Ni av ti vil ikke ha kvittering: Sparer 30 millioner meter papir

REMA 1000 har gått helt bort fra automatisk kvitteringsutskrift, og medarbeidere i kassen trykker kun ut kvittering hvis kunden svarer ja på spørsmålet om kvittering. Automatiseringen gir både økonomisk og miljømessig gevinst, og har flere fordeler også i følge lavpriskjeden. I 2012 takket ni av ti kunder nei til kvitteringen.

25.05.2013 10:00

Dette er et kjempegodt eksempel på at små justeringer kan bidra en del totalt sett. Vi sparer faktisk 30 millioner meter kvitteringer på dette per år, i tillegg til at det blir mer ryddig i butikkene. Dette sparer både miljøet, økonomien og gjør det mer hyggelig for de ansatte og kundene. Det må kalles en total vinn-vinn-situasjon.

Sparer fem trailerlass med kvitteringer
Så mange som ni av ti kunder takker nei til kvittering etter egen handel. Allikevel spør medarbeiderne i kassen alle kundene om de ønsker kvitteringen. Besparelsen utgjør nærmere tre millioner kroner totalt bare for REMA 1000, og man sparer totalt fem trailerlass med kvitteringspapir.

For oss er det viktig at kundene får mulighet til å motta kvittering. Ikke alle husker å spørre selv. Samtidig tjener alle på at vi sammen er mer miljøvennlige, og de rene kronebesparelsene vi gjør i REMA 1000 er med på å holde Norges laveste dagligvarepriser.

Fakta om kvitteringsbesparelsen:

·  REMA-butikkene kjøpte inn totalt 371 630 kvitteringsruller i 2012

·  9 av 10 kunder i REMA 1000 takker nei til kvittering i kassen

·  Hver bongrull har 90 meter papir

·  Det går 2.160 ruller kvitteringspapir per europall

·  Det er plass til 33 paller i en gjennomsnittlig lastebil


Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen.
Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 6,1 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent
som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 71 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap. 

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO