REMA 1000 lærer fattige kvinner å drive lønnsom butikk

Bistandsorganisasjonen CARE og REMA 1000 har gjennomført et pilotprosjekt for å gi tusen fattige kvinner i Tanzania utdanning i entreprenørskap.

09.09.2013 16:30

Prosjektet har vært så vellykket at samarbeidet nå forlenges med mål om at erfaringene kan brukes i tilsvarende prosjekter for fattige kvinner i regionen. Kvinnene får opplæring i riktig og sikker produksjon, produktutvelgelse, regnskap, distribusjon, salg og markedsføring.

– Vi ser at våre erfaringer med kjøpmannskap i Norge er direkte overførbare til Tanzania. I REMA 1000 sier vi at det er kun en person som kan gjøre en kjøpmann god og det er en annen kjøpmann. Akkurat det samme ser vi i Tanzania. Mange av deltakerne har oppnådd veldig gode resultater og de er blitt rollemodeller for andre kvinner. Målet nå er at disse rollemodellene skal kunne fortsette som kunnskapsformidlere i et selvgående program. På den måten kan vi sikre at resultatene fortsetter selv etter at vårt prosjekt avsluttes, sier rektor for REMA-skolen, Vidar Andersen, som har vært i Tanzania flere ganger for å holde kurs.

REMA 1000 har stått for det faglige innholdet i opplæringen, samt finansiering av utstyr og prosjektstøtte. Samarbeidet ble inngått i 2010 og fortsetter ut 2014.

- Dette er ikke en samarbeidsavtale hvor vi bare gir penger til en organisasjons arbeid. REMA 1000 skal bidra med det vi kan best, nemlig å drive butikk, sier administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan.

CAREs generalsekretær, Torild Skogsholm, håper prosjektet vil inspirere andre til å inngå lignende samarbeid.

– Bistandsorganisasjoner og kommersielle aktører er naturlige partnere i arbeid for å gi fattige mennesker muligheter til å tjene penger og skape bedre liv. Sammen med REMA 1000s opplæring i kjøpmannskap har CAREs velprøvde metode for sparebasert mikrofinans gitt enda bedre resultater, sier Skogsholm.

CARE jobber for å styrke kvinners rettigheter og fremme deres muligheter til økonomisk, sosial og politisk deltakelse. Dette er en av de mest effektive måtene å bidra til langsiktig utvikling.


Kontaktperson CARE:
Jon Ragne Bolstad
Director of Marketing and Communications
CARE Norway
Direct Line: +47 22 99 26 12 Mobile: +47 92 29 79 44

Kontaktperson REMA 1000:
Trude Ertresvåg
Head of CSR REMA 1000 AS
E: trer@rema.no
T: +47 90 80 58 39

Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 3,5 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 72 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap. 

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Halv skatt, halv moms - REMA 1000 tar grep og kutter prisene på over 100 julevarer

Nå setter dagligvareaktøren ned prisene på et stort antall julevarer tilsvarende halv moms.

Pressrelease

Uno-X og REMA 1000 satser stort på elektrisk tungtransport

I forbindelse med at REMA 1000 skal legge om all sin varetransport til nullutslippsløsninger, åpner Uno-X Mobility i dag selskapets første lynlader...

Pressrelease

To kvinner på topp i Nye Hjorten Teater

Med raushet, mot og en klar ambisjon om å alltid overgå forventningene, skal Nye Hjorten Teater skape sceneopplevelser i verdensklasse. Vi vil være...

Pressrelease

University of South Carolina er vinner av NHHs casekonkurranse

Reitan Retail spurte studenter om råd i NHHs internasjonale casekonkurranse. Nå er konkurransen over, og vi gratulerer studentene fra University of...

Pressrelease

Reitan Retail er caseselskap i NHHs casekonkurranse

I dag ble Reitan Retail avslørt som caseselskap i årets NHH International Case Competition (NHH ICC). De neste 24 timene vil 12 lag utvikle...

Pressrelease

Ny Commercial Director for Britannia Hotel

Kenneth Enæs-Hanssen blir ny Commercial Director for Britannia Hotel. Enæs-Hansen går inn i en nyopprettet rolle, med overordnet ansvar for...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO