Uno-X og NEL vil bygge nettverk av hydrogenstasjoner

For å nå fremtidige klimamål blir hydrogen et viktig bærekraftig drivstoff, og gjennom Uno-X Gruppen AS (Uno-X) ønsker Reitangruppen å bidra til etablering av hydrogenstasjoner i Norge. Uno-X har i dag signert en intensjonsavtale med NEL ASA (NEL) om å etablere et nettverk bestående av minimum 20 hydrogenstasjoner, som vil dekke alle de store norske byene.

17.12.2015 08:05

Uno-X er stolte av å være den første til å etablere et kommersielt nettverk av hydrogenstasjoner i Norge med NEL som partner. NEL er ledende på hydrogenteknologi og kompetanse, og verdens ledende bilprodusenter investerer tungt i hydrogen som den foretrukne rene drivstoffteknologi. En stor utrulling av hydrogenbiler er forventet å akselerere fra 2016.

-Uno-X ønsker å bidra til denne teknologiutviklingen ved å bygge et nettverk av hydrogenstasjoner til våre kunder, sier administrerende direktør for Uno-X Automat AS, Ole Johannes Tønnessen.

Bærekraftig produksjon

Uno-X blir gjennom denne avtalen med på et nytt norsk industrieventyr. Vannkraft, vindkraft, bølgekraft og solenergi gir Norge muligheten til å produsere bærekraftig hydrogen. En av produksjonsmetodene for hydrogen er gjennom elektrolyse av vann, og prosessen krever kun vann og strøm. Hydrogenbilenes eneste utslipp er vann. Norske myndigheter tilbyr gode incentiver for kjøp og bruk av hydrogenbiler, og har intensjoner om å etablere incentivordninger for bygging av hydrogenstasjoner. Dette er viktig for en langsiktig satsing på hydrogen som morgendagens konvensjonelle drivstoff.

-Vi tror at hydrogen som drivstoff vil gi et viktig bidrag til å nå nasjonale klimamål og ønsker derfor å bidra til etablering av hydrogenstasjoner i Norge. Hydrogen er et smart og fornuftig alternativ til dagens fossile drivstoff, sier Ole Johannes Tønnessen

NEL og Uno-X

Uno-X har et landsdekkende nettverk av totalt 370 stasjoner, og har Norges største nettverk av selvbetjente stasjoner. Stasjonsnettverket vil kunne støtte etablering av optimale fyllepunkter for hydrogenbiler. Uno-X har mange års erfaring med drift og etablering av fyllestasjoner. NEL har teknologien som gjør det mulig å bygge fyllestasjoner raskt og effektivt. Uno-X er effektive på distribusjon, drift og etablering. Sammen tror vi det er mulig å bygge et effektivt landsdekkende nettverk av hydrogenstasjoner med høy kvalitet. Uno-X er også i dialog med andre forretningsområder i Reitangruppen, blant annet REMA 1000, for å se på muligheten for å etablere hydrogenstasjoner.

-Gjennom å kombinere Uno-X’s ledende erfaring som drivstoffleverandør med NEL´s ledende hydrogen teknologi og kompetanse, vil vi tilby hydrogenbiler over hele Norge tanking med samme hurtighet og rekkevidde som dagens bensin og dieselbiler. I tillegg responderer vi på myndighetenes hydrogenambisjoner parallelt med at store bilprodusenter lanserer hydrogenbiler, sier styreformann i NEL, Martin Nes.

For ytterligere informasjon:

Ole Johannes Tønnessen, administrerende direktør i Uno-X Automat, ojt@unox.no, tlf. (+47) 934 04 400

Lars Christian Stugaard, fung. CEO i NEL, tlf (+47) 47 63 05 22

Reitangruppen består av fire forretningsområder:

REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. 

Reitangruppen omsatte i 2014 (inkl. franchiseomsetning) for 82 milliarder kroner, sysselsetter 37.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Jørn Egil Andreassen
  • Title:Økonomidirektør, Reitan Eiendom
  • Mobile:+47 900 15 116
  • E-mail:jea[at]reitaneiendom.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO