Varodd-prisen til REMA 1000-kjøpmann

13.12.2011 12:47

I dag arrangerte Varodd sin årlige julelunsj for gode bedriftssamarbeids-partnere. Kjøpmann Leif Schellhorn i REMA 1000 ble årets Varodd-vinner for sitt sterke engasjement og samfunnsansvar.

Varodd er en av Norges største attføringsbedrifter, og inviterte i dag nærmere 200 bedrifter som har mottatt kandidater i praksis gjennom 2011 til julehygge og prisutdeling. Den samarbeidspartneren som har utmerket seg med et inkluderende arbeidsmiljø og velvilje til å rekruttere nye medarbeidere gjennom Varodd, fikk i dag tildelt Varoddprisen 2011. De nominerte til årets pris var ikke bare en kjøpmann fra REMA 1000, men to, og i tillegg brødre: REMA 1000 Vågsbygd Amfi ved kjøpmann Erik Schellhorn, ToFire as (snekkerfirma) og REMA 1000 Lund ved Leif Schellhorn.

- Erik Schellhorn er, og har vært, en fantastisk samarbeidspartner for Varodd i mange år, og er derfor blant de tre nominerte. Men i år vant storebror Leif. REMA 1000 har all grunn til å være stolte av disse to sørlendingene. Hittil i 2011 har Leif Shellhorn hatt fire medarbeidere i praksis, der tre av disse har fått ansettelse, skriver fagkonsulent i Varodd, Bjørn Vidar Endal i en e-post.

KRITERIENE FOR PRISEN ER:
1) Bedriften må ha rekruttert en ny medarbeider fra Varodd det siste året og gjennom dette også tatt et samfunnsansvar.
2) Bedriften må ha tilbudt praksis-plasser.
3) Bedriften må ha et inkluderende arbeidsmiljø og vilje til å tilrettelegge på arbeidsplassen.
4) Bedriften kan ikke ha mottatt prisen de siste tre årene.

JURYENS BEGRUNNELSE:
Leif Schellhorn har bidratt til å få mennesker tilbake til arbeidslivet helt siden han tok over Rema 1000 butikken etter sin bror Erik Schellhorn i 2008. Det var i denne sammenhengen at Leif Schellhorn ble introdusert for Varodd, og Leif har siden da hatt en fantastisk holdning til arbeidet.  Som Leif ofte sier: ”Det er en vinn-vinn situasjon for alle tre parter”(det offentlige, kandidaten og bedriften). Når jobbkonsulenten presenterer en kandidat, er svaret:  ”Kom med kandidaten, så ser vi hva vi kan få til” Varodd ønsker å gi Varoddprisen til Leif som en tilbakemelding og takk for det han bidrar med til samfunnet. I tillegg verdsetter Varodd den åpenheten og positiviteten som jobbkonsulent møter hos Leif Schellhorn og Rema 1000 Lund.


OM VARODD
Varodd AS er en av Norges største attføringsbedrifter med rundt 80 ansatte. Bedriften
har de siste årene hatt en svært god utvikling og er i dag morselskap i et konsern
med en årlig omsetning på rundt 200 millioner kroner årlig. Varodd AS ble etablert i 1961 som et aksjeselskap med eiere fra både offentlig og privat sektor. De største eierne er i dag Kristiansand kommune,
Vest-Agder fylkeskommune, Vennesla kommune, Songdalen kommune, Sparebanken Pluss og Nasjonalforeningen for folkehelsen.

REMA 1000 AS omfatter virksomheten til REMA 1000 i Norge, Danmark og Sverige, samt REMA Industrier. Virksomheten eies 100 % av Reitangruppen. REMA 1000 er Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer.  Siden 1979 har REMA 1000 tilbudt kunder over hele landet et godt valgt utvalg av dagligvarer av god kvalitet til de laveste prisene.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 43 000 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO