Vasket 9.456 biler på åtte timer - knuste verdensrekorden

Fredag 7. november ble kjøpmennene i Shell/7-Eleven og Geir Schau fra Morgenklubben på Radio Norge verdensmestere i bilvask. Hele 9.456 biler ble vasket på åtte timer, og kjeden slo dermed den tidligere verdensrekorden med over 3.000 biler. Det resulterer i et bidrag til ungdomsorganisasjonen MOT på 472.800 kroner.

07.11.2014 20:10

- Dette er helt rått! Vi har sett et vanvittig engasjement blant kjøpmenn, medarbeidere og publikum på stasjonene. Vi lovte å gi 25 kroner til MOT per bil vi klarte å vaske, og når vi nå har klart å slå rekorden dobler vi dette beløpet, fra 236.400 til 472.800 kroner. Da smaker det ekstra godt å bli verdensmester, sier regionssjef i Shell/7-Eleven, Kenneth C. Olsen.

- Dette hadde ikke vært mulig uten Radio Norge og Geir Schau, som virkelig har klart å mobilisere sine lyttere til å hjelpe oss å slå verdensrekorden og samtidig støtte en god sak, fortsetter han.

Verdensrekorden ble slått på selveste 7-Eleven-dagen, fredag 7. november. For å bli verdensmestere måtte de 82 kjøpmennene slå en rekord som ble satt i Australia og New Zealand i 2012, på 6.277 bilvask på 8 timer. Den nye, norske rekorden står nå på 9.456 vaskede biler.

Viktig støtte til arbeid med ungdom 
Reitan Convenience, som eier Shell/7-Eleven-kjeden, er hovedsamarbeidspartner til MOT, og har støttet organisasjonens arbeid siden 1999. Foruten å bidra med midler arbeider Reitan Convenience også for økt kjennskap til MOT. 

- For en dag det ble! Vi er utrolig takknemlige for de midlene som har kommet inn. Det gjør at vi kan spre MOTs budskap til enda flere ungdommer, og på den måten skape flere trygge ungdomsmiljø. Vårt samarbeid med Shell/7-Eleven og Reitan Convenience er helt unikt, og dette rekordforsøket har gitt oss viktig oppmerksomhet og viktige midler. En stor takk til alle kjøpmenn som bidro, Radio Norge, og til alle som vasket bilen sin, sier leder i MOT, Atle Vårvik.

Verdensrekordforsøket ble gjennomført i samarbeid med Geir Schau og Morgenklubben på Radio Norge, Nokas og Turtle Vask.


Om Reitan Convenience
Reitan Convenience omfatter Narvesen i Norge og Latvia, Pressbyrån i Sverige, 7-Eleven og Shell/7-Eleven i Norge, Sverige og Danmark, R-kioski i Finland, R-kiosk i Estland, samt R-kiosk og Lietuvos Spauda i Litauen. Reitan Convenience har en markedsledende posisjon i alle sine land. Selskapet ledes av Magnus Reitan.

Reitangruppen består av fire forretningsområder:
REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2013 (inkl. franchiseomsetning) for 77 milliarder kroner, sysselsetter 35.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig, Reitangruppen
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitangruppen.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO