Veidekke og REMA 1000 satser sammen i Bjørvika

Veidekke Eiendom og REMA Eiendom Øst har gått sammen om å kjøpe og utvikle en større tomt ved sjøen nær Operaen i Oslo. Målet er 200 boliger, stor dagligvarebutikk og flere restauranter. Selger er Hav Eiendom AS, og kjøpssummen er 280 millioner kroner.

05.07.2015 07:30

- Sammen med Veidekke Eiendom AS vil vi få til et godt prosjekt for både byen og beboerne, samt at vi ønsker å sikre oss den beste beliggenheten for en topp moderne REMA 1000-butikk. Ved at vi er med fra dag en i prosjektet vil vi oppnå en rekke fordeler. Blant annet vil vi kunne kvalitetssikre butikken slik at utformingen av denne blir helt optimal, sier Thomas Dahle, prosjektleder for REMA Eiendom Øst.

Attraktiv tomt
Tomten heter "D1a" og er på 6,5 mål. Den ligger innerst på den såkalte "Sørenga-utstikkeren" i Bjørvika, rett ved siden av det planlagte parkområdet "Kongsbakken". På Sørenga vil det bo ca. 2.500 mennesker når området er ferdig utviklet, i tillegg ligger tomten i nærhet til områder som vil bli tett befolket som Bispevika og Grønlia.

- Dette er en veldig attraktiv tomt der vi skal utvikle et godt bomiljø ved sjøen og operaen sentralt i Oslo. Vi håper å komme i gang med boligsalget om et års tid, og at det blir innflytting i de første boligene i løpet av sommeren 2015, sier prosjektsjef Knut Ørn Collett i Veidekke Eiendom.

Solide aktører
Tomten er kjøpt av Veidekke Eiendom AS og REMA Eiendom Øst AS, som er heleid av Reitan Eiendom AS. Begge selskap har 50 prosent hver av prosjektet. Totalt utbyggbart volum er på 22.500m2 BRA, herav minimum 17.500 m2 BRA bolig og maksimalt 5.000 m2 BRA næringsformål.

- Vi er godt fornøyd med denne løsningen og at det nå kommer nye, solide aktører som kan bidra til å utvikle Bjørvika, sier Eva Hagen, administrerende direktør i HAV Eiendom AS.

For mer informasjon kontakt:

Prosjektsjef Knut Ørn Collett, Veidekke Eiendom, tlf 2105 7550 / 9953 0936, knut.collett@veidekke.no

Kommunikasjonssjef Helge Dieset, Veidekke ASA, tlf 2105 7791 / 9055 3322, helge.dieset@veidekke.no

Prosjektleder, REMA Eiendom Øst, Thomas Dahle, tlf. 9823 9924, thomas.dahle@relieiendom.no

Administrerende direktør Eva Hagen, HAV Eiendom AS, tlf 9012 6010, eva.hagen@haveiendom.no


Veidekke er et av Skandinavias største entreprenørselskap med 6.100 ansatte og en omsetning på 18 milliarder kroner (2011). Virksomheten omfatter bygge- og anleggsoppdrag, boligutvikling, asfaltvirksomhet, pukk og grus samt veivedlikehold. Våre verdier er profesjonell, redelig, entusiastisk og grensesprengende. Våre mål for helse, miljø og sikkerhet, HMS, er likestilt med de økonomiske målene.  Veidekke kjennetegnes ved en desentralisert organisasjonsmodell med en sterk bedriftskultur og stor grad av medarbeider­involvering. Over halvparten av de ansatte er medeiere og har til sammen drøyt 20 % av aksjene i Veidekke. Selskapet er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 aldri gått med underskudd.


Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2011 (inkl. franchiseomsetning) for 64 milliarder kroner, sysselsetter 32.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Pressrelease

Hvem fortjener 2 millioner kroner? Tips REITAN nå

For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO