Årets Kokk 2013 er å regne som Norgesmesterskapet i kokkekunst og ble i år avholdt i Mathallen på Vulkan i Oslo. 6 kokker konkurrerte i finalen der Johannessen gikk av med seieren.
- Jeg er glad for mulighetene jeg nå får til å konkurrere videre blant verdens beste. Å jobbe med REMA 1000 sine kampanjer gjør det også mulig for oss å bidra til at nordmenn får bedre kunnskap om mat og bedre matvaner, sier Ørjan Johannessen.
- Vi gleder oss til å følge Ørjan på ferden mot en forhåpentligvis verdensmestertittel i Bocuse d' Or i Lyon i 2015, sier Ole Robert Reitan.
Bocuse d’Or regnes som verdensmesterskapet i kokkekunst. Norges beste kokker skal bidra med å løfte REMA 1000 enda flere hakk på kvalitet.
- Vårt samarbeid med REMA 1000 gjør det mulig for oss å forberede oss på best måte slik at vi igjen står øverst på pallen i januar 2015, sier Odd Ivar Solvold i Bocuse d'Or Norge.
Beslutningen om å inngå et samarbeid med Norges beste kokker var enkel for REMA 1000.
- Når verdensmestere i kokkekunst ringer oss, betyr det at mye er i endring i norsk dagligvarehandel og i mat-Norge. Vi skal fortsette å løfte oss på kvalitet, samtidig som vi er lavest på pris, sier Reitan.
Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 3,5 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.
Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 72 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.