Reitangruppen delte ut Varehandelstipendet 2014

Blant mange sterke kandidater var det BI-studentene Katrine Rusten og Ida Kristin Hamnes som imponerte juryen mest. De ble i går kveld kåret til vinnere av Varehandelstipendet 2014, som sponses av Reitangruppen og den frittstående ukeavisen Dagligvarehandelen.

24.04.2014 07:00

- For oss i Reitangruppen er det veldig spennende å bli kjent med de studentene som utmerker seg helt i toppen, og som viser en sterk interesse for handel og kjøpmannskap. Vi er glade for å kunne bidra til Varehandelstipendet i år også, og vi vet at dette både motiverer og engasjerer varehandelstudentene ved BI i Bergen. Det ønsker vi å støtte opp under, sier rektor for Reitangruppens Verdiskole, Berit Hvalryg.

Sterk konkurranse
Varehandelstipendet består av en første- og annenpris på henholdsvis 10.000 og 5.000 kroner. I tillegg til å sende inn søknader ble kandidatene intervjuet og vurdert av en jury, som bestod av Ida Håvik fra Reitan Convenience, Bjørg Eklund fra Dagligvarehandelen og 
Robert Ingvaldsen fra BI.

- Kandidatene imponerte juryen veldig, både med sine søknader og under intervjuene. Til tross for svært sterk konkurranse var det likevel to som utmerket seg litt ekstra. Katrine og Ida er begge målbevisste, positive og engasjerte studenter, og de viser stor interesse og forståelse for varehandelfaget, sier kommunikasjonsrådgiver i Reitan Convenience, Ida Håvik, som hadde gleden av å overrekke stipendet til de to vinnerne.


Juryens begrunnelse


Katrine Rusten, 10.000 kroner 

Katrine imponerte juryen med sitt engasjement, og viser en stor refleksjonsevne rundt varehandelens utfordringer og muligheter. Hun har verv ved siden av studiene, og har hatt en svært positiv utvikling i sine faglige resultater. Katrine forteller at hun får brukt sin erfaring fra arbeidslivet i studiene, samt teoretisk og faglig tyngde fra studiene i arbeidslivet. Juryen opplever henne som målrettet og positiv, noe som gagner både henne selv, medarbeidere og medstudenter i det daglige. Juryen tror Katrine vil lykkes med sine karriereplaner etter endte studier.

Ida Kristin Hamnes, 5.000 kroner

Ida er svært målbevisst og har arbeidserfaring fra varehandelen både før og ved siden av studiene. Hun uttrykker et sterkt ønske om å utvikle seg videre faglig, noe hun mener vil bidra til å oppfylle hennes fremtidige mål. Ida er reflektert og positiv, og viser at hun både ønsker og tør å utfordre seg selv. Juryen tror hun har potensiale til å bli en svært god leder innen varehandel.

Om Varehandelstipendet

- Varehandelstipendet utdeles i forbindelse med kåringen av årets varehandelstudent ved BI i Bergen.

- Stipendet deles i år ut av Reitangruppen og Dagligvarehandelen, og består av to priser på henholdsvis 10.000 kr og 5.000 kr.

- Studentene som søker har engasjement ved og utenfor skolen, og har erfaring fra varehandel, salg eller markedsføring.


For spørsmål/ ønske om intervju kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Reitan Convenience:
Ida Håvik, E-post: ida.havik@reitanconvenience.no Tlf. 975 22 627

Reitangruppen består av fire forretningsområder:
REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2013 (inkl. franchiseomsetning) for 77 milliarder kroner, sysselsetter 35.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig, Reitangruppen
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitangruppen.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO