Reitangruppen anerkjent som en av de beste arbeidsplassene i Europa av Great Place to Work®

Reitangruppen er kåret til den 11. beste arbeidsplassen i Europa. Den store europeiske kåringen 4. juni i Luxembourg viser at Reitangruppen er helt i toppsjiktet blant aktører som er med i undersøkelsen.

05.06.2015 05:00

- Dette synes vi er utrolig morsomt. Det er en positiv bekreftelse for hele Reitangruppen at arbeidet med å bygge en verdibasert kultur blir anerkjent i Europa, målt opp mot andre store aktører. Vi jobber hele tiden for at alle våre medarbeidere skal føle at de er verdifulle og at vi alle bidrar til å sikre suksess for våre franchisetakere, kjøpmenn og samarbeidspartnere, sier en fornøyd Colonialmajor Odd Reitan.

Det er mange store selskaper som er anerkjent av Great Place to Work® ‘Best Workplaces in Europe-listen som ble offentliggjort 4. juni. Reitangruppen ble rangert som nummer 11 på årets liste, sammen med 99 andre arbeidsplasser. Mer enn 2.300 bedrifter deltok i nasjonale studier i 19 europeiske land der Great Place to Work er representert. Av disse ble de 100 beste arbeidsplassene i Europa kåret.

Bruker resultatene aktivt
Alle selskap i Reitangruppen skal etterleve de samme grunnleggende verdiene, som bokstavelig talt er hugget i stein flere steder både i Norge og i de andre landene hvor det drives virksomhet. Dette felles verdisettet danner grunnlaget for selskapets kultur og filosofi, og er styrende prinsipper for selskapets 36.000 medarbeidere i syv land.

– I Reitangruppen benytter vi resultatene fra undersøkelsen aktivt for å bli bedre, det vil si å gjøre enda mer av det vi er gode på og endre på de tingene vi kan bli bedre på. At vi er representert i den europeiske gruppen viser at arbeidet vi gjør gir resultater, og det er en ære å bli kreditert med denne plasseringen blant så mange store europeiske aktører, sier HR-direktør i REMA 1000 Tore Høylie.

Ifølge Great Place To Work® kjennetegnes de beste arbeidsplassene av at medarbeiderne har tillit til arbeidsgiver, er stolte over jobben de gjør og føler fellesskap med kollegene sine.
– At Reitangruppen får så gode resultater i den europeiske kåringen er utrolig morsomt – og ikke minst lønnsømt, sier Høylie.

Petter Knutsen, HR-direktør i Reitan Convenience, tilføyer: – Nettopp tillit, stolthet og felleskap er svært viktig for oss, og jeg er veldig glad for at innsatsen vi gjør på disse områdene gir synlige resultater. Når 96 prosent av våre medarbeidere gir toppscore på påstanden om at de er stolte av å fortelle andre at de jobber i Reitangruppen, er vi trygge på at vi gjør mye riktig.

Reitangruppen er beste norske aktør i kategorien Best Workplaces in Europe - Large.

Om Great Place to Work
Hvert år måler Great Place to Work® over 6000 virksomheter og samler tilbakemeldinger fra over 12 millioner medarbeidere verden over. I Norge er tilbakemeldingene fra over 25.000 medarbeidere fordelt på 176 virksomheter blitt lagt til grunn for kåringen av Norges Beste Arbeidsplasser 2015. I årets undersøkelse er det REMA 1000, Reitan Convenience med Narvesen, 7-Eleven og Shell/ 7-Eleven og Gladengen Drift som representerer Reitangruppen i kåringen.

Great Place to Work®, med hovedkvarter i San Francisco, er en global forsknings-, rådgivnings og opplæringsaktør som hjelper organisasjoner å identifisere, skape og opprettholde gode arbeidsplasser gjennom utvikling av arbeidskulturer. Great Place to Work betjener næringsliv, ideelle organisasjoner og offentlige etater i 51 land.

Reitangruppen består av fire forretningsområder:
REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.
Reitangruppen omsatte i 2014 (inkl. franchiseomsetning) for 82 milliarder kroner, sysselsetter 37.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Amalie Knudsen
  • Title:Kommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
  • Mobile:+47 926 66 262
  • E-mail:Amalie.Knudsen[at]rema.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO