Fra venstre: Marit Sælid Johannessen, REMA 1000, Rolf Risnes, Hyper og Cathrine Stange, REMA 1000
Fra venstre: Marit Sælid Johannessen, REMA 1000, Rolf Risnes, Hyper og Cathrine Stange, REMA 1000

To gull til REMA 1000 under Retailprisen

I går kveld ble REMA 1000 tildelt Retailprisen for “Internmotivasjon og innsalgsaktiviteter” og "Integrerte kampanjer, kjeder". Retailprisen har som mål å sette fokus på og bidra til å heve kvaliteten på kommunikasjon innen detaljhandel - både innenfor tradisjonelle og digitale kanaler.

24.05.2013 07:00

Det var de unike bidragene Helt Sjef! og Middag for under hundrelappen som høstet de to gullmedaljene. Årets Retailer ble IKEA Norge.

- Disse utmerkelsene er motiverende for alle de dyktige og engasjerte menneskene som jobber i og med REMA 1000 hver dag. Vi har satset skikkelig på REMA-skolen og kulturbygging, og kampanjen "Middag for under 100-lappen" er en kundefavoritt, så det er hyggelig at dette blir lagt merke til og anerkjent, sier administrerende direktør for REMA 1000, Ole Robert Reitan.


9 millioner oppskriftshefter og 600.000 nedlastinger
REMA 1000 lanserte ”Middag til familien for under hundrelappen” i 2009, og i løpet av de neste to årene tok kundene med seg over ni millioner oppskriftshefter fra butikkene. I januar 2012 ble kampanjen lansert som helårsaktivitet. Middagsplanleggeren stakk av med gullet i kategorien “Integrerte kampanjer kjeder”, der kjeden selv er avsender og utsalgsstedet er en viktig del av kampanjen. 

- Middagsplanleggeren er en vesentlig suksessfaktor for REMA 1000 og en av tidenes mest vellykkede dagligvarekampanjer i Norge. I februar i år var Middagsplanleggeren på nett benyttet av 840.000 brukere, og den tilhørende appen var lastet ned på nesten 600.000 smarttelefoner. Kundene
liker virkelig denne kampanjen, sier sier salgs- og markedsdirektør for REMA 1000, Cathrine Stange.


Pris for internmotivasjon
REMA 1000 mottok også gullmedajen for “Internmotivasjon og innsalgsaktiviteter” med opplæringsspillet «Helt Sjef!». Denne kategorien premierer tiltak som retter seg mot medarbeidere og/eller kunder for å skape motivasjon, engasjement, økt kunnskap og innsats i utsalgssted og egen organisasjon. Helt Sjef! er et opplæringsspill i en 3D-verden, der både situasjoner og caser er tett knyttet opp mot den faktiske hverdagen i butikk.

- Spillet gir trening i både kultur og filosofi, god butikkdrift og kundeservice. Medarbeiderne blir målt på evne til å prioritere oppgavene riktig, sikre kundetilfredshet og skape omsetningsvekst. Helt Sjef! er et lekent, annerledes, engasjerende og motiverende verktøy for REMA 1000s medarbeidere. Det er en utradisjonell måte å trene på – og det fungerer. Vi synes det er topp at andre anerkjenner dette spillet og ser verdien i å satse på medarbeiderne, avslutter Stange.


Om Retailprisen
Retailprisen har som mål å sette fokus på og bidra til å heve kvaliteten på kommunikasjon
innen detaljhandel - både innenfor tradisjonelle og digitale kanaler. Retailprisen er inndelt i 12 ulike kategorier. Innsendte arbeider vurderes både ut i fra kreativitet og dokumentert effekt, med unntak av Åpen klasse som bare berømmer kreativitet.

RetailForum er et initiativ fra Kreativt Forum, den fremste bransjeforeningen for kreativ, kommersiell kommunikasjon i Norge. RetailForum har som mål å øke fokus og kvalitet på retailkommunikasjon i Norge, og arrangerer RetailPrisen hvert år, dette er en prisutdeling for å hedre de beste i bransjen.


For mer informasjon, se www.retailprisen.no


Vinnere 2013:
Retailkonsepter - Vinner: Wyfee, Reactor Retail for Wyfee Eplehuset.i de ulike kategoriene 2013:

Integrerte kampanjer kjeder -Vinner: Middag til familien for under hundrelappen, Fjeldheim & Partners for REMA 1000.

Integrerte kampanjer leverandører - Vinner: Pepsi MAX "Most Wanted Taste", Retail House Norway for PepsiCo

Integrerte kampanjer e-commerce - Vinner: Bytt fly og flyselskap, McCann for Widerøe.

Enkeltstående tiltak/mekanikk - Vinner: TINE Melkerampa, Scandinavian Design Group og Inne Design for TINE.

Årets lansering - Vinner: IKEA-Flyttekampanjen, SMFB for IKEA Norge.

Events - Vinner: IKEA Tekstileriet, SMFB for IKEA Norge.

Internmotivasjon og innsalgsaktiviteter - Vinner: Helt Sjef!, Hyper for REMA 1000.

Pakningsdesign - Vinner: Baronesse-serien, Tangram Design for Fargerike 

Åpen klasse - Vinner: IKEA-Flyttekampanjen, SMFB for IKEA Norge.

Årets Retailer - Vinner: IKEA Norge.


For ytterligere informasjon/spørsmål:
Salgs- og markedsdirektør REMA 1000, Cathrine Stange, cathrine.stange@rema.no,
tlf. 971 94 120.


Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 6,1 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent
som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 72 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap. 

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO