REMA 1000 styrker arbeidet for ansvarlige innkjøp

31.08.2012 16:30

REMA Industrier er meldt inn i Sedex (the Supplier Ethical Data Exchange) for å forbedre transparens i leverandørkjeden, håndtere etisk risiko og fremme ansvarlig drift.

- Vi arbeider for å fremme anstendige arbeids- og miljøbetingelser gjennom hele vår verdikjede. Ansvarlige innkjøp er en sentral del av vårt samfunnsansvar. Dette er et utfordrende felt, hvor vi har mye å hente gjennom samarbeid. Vi er derfor glade for å kunne styrke vår verktøykasse med Sedex, sier administrerende direktør for REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Største globale plattform
Sedex er den største samarbeidsplattformen globalt for å håndtere etisk handel og er involvert i alle ledd i leverandørkjeden for å fremme forbedringer og samarbeid. Som Sedex-medlem, kan REMA Industrier benytte samarbeidsplattformen til effektivt få en oversikt over aktivitetene til sine leverandører og samtidig redusere duplisering av revisjonsarbeid. Sedexs markedsledende rapporter og risikohåndteringsverktøy vil gjøre det mulig for REMA Industrier å identifisere områder med høy risiko i leverandørkjeden og å ta nødvendige grep for å adressere disse og gjøre reelle forbedringer.

Samarbeid med Initiativ for etisk handel
REMA Industrier har gjennom REMA 1000 AS lenge vært medlem av Initiativ for etisk handel (IEH) – en nær samarbeidspartner til Sedex. IEH har over flere år samarbeidet med Sedex, og signerte i 2011 en samarbeidsavtale for å kunne være en støttespiller for de av medlemmene som finner det hensiktsmessig å bruke Sedex i arbeidet med å bedre arbeidsforhold og å drive en samarbeidsmodell for etisk handel. Samarbeidsavtalen innebærer også rabattert medlemsavgift for IEHs medlemmer.

- Vi applauderer at IEH-medlemmet REMA 1000 tar et viktig steg videre i sitt arbeid med etisk handel og tar i bruk de mulighetene for systematisering og deling av informasjon om leverandørkjedene som IEHs samarbeidspartner Sedex tilbyr», sier Per N. Bondevik, daglig leder i IEH.

Ønsker REMA 1000 velkommen
Carmel Giblin, leder av Sedex, noterte at "vår vekst i Skandinavia er del av vår bredere strategi for å fortsette å øke vårt globale nærvær og bekrefte vår posisjon som den største samarbeidsplattformen for å håndtere informasjon i leverandørkjeden. Vi er henrykt over å kunne ønske REMA Industrier velkommen til Sedex og ser frem til å arbeide med dem for å hjelpe å drive forbedringer i deres leverandørkjeder".

For ytterligere informasjon:

REMA 1000; Trude Ertresvåg, CSR-ansvarlig i REMA 1000 AS
Tel: +47 908 05 839, Email: trude.ertresvaag@rema.no

Sedex; Tom Smith , Head of Marketing og Business Development,
Tel: +44 (0)20 7902 2327, Email: tom.smith@sedexglobal.com

IEH Initiativ for etisk handel; Per N Bondevik, Daglig leder
Tel: +47 950 12 969, Email: per@etiskhandel.no


Om REMA Industrier

REMA Industrier, som er eid av REMA 1000 AS, hadde driftsinntekter i 2011 på NOK 2.9 milliarder. REMA Industrier omfatter selskapene REMA Trading og REMA Nonfood (100 prosent), Norsk Kylling (100 prosent), MaxMat (75 prosent), Grans Bryggeri (50 prosent), Staur Foods (50 prosent), Spekeloftet (50 prosent), Hugaas Industrier (50 prosent), Kjelsberg Kaffe (50 prosent) Bama Gruppen (20 prosent) og Gram Slot (47 prosent).


Om Sedex

Sedex er et unikt og nyskapende verktøy for risikohåndtering i leverandørkjede, som hjelper selskaper å identifisere, håndtere og redusere etisk risiko i globale leverandørkjeder.

Som den største samarbeidsplattformen for å håndtere informasjon om etisk handel, er Sedex dedikert til å fremme forbedringer i ansvarlig forretningsdrift. Vår sikre nettbaserte plattform gjør det mulig for medlemmer å dele og håndtere informasjon i fire hovedområder: Arbeidsstandard, HMS, miljø og forretningsetikk.

Sedex har i dag over 26 500 medlemmer globalt, inkludert 500 merkevarer og selskap.

www.sedexglobal.com.


Om IEH
IEH er et medlemsbasert ressurssenter og en pådriver for etisk handel. IEHs formål er å fremme ansvarlige leverandørkjeder slik at internasjonal handel bidrar til å ivareta menneske- og arbeidstakerrettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering IEH ble stiftet av Kirkens Nødhjelp, LO, Virke og COOP i 2000, og har 125 medlemmer, de fleste bedrifter.

http://www.etiskhandel.no/

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 43 000 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO