Ole Robert Reitan ble Årets Pøbel!

06.11.2013 20:37

Administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan, er kåret til Årets Pøbel, en pris som gis til de som står på for samfunnets «pøbler» og som gjør en unik innsats for ungdom som er i ferd med å falle utenfor. - Ole Robert Reitan er en ekte pøbel, som ikke er redd for å pøble med etablerte sannheter, sier Pøbelprosjektets leder, Eddi Eidsvåg.

Prisen skal være en anerkjennelse til de om tar ungdom på alvor og «møter ungdom der de er», med målsetting om skoleplass, ut i arbeid eller alternativ aktivisering.

- Jeg er utrolig takknemlig, stolt og ydmyk over at jeg nå offisielt kan kalles en pøbel! For meg er en pøbel en av de fantastiske, unge menneskene som reiser seg når det er som vanskeligst, og jobber hardt for å nå sine mål. Det er de som er skikkelige forbilder, sier administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Pøbelprosjektet har i dag elleve ungdommer som arbeider i REMA 1000-systemet. Det selges Pøbelbrød i en rekke butikker med donering til Pøbelprosjektet per solgte brød. Prosjektet er også via REMA 1000 sitt sosiale engasjement gitt mulighet til å samarbeide med Street Football Norway som også handler om å gi ungdom en ny mulighet.

- REMA 1000 viser gjennom sitt arbeid at de tar samfunnsansvar på alvor. De har vilje til å yte enda mer enn de økonomiske gavene de gir til sosiale entreprenører; de stiller blant annet arbeidsplasser og REMA Skolen til disposisjon, sier leder for Pøbelprosjektet Eddi Eidsvåg.

REMA 1000 har vært samarbeidspartner til Pøbelprosjektet i snart tre år, og har bidratt til å etablere Pøbelprosjektet i flere byer. REMA 1000 har bidratt med praksisplasser, oppfølging og jobb både i distribusjon, lager og butikk, og flere har fått fast arbeid etter endt praksisperiode.

-  Jeg er takknemlig for at jeg får muligheten til å bidra til å sikre ungdom jobb, utdanning og muligheter for framtida gjennom våre ulike prosjekter og jobb i våre REMA 1000-butikker, sier Ole Robert Reitan.


Om Pøbelprosjektet
Pøbelprosjektet har som mål å få unge mennesker som av en eller annen grunn står utenfor det etablerte skolesystem og arbeidslivet - ut i jobb eller videreutdannelse. Pøbelprosjektet AS har i dag samarbeidsavtaler med FERD SE, Kronprinsparets Fond, REMA1000, SFF Group Sandnes og Schage Eiendom. Pøbelen lærer å bruke sine egne ressurser for å oppnå sine mål. Mange pøbler kjenner ikke sine egne ressurser og hvilke muligheter de har - som er attraktive for samfunn og næringsliv. I Pøbelprosjektet lærer de dette. De lærer å bruke egne ressurser for å oppnå sine mål. Les mer på www.pobelprosjektet.no.

Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 3,5 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 72 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap. 

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO