Sponsorsjef Vidar Riseth i REMA 1000 og generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund er enige om en fireårsavtale som samarbeidspartner for Handshake for Peace for å gjennomføre aktiviteter og kommunisere fotballens verdigrunnlag.

REMA 1000 og NFF inngår partnerskap

REMA 1000 har inngått en fireårig avtale med Norges Fotballforbund (NFF), og blir samarbeidspartner i Handshake for Peace-prosjektet for å utvikle ulike etiske og holdningsskapende aktiviteter.

26.04.2013 07:00

Handshake for Peace er en del av NFFs Fair play-program, og ble etablert i 2012 sammen med Nobels Fredssenter. Det er en sentral del i utviklingen av fotballens etiske standard, verdigrunnlag og aktiviteter.
- Dette programmet fremmer gode verdier, og passer godt inn i våre samfunnsansvarsprogrammer, hvor flere av dem har fokus på glede, engasjement, inkludering og respekt, sier administrerende direktør for REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Første aktivitet har vært innføringen av Handshake for Peace etter kampene i Tippeligaen, Adecco og Toppserien. Håndtrykket er en enkel, men sterk symbolhandling, som viser at utøverne forplikter seg til å vise respekt på og utenfor banen, og det arbeides også med å innføre det under fotball-VM i Brasil i 2014. Nå søker NFF å videreutvikle og øke sin standard og karakter sammen med REMA 1000. 
- Med REMA 1000s inntreden i Handshake for Peace-samarbeidet, vil vi kunne utvikle ulike aktiviteter ytterligere. Vi kan lettere kjøre prosjekter under for eksempel Norway Cup, utvikle fotballarrangementer samtidig som Nobeldagene i desember, og lage bedre utdannings- og opplæringsmateriell. Jeg er veldig glad for at vår nye partner bidrar til å gjennomføre aktiviteter og kommunisere vårt felles verdigrunnlag, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF. 

Handshake for Peace blir nå også en del av Streetfotball-prosjektet til REMA 1000.

- REMA 1000 er opptatt av sitt samfunnsansvar, og vil implementere Handshake for Peace som en del av selskapets Streetfotball-prosjekt. Streetfootball tilbys ungdom som faller utenfor den organiserte idretten, i yrkeslivet og ved samfunnsmessig inkludering generelt. Prosjektet er etablert i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger. Dette gleder vi oss til, sier sponsorsjef for REMA 1000, Vidar Riseth.

Om Handshake for Peace
Handshake for Peace er en del av Norges Fotballforbunds Fair play-program, og ble etablert i 2012 sammen med Nobels Fredssenter.

Handshake for Peace er et håndtrykk mellom lagenes kapteiner, og gjennomføres etter alle
kamper i Tippeligaen, Adecco og Toppserien.

Håndtrykket er en enkel, men sterk symbolhandling, som viser at utøverne forplikter seg til å vise respekt og vennskap på og utenfor banen.


Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Svein Graff, NFF: 92 28 72 19, e-post svein.graff@fotball.no

Sponsorsjef Vidar Riseth, REMA 1000: 994 43 433, e-post vidar.riseth@rema.no


Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld, en eierandel på 15,6 prosent i Axfood og 6,1 prosent i Sparebank1 Midt-Norge. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent
som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2012 (inkl. franchiseomsetning) for 71 milliarder kroner, sysselsetter 34.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap. 

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny Commercial Director for Britannia Hotel

Kenneth Enæs-Hanssen blir ny Commercial Director for Britannia Hotel. Enæs-Hansen går inn i en nyopprettet rolle, med overordnet ansvar for...

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO