REMA 1000 blir eneeier i Norsk Kylling

22.06.2012 20:00

Rema Industrier blir nå eneeier av Norsk Kylling AS, etter at det er inngått avtale om kjøp av Staur Invest AS sine aksjer i selskapet (16,1%). Samtidig velger administrerende direktør Agnar Østhus å overlate stafettpinnen til en ny leder.

- Jeg har hatt en spennende tid med Norsk Kylling og har en stund tenkt på å gjøre litt andre ting i livet. Jeg har fått være med på en fantastisk reise og har fått bygge en organisasjon jeg er stolt av. I dag er Norsk Kylling en stor arbeidsgiver med over 200 ansatte og en omsetning som vil passere en milliard i år, sier Agnar Østhus.

Gleder seg til fortsettelsen
Norsk Kylling har samarbeidet tett med REMA 1000 i en årrekke, og sammen har de to selskapene utfordret etablerte monopoler og skapt sterk konkurranse på hvitt kjøtt i det norske markedet. De norske forbrukerne spiser mer hvitt kjøtt enn noen gang tidligere, og REMA 1000 gleder seg til eneeierskapet og fortsettelsen.

- Norsk Kylling er blitt et lite industrieventyr på Støren, med mange lokale arbeidsplasser, og 100 prosent eierskap gjør at vi vil være fullt engasjerte i selskapet. Vi ønsker Agnar alt godt fremover, sier Ole Robert Reitan.

Administrerende direktør Jaan Ivar Semlitsch (avbildet) i Rema Industrier går inn som arbeidende styreleder i Norsk Kylling fra 29. juni, og rekrutteringen av ny leder er igangsatt.


For ytterligere informasjon:
Administrerende direktør REMA Industrier, Jaan Ivar Semlitsch, jase@rema.no, tlf. 907 44 806


REMA 1000 AS omfatter virksomheten til REMA 1000 i Norge, Danmark og Sverige, samt REMA Industrier. Virksomheten eies 100 % av Reitangruppen. REMA 1000 er Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer.  Siden 1979 har REMA 1000 tilbudt kunder over hele landet et godt valgt utvalg av dagligvarer av god kvalitet til de laveste prisene.


Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2011 (inkl. franchiseomsetning) for 64 milliarder kroner, sysselsetter 32.000 mennesker i Skandinavia og Latvia, og er med dette blant Norges ti største selskap.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO