en samlet økning for våre kjeder på 20 prosent, sier administrerende direktør i Reitan Convenience Norge, Mariette Kristenson.

Nordlendingene kjøper mest
Narvesen og 7-Eleven har størst utvalg og selger flest gavekort gjennom butikk i Norge. Reitan Convenience omsetter gavekort for nærmere 200 millioner kroner i 2013.
- Størst omsetning har vi i nord, fra Trondheim og oppover med Troms og Finmark på topp. Ellers er våre butikker i Oslo også godt representert i toppen. Vi har flere butikker som har vekst i år på nærmere 30 prosent, sier Kristenson.

Mer praktisk enn penger
Salgstall fra Reitan Convenience tyder på at stadig flere ønsker seg elektroniske gavekort, som gir langt større bruksmuligheter enn kontanter. Uregistrerte betalingskort, kort som ikke er tilknyttet noen person eller bankkonto, har blitt kritisert for å kunne brukes av kriminelle miljøer til å hvitvaske penger.

- For oss utgjør gavekort fra SpendOn hele 90 prosent av salget. Dette er et Visa-kort som kan brukes på 25 millioner utsalgssteder verden over, i tillegg til handel på internett. For svært mange vil et slikt gavekort være mer praktisk enn penger, og det er en gave som er både lett å gi og perfekt å få. Grensen per kort er senket til 2.000 kroner kortet siste året, og kjøpmennene våre forteller at kundene ikke kjøper mange kort av gangen. Kundene sier derimot at kortet er et kjempegodt gavealternativ. Vi tror derfor de aller fleste kortene kjøpes for å gis bort, sier markedssjef i Narvesen, Stian Breivik.

I tillegg til SpendOn og SpendOn Refill fører Reitan Convenience sine butikker gavekort fra Billettservice, Clas Ohlson, G-sport, H&M, Habbo, IMVU, Interflora, iTunes, App store, Nelson Group, Nintendo, Runescape, Nordli Libris, Norsk Kino, Oslo Kino, Platekompaniet og Spotify.


Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 3,5 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 72 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap. 

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig, Reitangruppen
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitangruppen.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny Commercial Director for Britannia Hotel

Kenneth Enæs-Hanssen blir ny Commercial Director for Britannia Hotel. Enæs-Hansen går inn i en nyopprettet rolle, med overordnet ansvar for...

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO