Reitangruppen klatrer mest blant Norges mest attraktive arbeidsplasser

31.10.2014 09:00

I Universum sin årlige kåring av Norges mest attraktive arbeidsplasser er det Reitangruppen som klatrer mest blant aktørene innen dagligvare og servicehandel. Reitangruppen rykker hele seks plasser opp fra fjorårets liste, og deler i år 17.-plassen med Ikea.

Berit Hvalryg
Tittel:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig, Reitangruppen
Mobil:+47 926 46 666
E-post:berit.hvalryg@reitangruppen.no

- Det at vi klatrer mest, og er med på å løfte hele vår kategori, forteller meg at vi lykkes i det vi gjør. Vi tror på det å skape handling gjennom å gi folk tillit. Verdibasert ledelse i Reitangruppen innebærer at våre medarbeidere får både ansvar og muligheter. Denne tilliten skaper gode resultater og har mye å si for vår attraktivitet som arbeidsgiver, sier rektor for Reitangruppens Verdiskole, Berit Hvalryg.

Verdier og godt arbeidsmiljø er suksessfaktorer
Sentralt i Reitangruppen står virksomhetens filosofi og verdier, og disse brukes aktivt i rekrutteringsarbeid, kulturbygging og drift. Med opprettelsen av en egen Verdiskole for ledere i 2010 har Reitangruppen ytterligere styrket fokuset på verdibasert ledelse.
- Vi ønsker å være tydelige på hva vi står for og hvilke verdier vi har. Vi vil ha talentfulle medarbeidere og ledere med sterk vilje som deler vårt verdi-DNA. Vi er derfor veldig glade for at mange oppfatter oss som en spennende og attraktiv arbeidsplass, og identifiserer seg med våre verdier og måten vi driver på, sier Hvalryg.

Et av verdigrunnlagene er at «Vi vil ha det morsomt og lønnsomt». Det gjøres mye godt arbeid for å sikre trivsel, arbeidsglede og effektivitet i hvert forretningsområde.

 - Både Uno-X, REMA 1000, Reitan Convenience og Reitan Eiendom jobber strukturert og målrettet med å skape et godt arbeidsmiljø. Fokus på helse og sunnhet på arbeidsplassen, og ikke minst et godt og inkluderende sosialt miljø, er veldig viktig for oss. Vi tror at dette, i tillegg til meningsfulle arbeidsoppgaver, er viktig for å tiltrekke og beholde de beste medarbeiderne, avslutter Hvalryg.


Aktører i dagligvare og servicehandel på Universums Topp 100-liste 

                                   2014             2013
Norgesgruppen          11.-plass       14.- plass
Reitangruppen           17.-plass       23.-plass
ICA                             96.-plass       -

Reitangruppen består av fire forretningsområder:
REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2013 (inkl. franchiseomsetning) for 77 milliarder kroner, sysselsetter 35.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO