Bare lave (strøm)priser med 58 millioner i støtte fra ENOVA

Det er ikke bare matvarene som skal koste mindre hos REMA 1000. Nå har matvarekjeden satt seg som mål å få lavere strømkostnader også, og har fått støtte på 58 millioner fra ENOVA. Til sammen skal det brukes 338 millioner kroner i lavpriskjeden for å redusere strømbruken.

07.01.2013 07:00

- Dette er et “morsomt og lønnsomt” samarbeidsprosjekt med Enova. I løpet av fire år ønsker vi å redusere energibruket med 25 prosent i butikkene. I rene tall betyr det en reduksjon på til sammen 73 GWh – og 53 millioner mindre i energikostnader. Vi skal spare både miljøet og penger, forteller administrerende direktør for REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Skal bruke 338 millioner
REMA 1000 er storforbruker av energi. På ett år går det med 286 GWh i driften av REMA 1000, inkludert REMA Distribusjon. Dette betyr en energikostnad på drøye 210 millioner kroner i året. REMA 1000 selv skal bruke 280 millioner i arbeidet med reduksjon av energibruk, ENOVA bidrar med 58 millioner.

- Enova er glad for at REMA 1000 har høye ambisjoner for å redusere energibruken i sine butikker. REMA 1000 sin innsparing på 73 GWh tilsvarer energibruken til om lag 3 650 husholdninger. Det er et betydelig potensial for energiomlegging i dagligvarebransjen og effektivisering er bra både for miljøet og for lommeboka, sier administrerende direktør i Enova,  Nils Kristian Nakstad.

Lønnsomt for kjøpmennene
REMA 1000 har hatt fokus på energibruk siden oppstarten i 1979. Energibruket er blant de større kostnadene i en butikk, og disse kan påvirkes. Tidlig i 2000 startet kjeden sitt første store enøkprosjekt.  Både kjøpmenn og kjede er med i prosjektene.

– Å satse på energieffektivisering betyr å se muligheter – for miljøet, men også for lønnsomheten i hver enkelt butikk. Vi investerer nå i mye nytt utstyr, samt energieffektiviserer mye av det etablerte utstyret. Vi setter lokk på frysere, dører på kjøledisker, fornyer ventilasjonsanlegg og kjøleanlegg, skifte ut lysarmaturer i butikklokaler og etablerer styringssystemer som overvåker og styrer strømbruken. I tillegg forsøker vi å gjenbruke all overskuddsvarme fra kjøle- og fryseanlegg, sier Ole Robert Reitan.

Store miljøambisjoner
«Alle» har et forhold til REMA 1000. Med litt over 500 butikker over hele landet – og en halv million kunder hver dag, er matvarekjeden en synlig aktør i det norske markedet. REMA 1000 har store ambisjoner for å drifte så miljøeffektivt som mulig.

- Vi kartlegger energibruk, utslipp av klimagasser, avfallshåndtering samt hvilke produkter vi har innenfor økologi. Målsetningen er å unngå å sløse med de ressursene vi forvalter og sikre at vi har de produktene forbrukerne forventer å finne i butikkene. For nybygg stiller vi krav om riktig energiklasse, avslutter Ole Robert Reitan.

REMA 1000 Norge
Antall butikker: 505, som besøkes av 500.000 kunder hver dag
Omsetning (2011): 30,6 milliarder kroner
Antall kvadratmeter: 600.000 kvm butikkareal, 110.000 kvm lagerlokaler
Energibruk pr. år: 286 GWh per år
Årlige energikostnader: 210 millioner kroner
Samlet innsparingsmål innen fire år: 25 % prosent reduksjon i det totale energibruket

For ytterligere informasjon eller ønske om intervju:
Områdeleder yrkesbygg Enova, Christian Hemmingsen, tlf. 908 26 989
Driftsdirektør REMA 1000, Arve Husby, tlf. 908 66 676

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Pressrelease

Hvem fortjener 2 millioner kroner? Tips REITAN nå

For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO