Ble pantemillionær hos REMA 1000

08.05.2013 07:00

En heldig kunde stakk innom REMA 1000 Havstein i Trondheim for å pante et par tomflasker, og endte dermed opp som årets tredje vinner av toppgevinst i Pantelotteriet på én million kroner.

– Jeg skulle bare tømme bilen for noen tomflasker som lå og slang, og stakk derfor innom REMA 1000 på Havstein. Jeg trykket som normalt på Røde Kors-knappen, og plutselig begynte panteautomaten å lage noen uvante lyder. Ved siden av meg sto kjøpmannen, og han måtte rett og slett hjelpe meg å telle nuller på loddkvitteringen, ler den pensjonerte mannen fra Trøndelag, som ønsker å være anonym.

Jubel i butikken
Kjøpmann Frode Sørgård er strålende fornøyd med at det skjedde i hans butikk, skjønt det først var vanskelig å forstå at alle nullene på pantelappen faktisk var virkelige. Både han og vinneren måtte fordøye hendelsen over en kaffekopp før jubelen virkelig brøt løs.
–Det er kjempeartig å få en pantemillionær i vår butikk, og vi ble faktisk litt satt ut begge to der vi sto og telte nuller på kvitteringen. Etter en kaffekopp på bakrommet fattet vi begge at dette var sant, og det var en svært blid pantemillionær som fikk en blomsterbukett av meg på vei ut av butikken, sier Sørgård.

Dette er den tredje av 15 mulige milliongevinster som har blitt utbetalt siden Pantelotteriet startet en ny lotterirunde 1. januar i år, og den første som er vunnet i Trøndelag.

Livreddende midler til Røde Kors
REMA 1000 er hovedsamarbeidspartner til Røde Kors, og har vært med på Pantelotteriet fra starten av. Pantelotteriet er en av Røde Kors sine viktigste inntektskilder, og så langt har over 50 millioner kroner gått til organisasjonens humanitære arbeid. For den summen kan Røde Kors for eksempel drive alle sine 320 Hjelpekorps i to år. 

I stedet for å trykke på den vanlige panteknappen for å få utbetalt pantepengene, kan de kundene som ønsker det trykke på Pantelotteriets knapp, populært kalt Røde Kors-knappen eller millionærknappen. Det miljøvennlige lotteriet er i dag tilgjengelig i 1.535 butikker over hele landet, foreløpig i alle REMA 1000-, Kiwi-, og Meny-Ultra-butikker, samt utvalgte Ica- og Rimi-butikker.

Pantelotteriet drives av Norsk Pantelotteri AS, som eies av Røde Kors og Olav Thon Gruppen. Overskuddet går til Røde Kors. Se mer informasjon på http://www.pantelotteriet.no.


For mer informasjon, kontakt:
Markedssjef Norsk Pantelotteri, Hanne Hollstedt
Tlf. 936 43 506 E-post: hanne.hollstedt@olavthon.no


Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen.
Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 6,1 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent
som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 71 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap. 

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO