Glemske kunder gir Røde Kors en ekstra million

Røde Kors-knappen på panteautomatene i REMA 1000 blir flittig brukt, og for få uker siden kunne en heldig panter heve toppgevinsten i pantelotteriet på to millioner kroner. Kundene velger allikevel ikke alltid å heve gevinstene i kassene, og nå kan REMA 1000 overlevere nok en million kroner til Røde Kors i uavhentete små-gevinster.

07.11.2012 07:15

- Jeg synes det er flott hvis flere velger dette bevisst for å bidra mer til Røde Kors. Hvis kundene glemmer små-premiene, så kommer også det Røde Kors til gode, for alt går uavkortet dit. Jeg ble jo litt overrasket da jeg så at disse småsummene faktisk var blitt en hel million. Passer bra som en ekstra julegave, smiler driftsdirektør i REMA 1000, Arve Husby.

Mange millioner til Røde Kors
REMA 1000 var først ut i Norge med de nye panteautomatene, og kundene i REMA 1000 har bidratt med over 20 millioner kroner til Røde Kors på disse tre årene. Kundene panter bokser og flasker hver dag og mange ønsker å støtte det gode formålet, men muligheten for å vinne store eller mindre premier er tilstede.

- Dette synes vi er en av de beste måtene å drive samfunnsansvar på. Det gir verdi for Røde Kors, for oss og for kunden. En vinn-vinn-vinn-situasjon. I tillatelsen fra Lotteritilsynet heter det at gevinster som ikke blir avhentet innen 90 dager tilfaller Røde Kors. Morsomt og lønnsomt, som det heter i REMA 1000,  så for oss er det både en selvfølge og en glede å overrekke denne millionen, sier Husby.

Mange bekker små…
Pantelotteriet Panto er et lotteri der tomme bokser og flasker brukes som innsats i panteautomater, med gevinster fra ti kroner til to millioner kroner. Pantere kan enten bruke den ordinære panteknappen som gir penger for tomgodset, eller Røde Kors-knappen for deltakelse i pantelotteriet. Pris per lodd er 50 øre. Om det blir gevinst eller ikke, vises umiddelbart på lappen som kommer ut av panteautomaten. Gevinster opp til 1.000 kroner utbetales i kassen. Overskuddet fra lotteriet går til Røde Kors.

– De aller fleste som ikke henter gevinsten sin har nok rett og slett glemt det, men noen velger også bevisst å gi sine gevinster videre til et godt formål. At disse småbeløpene nå har eskalert opp til en million kroner bare hos REMA 1000, sier sitt om at mange bekker små kan bli en stor å, sier Hanne Hollstedt, markedssjef i Norsk Pantelotteri.

For ytterligere informasjon:
Driftsdirektør REMA 1000, Arve Husby, tlf. 908 66 676, arve.husby@rema.noMarkedssjef Norsk Pantelotteri, Hanne Hollstedt, tlf. 93 64 35 06, hanne.hollstedt@olavthon.no


Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2011 (inkl. franchiseomsetning) for 64 milliarder kroner, sysselsetter 32.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO