REMA 1000 lærer fattige kvinner å drive lønnsom butikk

09.09.2013 16:30

Bistandsorganisasjonen CARE og REMA 1000 har gjennomført et pilotprosjekt for å gi tusen fattige kvinner i Tanzania utdanning i entreprenørskap.

Prosjektet har vært så vellykket at samarbeidet nå forlenges med mål om at erfaringene kan brukes i tilsvarende prosjekter for fattige kvinner i regionen. Kvinnene får opplæring i riktig og sikker produksjon, produktutvelgelse, regnskap, distribusjon, salg og markedsføring.

– Vi ser at våre erfaringer med kjøpmannskap i Norge er direkte overførbare til Tanzania. I REMA 1000 sier vi at det er kun en person som kan gjøre en kjøpmann god og det er en annen kjøpmann. Akkurat det samme ser vi i Tanzania. Mange av deltakerne har oppnådd veldig gode resultater og de er blitt rollemodeller for andre kvinner. Målet nå er at disse rollemodellene skal kunne fortsette som kunnskapsformidlere i et selvgående program. På den måten kan vi sikre at resultatene fortsetter selv etter at vårt prosjekt avsluttes, sier rektor for REMA-skolen, Vidar Andersen, som har vært i Tanzania flere ganger for å holde kurs.

REMA 1000 har stått for det faglige innholdet i opplæringen, samt finansiering av utstyr og prosjektstøtte. Samarbeidet ble inngått i 2010 og fortsetter ut 2014.

- Dette er ikke en samarbeidsavtale hvor vi bare gir penger til en organisasjons arbeid. REMA 1000 skal bidra med det vi kan best, nemlig å drive butikk, sier administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan.

CAREs generalsekretær, Torild Skogsholm, håper prosjektet vil inspirere andre til å inngå lignende samarbeid.

– Bistandsorganisasjoner og kommersielle aktører er naturlige partnere i arbeid for å gi fattige mennesker muligheter til å tjene penger og skape bedre liv. Sammen med REMA 1000s opplæring i kjøpmannskap har CAREs velprøvde metode for sparebasert mikrofinans gitt enda bedre resultater, sier Skogsholm.

CARE jobber for å styrke kvinners rettigheter og fremme deres muligheter til økonomisk, sosial og politisk deltakelse. Dette er en av de mest effektive måtene å bidra til langsiktig utvikling.


Kontaktperson CARE:
Jon Ragne Bolstad
Director of Marketing and Communications
CARE Norway
Direct Line: +47 22 99 26 12 Mobile: +47 92 29 79 44

Kontaktperson REMA 1000:
Trude Ertresvåg
Head of CSR REMA 1000 AS
E: trer@rema.no
T: +47 90 80 58 39

Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 3,5 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 72 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap. 

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO