Skulle pante flasker, vant to millioner kroner

27.09.2012 11:47

Onsdag morgen pantet Inge Høie Pedersen fem flasker hos REMA 1000 Skien, og endte opp med å vinne to millioner kroner i pantelotteriet. Det er første gang toppgevinsten blir utbetalt. Skien kommunes IT-ekspert Inge Høie Pedersen skulle bare innom den lokale REMA 1000-butikken på Tollnes i Skien for å pante flasker og kjøpe litt lunsj, da han plutselig endte opp som millionær. I stedet for å velge og få utbetalt den vanlige panten, trykket han på knappen til Røde Kors og pantelotteriet.

–  Det kom ut en veldig lang lapp, og da skjønte jeg det var noe spesielt. Jeg måtte lese lappen flere ganger og ble helt skjelven. Jeg klarte å stabbe meg frem til kassa for å fortelle det til ansatte. Nå skal jeg betale ned på lånet og kanskje kjøpe meg ny bil, forteller den glade vinneren.

100.000 i Hurrahølet
For et par år siden vant en kunde 100.000 kroner hos REMA 1000 Hurrahølet, som ligger i Askim, og flere kunder opplever å vinne alt fra ti kroner til nå to millioner kroner.

- Vi er hovedsamarbeidspartnere til Røde Kors, og har vært med på pantelotteriet fra starten av. At både Røde Kors får støtte, kundene kan vinne penger, og at vi kan bidra til dette, blir for oss en vinn-vinn-vinn-situasjon, sier administrerende direktør for REMA 1000, Ole Robert Reitan.

40 millioner til Røde Kors
Det er i dag mulig å delta i pantelotteriet i 1.535 butikker over hele landet, foreløpig i alle Rema 1000-, Kiwi-, og Meny-Ultra-butikker, samt utvalgte Ica- og Rimi-butikker. Overskuddet fra pantelotteriet går til Røde Kors, som har mottatt 39,8 millioner kroner siden oppstarten i 2008. Lotteriet er en av organisasjonens viktigste inntektskilder. Minstepremien er på ti kroner, mens toppgevinsten er på to millioner kroner. Det er foreløpig utbetalt 41,4 millioner kroner i premier.

– Siden pantelotteriet ble etablert har vi mottatt nær 40 millioner kroner i støtte. Det har gitt Røde Kors mulighet til å hjelpe mange mennesker som har hatt behov for det. Det er vi veldig takknemlige for. Vi synes det er gledelig at en som har støttet oss gjennom Pantelotteriet nå har blitt en vinner selv, sier President i Røde Kors, Sven Mollekleiv.


Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2011 (inkl. franchiseomsetning) for 64 milliarder kroner, sysselsetter 32.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO