REMA 1000 styrker arbeidet for ansvarlige innkjøp

REMA Industrier er meldt inn i Sedex (the Supplier Ethical Data Exchange) for å forbedre transparens i leverandørkjeden, håndtere etisk risiko og fremme ansvarlig drift.

31.08.2012 16:30

- Vi arbeider for å fremme anstendige arbeids- og miljøbetingelser gjennom hele vår verdikjede. Ansvarlige innkjøp er en sentral del av vårt samfunnsansvar. Dette er et utfordrende felt, hvor vi har mye å hente gjennom samarbeid. Vi er derfor glade for å kunne styrke vår verktøykasse med Sedex, sier administrerende direktør for REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Største globale plattform
Sedex er den største samarbeidsplattformen globalt for å håndtere etisk handel og er involvert i alle ledd i leverandørkjeden for å fremme forbedringer og samarbeid. Som Sedex-medlem, kan REMA Industrier benytte samarbeidsplattformen til effektivt få en oversikt over aktivitetene til sine leverandører og samtidig redusere duplisering av revisjonsarbeid. Sedexs markedsledende rapporter og risikohåndteringsverktøy vil gjøre det mulig for REMA Industrier å identifisere områder med høy risiko i leverandørkjeden og å ta nødvendige grep for å adressere disse og gjøre reelle forbedringer.

Samarbeid med Initiativ for etisk handel
REMA Industrier har gjennom REMA 1000 AS lenge vært medlem av Initiativ for etisk handel (IEH) – en nær samarbeidspartner til Sedex. IEH har over flere år samarbeidet med Sedex, og signerte i 2011 en samarbeidsavtale for å kunne være en støttespiller for de av medlemmene som finner det hensiktsmessig å bruke Sedex i arbeidet med å bedre arbeidsforhold og å drive en samarbeidsmodell for etisk handel. Samarbeidsavtalen innebærer også rabattert medlemsavgift for IEHs medlemmer.

- Vi applauderer at IEH-medlemmet REMA 1000 tar et viktig steg videre i sitt arbeid med etisk handel og tar i bruk de mulighetene for systematisering og deling av informasjon om leverandørkjedene som IEHs samarbeidspartner Sedex tilbyr», sier Per N. Bondevik, daglig leder i IEH.

Ønsker REMA 1000 velkommen
Carmel Giblin, leder av Sedex, noterte at "vår vekst i Skandinavia er del av vår bredere strategi for å fortsette å øke vårt globale nærvær og bekrefte vår posisjon som den største samarbeidsplattformen for å håndtere informasjon i leverandørkjeden. Vi er henrykt over å kunne ønske REMA Industrier velkommen til Sedex og ser frem til å arbeide med dem for å hjelpe å drive forbedringer i deres leverandørkjeder".

For ytterligere informasjon:

REMA 1000; Trude Ertresvåg, CSR-ansvarlig i REMA 1000 AS
Tel: +47 908 05 839, Email: trude.ertresvaag@rema.no

Sedex; Tom Smith , Head of Marketing og Business Development,
Tel: +44 (0)20 7902 2327, Email: tom.smith@sedexglobal.com

IEH Initiativ for etisk handel; Per N Bondevik, Daglig leder
Tel: +47 950 12 969, Email: per@etiskhandel.no


Om REMA Industrier

REMA Industrier, som er eid av REMA 1000 AS, hadde driftsinntekter i 2011 på NOK 2.9 milliarder. REMA Industrier omfatter selskapene REMA Trading og REMA Nonfood (100 prosent), Norsk Kylling (100 prosent), MaxMat (75 prosent), Grans Bryggeri (50 prosent), Staur Foods (50 prosent), Spekeloftet (50 prosent), Hugaas Industrier (50 prosent), Kjelsberg Kaffe (50 prosent) Bama Gruppen (20 prosent) og Gram Slot (47 prosent).


Om Sedex

Sedex er et unikt og nyskapende verktøy for risikohåndtering i leverandørkjede, som hjelper selskaper å identifisere, håndtere og redusere etisk risiko i globale leverandørkjeder.

Som den største samarbeidsplattformen for å håndtere informasjon om etisk handel, er Sedex dedikert til å fremme forbedringer i ansvarlig forretningsdrift. Vår sikre nettbaserte plattform gjør det mulig for medlemmer å dele og håndtere informasjon i fire hovedområder: Arbeidsstandard, HMS, miljø og forretningsetikk.

Sedex har i dag over 26 500 medlemmer globalt, inkludert 500 merkevarer og selskap.

www.sedexglobal.com.


Om IEH
IEH er et medlemsbasert ressurssenter og en pådriver for etisk handel. IEHs formål er å fremme ansvarlige leverandørkjeder slik at internasjonal handel bidrar til å ivareta menneske- og arbeidstakerrettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering IEH ble stiftet av Kirkens Nødhjelp, LO, Virke og COOP i 2000, og har 125 medlemmer, de fleste bedrifter.

http://www.etiskhandel.no/

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO