REMA 1000 hovedsponsor for Dyreverndagen 2015

REMA 1000 er hovedsponsor for Dyreverndagen. Dyreverndagen er et nytt arrangement som for første gang skal arrangeres 21. mars 2015 på DogA i Oslo. Dette skal bli Norges største event innen dyrevern.

01.12.2014 12:00

Dyreverndagen skal inspirere til dyrevern, og være en stor årlig arena og møteplass for de som er interessert i dyrevern. Dyreverndagen skal bestå av et inspirasjonsseminar og fest med prisutdeling, og skal skape positiv oppmerksomhet og entusiasme rundt saken. Det er en frivillig arbeidsgruppe i forskernettverket Minding Animals Norge som står bak.

Dyreverndagen har valgt ut REMA 1000 som sponsor fordi de ser at REMA er den dagligvareaktøren som gjør mest for dyrevelferden.

– Vår arbeidsgruppe har gjort en grundig kartlegging av dagligvaremarkedet, og resultatene viser at REMA 1000 helt klart er den aktøren som er best på dyrevelferd, forteller prosjektleder for Dyreverndagen, Hilde Valbjørn Hagelin.

– REMA 1000 er den eneste dagligvareaktøren som ikke selger egg fra høner i bur, og de jobber for å gjøre dyrevelferden bedre for Stangekylling. Dette er tiltak som virkelig betyr noe for hundretusener av dyr. Derfor ønsket vi oss REMA 1000 som sponsor på vårt arrangement, fortsetter Hilde Valbjørn Hagelin.

- God dyrevelferd har alltid vært viktig for oss  og vi jobber kontinuerlig for å forbedre dyrevelferden i egen industri. Dette er grunnen til at vi ønsker å sponse Dyreverndagen, sier Havva Kara, Sjef for Miljø og ansvarlige innkjøp, 

- For å oppnå optimal smak og kvalitet er fôr og oppvekst viktig. Vi mener generelt at dyr som vokser opp under gode forhold trives bedre, og gir oss kjøtt, melk og egg av en bedre kvalitet enn dyr som ikke vokser opp under gode kår. I 2011 gikk REMA 1000 i front av dagligvarekjedene om å slutte salget av egg fra burhøns til fordel for egg fra frittgående høner, fortsetter Havva.

- Vi mener at en høne som går fritt lever et mer naturlig liv og at dyrevelferden ivaretas best hos frittgående høner. Våre bønder, Dyrevernalliansen, Økologisk Norge, Veterinær-instituttet, og aller viktigst; mange av våre kunder har vært enige med oss i dette, avslutter Havva.

Reitangruppen består av fire forretningsområder:
REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2013 (inkl. franchiseomsetning) for 77 milliarder kroner, sysselsetter 35.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig, Reitangruppen
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitangruppen.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO