En av disse får verdiprisen «Årets Ladejarl»

For fjerde år på rad gir Reitangruppen ut verdiprisen «Årets Ladejarl», og i år går den til en av disse topp ti-nominerte. Med Årets Ladejarl ønsker Odd Reitan å løfte frem ildsjeler som gjennom sterke indre verdier og kompetanse i verdibasert arbeid- og ledelse skaper resultater.

12.08.2015 06:00

- Verdibasert ledelse handler om å skape handling gjennom tillitt. Når ledere gir tillit til mennesker med sterke indre verdier, trigges de til å skape makeløse resultater som mange har nytte av. Vi leter etter verdibaserte ledere med denne magiske kraften, sier Colonialmajor Odd Reitan.

Mennesker med sterke indre verdier løftes frem.
Reitangruppens filosofi er tuftet på en sterk tro på dyktige enkeltmennesker, åtte verdigrunnlag og en rekke suksessfaktorer. Årets Ladejarl er motivert av visjonen vår om å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

- Hvert år nomineres flere hundre kandidater som fortjener å bli løftet fram for sin brennende vilje til verdiskapning til gode for samfunnet, sier Odd Reitan.

Reitangruppens sosiale engasjement spenner seg fra kultur og lagidrett til verdidrevne organisasjoner, og virksomheter som gir mennesker muligheter samt ivaretar miljø og mangfold.

- Årets Ladejarl gis til en enkeltperson som gjennom sitt personlige engasjement motvirker likegyldighet og evner å få med seg andre i noe de tror sterkt på, sier presseansvarlig i Reitangruppen Berit Hvalryg.

Årets toppkandidater (tilfeldig rekkefølge)

Kjartan Eide.
Daglig leder og co-gründer i Trivselsleder, Lærervikaren og Trivselspatruljen. Trivselsleder er Nordens største barne- og ungdomsskoleprogram for aktivitet og inkludering. Forfatter og redaktør, kjent som komiker i Kjetil og Kjartan Show på TV2.

May-Britt Moser.
Psykolog, hjerneforsker og professor i nevrovitenskap ved NTNU. Kjent for utallige priser som leder og forsker. Ble verdenskjent da hun sammen med ektemannen Edvard Moser, og John O’Keef fikk Nobelprisen i medisin 2014.

Per Solli.
Rektor på Elvebakken videregående skole – en flerkulturell skole med unikt læringsmiljø. Kjent for å ha oppnådd landets beste resultat i Norsk hovedmål våren 2014 og for å ha forvandlet Elvebakken videregående skolen til et meget attraktivt sted for både lærere og elever.

Sven Mollekleiv.
Direktør for samfunnskontakt i Det Norske Veritas. President for Røde kors i Norge hvor han tidligere har vært generalsekretær i ti år. Ble i 2015 utnevt til ridder av 1. klasse av St.Olavs Orden «for hans samfunnsgavnlige innsats».

Andreas Viestad.
Forfatter, matskribent, programleder. Grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn.

Eddi Eidsvåg.
Leder for Pøbelprosjektet og baker. Fått en rekke priser for sitt mangeårige samfunnsengasjement. Kjent som stand-up komiker.

Gunhild Stordalen.
Direktør i EAT og EAT Stockholm Food Forum, styreleder i GreeNudge og Stordalen Foundation. Lege og miljøforkjemper som har fått prisen Årets Miljøhelt og World Economic Forum sin pris Young Global leader.

Johann Olav Koss.
Grunnlegger, president og CEO i Right To Play - en internasjonal humanitær organisasjon med bevisst bruk av fysisk aktivitet og lek for å oppnå fredsmål. Tidligere skøyteløper.

Ada Sofie Austegard.
Stifter og leder for Stine Sofies Stiftelse som kjemper for å bedre barns og pårørendes rettigheter. Har fått kongens fortjenestemedalje i gull og er kjent for en rekke priser.

Marit Sanner.
Gründer og daglig leder av Forandringsfabrikken. Grunnla også Barnevernsproffene. Jobber for positive endring innen psykisk helsevern, barnevern, skoler og andre institusjoner.


Tidligere vinnere av «Årets Ladejarl»
Årets Ladejarl 2014 var opphavsmannen til MOT, Atle Vårvik. Som leder og grunnlegger har Vårvik bidratt til å inspirere, bevisstgjøre og styrke ungdommens mot gjennom verdiene MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei. MOT er en nasjonal og internasjonal holdningsskapende organisasjon.

Anlov P. Mathiesen fikk i 2013 verdiprisen på to millioner kroner. Han står bak gatemagasinene =OSLO og =NORGE. Årets Ladejarl 2013 er også kjent for å være et uredd talerør for sosialt utstøtte, fattige, rusmisbrukere og andre vanskeligstilte.

Prisen ble delt ut for første gang i 2012 til gründeren bak Hvite Busser, Helga Arntzen. Arntzen er blant annet kjent som leder av Aktive Fredsreiser og for å ha tatt med til sammen 150 000 ungdommer på reiser til Auschwitz. 

Juryen velger
Juryen er veldig fornøyd med årets nominasjoner. De velger nå blant en av de ti topp-nominerte, både nye og gjengangere, som alle er tittelen Årets Ladejarl verdig. 

Juryen består av Civita-leder og tidligere topp-politiker Kristin Clemet, Røde Kors-ansatt og tidligere artist Andres Rafael Diaz, assisterende toppidrettssjef i Olympiatoppen Marit Breivik, høyskolelektor Cecilie Staude, og rådgiver innen media og kultur Gunnar Flikke og Colonialmajor i Reitangruppen Odd Reitan.

Årets Ladejarl blir kåret på Lade Gaard i Trondheim den 11. september 2015.


Vedtekter for Årets Ladejarl

§ 1 Årets Ladejarl

Årets Ladejarl er en rendyrket verdipris etablert av Reitangruppen og Colonialmajor Odd Reitan. Prisen er på to millioner kroner. Vinneren får i tillegg skulpturen "Colonialmajoren" av Per Sverre Dahl. Prisen finansieres og gis av Reitangruppen, motivert av selskapets visjon om å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet, og er vedtektsfestet i Reitangruppen AS. Årets Ladejarl deles ut av Odd Reitan 11. september hvert år på Lade Gaard i Trondheim.

§ 2 Formål og tildelingskriterier

Prisen gis til en enkeltperson som gjennom sitt virke i særlig grad har; utmerket seg og bidratt til
samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid, som alternativ til regelstyring motvirket likegyldighet og utvist mot, samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker blitt en rollemodell og en inspirasjon til engasjement og personlig ansvar.

§ 3 Bruk av prispengene

Det legges ingen føringer eller begrensninger på prisvinnerens bruk av prispengene!

§ 4 Forslag og beslutning om pristildeling

Enhver kan foreslå kandidater til Årets Ladejarl. Juryen fatter beslutning om pristildeling iht

§ 5 Juryen

Juryen består foruten Odd Reitan (leder) av fem personer, oppnevnt for fire år av gangen. Det oppnevnes et jurysekretariat, bestående av to personer, for å bistå juryen i dens arbeid.
Juryen møtes så ofte lederen anser det nødvendig, likevel minst en gang årlig forut for utdelingen av Årets Ladejarl. Vervet som jurymedlem er ulønnet. Jurymedlemmer får dekket reise- og oppholdsutgifter til jurymøter og prisutdeling, samt eventuelle andre dokumenterte kostnader pådratt i anledning juryarbeidet. Et jurymedlem skal fratre ved vurderingen av kandidater som
jurymedlemmet har et særlig tilknytningsforhold til, og skal straks orientere juryens leder om eventuelle slike tilknytningsforhold.

§ 6 Nærmere bestemmelser

Reitangruppen kan i samråd med juryen utarbeide nærmere bestemmelser om utdelingen av Årets Ladejarl


Reitangruppen består av fire forretningsområder:
REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.
Reitangruppen omsatte i 2014 (inkl. franchiseomsetning) for 82 milliarder kroner, sysselsetter 37.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Berit Hvalryg
  • Title:Rektor Verdiskolen og presseansvarlig, Reitangruppen
  • Mobile:+47 926 46 666
  • E-mail:berit.hvalryg[at]reitangruppen.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO