REMA 1000 kjøper Stanges Gårdsprodukter

Stanges Gårdsprodukter har i 20 år produsert det som anses som Norges desidert beste kylling- og kalkunprodukter, og er førstevalget for flere av Norges beste kjøkkensjefer. Nå kjøper REMA Industrier 95 prosent av selskapet, og gir med det REMA 1000 sine butikker tilgang på den kjente merkevaren Stange.

05.02.2013 07:00

- Kylling generelt er et prioritetsområde for REMA 1000, så dette er en fjær i hatten for oss. Stanges Gårdsprodukter har en kvalitet som en stadig mer helse- og kvalitetsbevisst kunde verdsetter, hvor hvitt kjøtt representerer en viktig kilde til magert og proteinholdig kjøtt. Dette blir en del av vår totale strategi med flere premiumprodukter til markedets laveste priser - på grunn av vårt effektive distribusjonssystem, sier administrerende direktør for REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Ønsker Stangeproduktene i REMA 1000
Stanges Gårdsprodukter leverer i dag til dagligvarekjeder, restauranter og hoteller. Blant annet er Engø Gård og Feinschmecker på kundelisten, i tillegg til Reitans største konkurrent, Norgesgruppen. Stange Gårdsprodukter eier også Stangeriet, som har eget utsalg av Stange-produkter i Mathallen i Oslo. Omsetningen for Stanges Gårdsprodukter ble i 2012 på ca. 60 millioner.

- Vi ønsker å gi Stanges Gårdsprodukter stabile rammevilkår som gir grunnlaget for fortsatt fokus på kvalitet og kontrollert vekst. Dette blir topp for REMA 1000-kundene. Vårt fokus er først og fremst å tilby den beste kyllingkvaliteten til laveste pris i REMA 1000, forteller Ole Robert Reitan.

Gleder seg over nytt eierskap
Stange er et kvalitetsmerke i Norge. I begynnelsen var det kun utvalgte restauranter i Oslo som kjøpte Arnt-Harald Stanges saftige og frittgående kyllinger. Etter hvert har produktene blitt tilgjengelige også i dagligvarebutikker. Stange bestreber seg etter kontinuerlig å utvikle nye produkter basert på Landkylling™, og videreutvikle andre høykvalitets nisjeprodukter.

- Stanges Gårdsprodukter har alltid produsert kylling av ypperste klasse. For oss er fôr, miljø og tid det viktigste for å oppå denne kvaliteten. Stanges Gårdsprodukter produserer blant annet Landkylling™, og selger sine kvalitetsprodukter under merkenavnet Stangekylling. Stangekylling er et kvalitetsbegrep i Norge, og det skal det fortsette å være. Vårt varemerke står for kvalitet og vi skal fortsette å gi kunden gode opplevelser, og nye smaker. Sammen med den nye eieren vil vi lettere kunne oppnå dette, samt styrke vår videre drift og langsiktighet, sier daglig leder for Stanges Gårdsprodukter, Peter Aronsen.

Samme drift som tidligere
I dag eier matentusiastene Cie & Peder Bahre 81% av Stanges Gårdsprodukter. REMA Industrier kjøper disse aksjene, samt aksjene til Arnt-Harald Stange og en andel aksjer av daglig leder Peter Aronsen. Aronsen beholder fem prosent av aksjene og fortsetter som daglig leder av selskapet. Driften vil fortsette som før, med Arnt-Harald Stange i driften sammen med øvrige medarbeidere.

- Stanges Gårdsprodukter skal fortsette å stå for den høye kvaliteten som kjennetegner dem, og REMA 1000 skal være med på å styrke driften og langsiktigheten. Vi har ikke snakket konkret om den avtalen de har med Norgesgruppen, men vi tipper vel at REMA 1000 trenger en stor del av det volumet som Stange produserer til egne butikker, sier administrerende direktør for REMA Industrier, Martin Klafstad.

Spesialfôr
Kyllingene og kalkunene i Stanges Gårdsprodukter får tid til å vokse seg store, og rom til å bruse med fjærene. Resultatet er mye kjøtt, mye smak og førsteklasses kvalitet. Smaken av Stange har hele tiden vært i utvikling. Flere av Norges beste kokker har vært med på å justere fôret for å få en best mulig kjøttkvalitet. Fôret består kun av vegetabilsk hvete, havre og mais, og er helt uten vekstfremmende stoffer. Dermed bruker kyllingene lenger tid på å vokse seg store. Det er også dette som gjør dem så smakfulle.

Lokale kyllingleverandører
For å dekke etterspørselen har Stanges Gårdsprodukter alliert seg med flere lokale bønder om produksjonen, som er underlagt strenge krav når det gjelder hygiene, miljø og sikkerhet. Kyllingene har god plass og får dermed utviklet muskulaturen – enda en grunn til at de smaker så godt. Renskjæres for hånd Kvalitet har ikke bare med fôr og oppvekst å gjøre, det har også med selve nedskjæringen å gjøre. Hos Stanges Gårdsprodukter renskjæres alt for hånd. Det betyr ikke bare finere stykker – det betyr også at kvaliteten er sjekket av flere par øyne før de sendes til kundene.

Om REMA Industrier
REMA Industrier utvikler og produserer merkevarer for REMA 1000 gjennom hel- og deleide selskaper. Selskapet omsatte i 2012 for om lag 3,7 milliarder kroner, og har eierandeler i REMA Trading (100%), REMA Nonfood (100%), Norsk Kylling (100%), MaxMat (75%), Hugaas Industrier (50%), Spekeloftet (50%), Grans (50%), Kjeldsberg (50%), Staur (50%), Gram Slot i Danmark(48%) og Bama (20%).

REMA Industrier har ledende posisjoner i flere kategorier, med merker som Millim (undertøy og klær), Solvinge (kylling og kalkun); Godehav (fisk og fiskemat), Grans (øl); Siesta (appelsinbrus), Spekeloftet (pinnekjøtt), Kjeldsberg (kaffe) og Pizza Fresca (fersk pizza), i tillegg til en rekke produkter under merkenavnet REMA 1000.


For ytterligere informasjon/ ønske om intervju:
Stanges Gårdsprodukter: Daglig leder Peter Aronsen
e-post: petera@stangekylling.no, tlf. 414 65 545

REMA Industrier: Adm.dir. Martin Klafstad
e-post: martin.klafstad@rema.no, tlf. 928 96 700

Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent
som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2011 (inkl. franchiseomsetning) for 64 milliarder kroner, sysselsetter 32.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO