Bønder får lage butikk i REMA-butikken

Ole Robert Reitan har ved flere anledninger sagt at REMA 1000 ønsker å satse mer på lokalmat. Denne uken har region Midt-Norge startet testprosjektet «Butikk i REMA-butikken», hvor lokale bønder får egen mini-butikk inne i butikken for å selge egenproduserte lokalvarer - i forseglet pose a la Tax Free. Det blir både kjøtt, fisk, ost, saft og andre lokalproduserte varer i flere uker fremover.

10.11.2012 07:00

- Matkulturen i Trøndelag er tradisjonsrik og levende. Dyktige, lokale produsenter gir gjennom dette prosjektet REMA-kundene et mangfold av spennende produkter, laget av regionens egne råvarer. Vi ønsker å bidra til å gjøre gode, lokale matvarer tilgjengelig for enda flere, og dette er en flott rekrutteringsarena for lokalmat til REMA 1000. Vi håper dette blir «morsomt og lønnsomt» for de lokale produsentene, sier regionsdirektør i REMA 1000 Midt-Norge, Brynjar Hovstein.

«Dette fremelsker matkultur»
Aktiviteten kalles «forseglet pose», og tilbys gratis for produsentene. Det er den store REMA 1000 Lade Arena som er stillet til disposisjon. Produsentene får et eget «torg» i enden av ferskvaregaten med fire disker og eget lager. Prosjektet gjennomføres i samarbeidet er med Oi Trøndersk Mat og Drikke, og Inge Johnsen, som driver Lian Restaurant har vært rådgiver for REMA 1000 i prosjektet.

- Dette må være den aller beste arenaen for formidling av matkultur, for hvor treffer man vel mer folk enn i en REMA 1000-butikk? Skal vi fremelske mat og matkultur må vi treffe familiene og de kommende generasjonene, slik at de kan bli like glade i mat som vi er. REMA 1000 gjør dette fordi de har lyst til å bli en knallgod ferskvareleverandør, og da er dette midt i blinken, sier Inge Johnsen.

Produsenter fra hele Trøndelag
Aktiviteten er foreløpig over seks uker, og det er produsenter fra hele Trøndelag som skal selge sine produkter: Det starter med Rotvoll og Rissa-området, med økologisk jus- og saftprodukter fra Corona, iskrem fra Rein og blåskjell fra Snadder og Snaskum, også følger produsenter fra Namdalen, Frosta, Røros, Lierne og Fosen.

 - Vi ønsker jo å få lokalmat ut i butikk, så da vi ble spurt av REMA 1000 om å være med på dette, var det et klart JA fra oss. Dette har vært kjempespennende. Vi håper jo at produsentene vil selge godt, og at REMA 1000 opplever det som positivt ved at de for eksempel får enda flere kunder, sier prosjektleder for Oi Trøndersk Mat og Drikke, Brit Melting.

Høyoppløslige bilder fra denne saken og flere artikler, finner du på:
http://www.mynewsdesk.com/no/search/images?query=reitangruppen&utf8=%E2%9C%93

Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2011 (inkl. franchiseomsetning) for 64 milliarder kroner, sysselsetter 32.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Uno-X Mobility sitt lag til Tour de France er klart

Med stor glede mottok Uno-X Mobility i januar nok en invitasjon til Tour de France. I dag er det med stolthet vi presenterer rytterne på det...

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO