Interpress Norge avvikler distribusjonen av bøker

15.10.2014 07:00

Styret i Interpress Norge, som er eid av Reitan Convenience Norge, har besluttet å avvikle selskapets bokdistribusjon i løpet av første kvartal 2015. Beslutningen er tatt etter grundige vurderinger av mulighetene for å skape lønnsomhet for bokdistribusjon i Interpress Norge.

Berit Hvalryg
Tittel:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig, Reitangruppen
Mobil:+47 926 46 666
E-post:berit.hvalryg@reitangruppen.no

Interpress Norge står i dag for 10 prosent av distribusjonen av blader, magasiner, serielitteratur og bøker til massemarkedet, som omfatter kiosk, dagligvare og bensinstasjoner. Selskapet vil fortsatt ivareta funksjoner innen marked og salg for blader og magasiner i Norge.

- Det er viktig for oss å sikre lønnsomhet for våre kjøpmenn og vårt selskap, og det er ikke bærekraftig å fortsette å tape på bokdistribusjonsvirksomheten. De siste årene har bokmarkedet vært svært utfordrende for Interpess, sier administrerende direktør for Reitan Convenience, Magnus Reitan. 

- Vi synes det er veldig leit at vi ikke lenger kan være en utfordrer til Bladcentralen på distribusjon av bøker til massemarkedet, men vi må gjøre det som er best for selskapet og våre butikker. Kundene skal fortsatt få et bredt og variert utvalg av bøker i Narvesen, og vi stiller oss positive til et fortsatt samarbeid med Bladcentralen, samt til samarbeid med eventuelle nye aktører i markedet, avslutter Reitan.

Reitangruppen består av fire forretningsområder:
REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2013 (inkl. franchiseomsetning) for 77 milliarder kroner, sysselsetter 35.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO