REMA 1000 lanserer pepperkakedeig uten palmeolje!

God nyhet til miljøbevisste pepperkakebakere! REMA 1000 i Norge lanserer nå pepperkakedeig uten palmeolje. Palmeoljen er erstattet med nøytral rapsolje, og pepperkakedeigen vil være i butikk fra uke 45-46. REMA 1000 har som mål å slutte med egne produkter som inneholder palmeolje, og har klart å finne gode erstatninger i fire av fem produkter.

01.11.2013 10:00

- Da vi utfordret vår leverandør til å utvikle en pepperkakedeig uten palmeolje kom holdbarhet og bakeegenskaper raskt opp som mulige hindringer. Etter lengre tids testing har vi nå kommet frem til den riktige blandingen som sikrer holdbarhet i romtemperatur og bakeegenskaper som gir gode pepperkaker, sier en fornøyd kvalitetssjef i REMA Norge, Martina Annegret Rabsch.

Mesterbakeren Trondheim har samarbeidet med Idun Industrier og resultatet er en palmeoljefri pepperkakedeig som er lett å kjevle ut, forme og som smaker slik den skal gjøre.

REMA 1000 Norge har et mål om å slutte med egne produkter som inneholder palmeolje. 

- Siden vi startet arbeidet med dette, har vi klart å finne gode erstatninger i fire av fem produkter som tidligere inneholdt palmeolje, sier Rabsch.

Palmeolje kan produseres på en miljøvennlig måte, men sporbarheten er i dag ikke god nok, og
det er utfordringer ved å dokumentere at palmeoljen kommer fra bærekraftige plantasjer.

- REMA 1000 Norge har et mål om å fjerne palmeoljen i egne produkter, så fremt man ikke kan gå god for bærekraft i leverandørkjeden. Vi samarbeider med bransjen for å få bedre tilgang til sporbar palmeolje, sier CSR-ansvarlig i REMA 1000, Trude Ertresvåg.

Regnskogfondet berømmer REMA 1000 for arbeidet med å fase ut palmeolje.  

-Palmeoljeplantasjer er hovedårsaken til at regnskogen i Indonesia og Malaysia ødelegges. Nesten all palmeoljen som brukes i norsk mat kommer derfra. Derfor er det veldig gode nyheter at REMA 1000 tar ansvar og fjerner palmeolje fra sine matvarer, sier kampanjeansvarlig i Regnskogfondet, Anja Lyngsmark.

Lyngsmark er glad for at REMA 1000 ønsker sporbarhet i verdikjeden.

- Svært mange plantasjer bidrar til at orangutanger drepes, regnskog hugges og til at urfolk kastes ut av hjemmene sine. Det er derfor veldig viktig at bedrifter krever sporbar palmeolje fra sine leverandører. Uten å vite hvor palmeoljen kommer fra er det umulig å forsikre seg om at man ikke er med på å rasere regnskogen, sier Lyngsmark.

Tydelig merking
Siden august 2011 har REMA 1000 i Norge oppgitt på egne produkter hvilken type olje som benyttes.
Dette er også et lovkrav som vil tre i kraft fra desember 2014. Det vil ikke komme inn nye varer med palmeolje på REMA 1000s lager i Norge etter 1. januar 2014. Varer som allerede er produsert og ute i butikk vil imidlertid kunne inneholde palmeolje. Ulik rullering i butikk vil gi en overgang hvor det er vanskelig å sette tidspunkt på når alle disse produktene er ute av hyllene.

For mer informasjon om palmeolje og sertifiseringsordning, se www.rspo.org og Regnskogfondet sider http://www.regnskog.no/no/bevisst-forbruker/sertifisering-av-palmeolje


Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 3,5 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 72 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Pressrelease

Hvem fortjener 2 millioner kroner? Tips REITAN nå

For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO