Fra venstre: Roar Leinan, Direktør, Trondheim Symfoniorkester, Liv Trondsetås, Fiolinist, Trondheim Symfoniorkester, Ole Robert Reitan, Administrerende direktør, REMA 1000, Nina Steen, Kommunikasjonssjef, Trondheim Symfoniorkester.
Fra venstre: Roar Leinan, Direktør, Trondheim Symfoniorkester, Liv Trondsetås, Fiolinist, Trondheim Symfoniorkester, Ole Robert Reitan, Administrerende direktør, REMA 1000, Nina Steen, Kommunikasjonssjef, Trondheim Symfoniorkester.

REMA 1000 blir hovedsponsor for Prinsesse Astrid Musikkpris

REMA 1000 blir hovedsponsor for den prestisjetunge Prinsesse Astrid Musikkpris. Prisen deles ut til nordiske musikere under 30 år, og med samarbeidet ønsker REMA 1000 å støtte nordiske talenter innen musikk.

23.11.2012 07:00

- Musikk har alltid vært viktig for oss. Vi ønsker å fremme musikk som fag, støtte talenter innen både næringsliv og kultur, og ikke minst oppmuntre mennesker med store drømmer, sier administrerende direktør for REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Stolte og glade over samarbeidet
I perioden 26.-29. november inviterer Trondheim Symfoniorkester til kåringen. I år er det fiolinstenes tur. 30 kandidater, alle med bosted i Norden slik reglene krever, har meldt seg på. Med unntak av Island er alle de nordiske land representert før finaleuttaket. Det er seks kandidater som har gått videre til semifinale og tre av disse spiller i finalen. De konkurrerer om en pris på 200.000 kr., samt en invitasjon til å opptre som solist med Trondheim Symfoniorkester. 

- Vi er svært stolte og glade for at REMA 1000 blir hovedsponsor for Prinsesse Astrid Musikkpris. Selskapet vil dermed bidra til å synliggjøre både talentene og konkurransen som ett av Kongehusets medlemmer i mange år bærer sitt navn til, sier kommunikasjonssjef i Trondheim Symfoniorkester, Nina Steen.

Vil vise frem morgendagens solister
Prinsesse Astrids Musikkpris ble etablert i 1953, og deles ut til unge norske musikere under 30 år. Konkurransen veksler mellom å omfatte strykere, blåsere og pianister, og deles normalt ut hvert annet år. Prisen alternerer med Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

- Trondheim Symfoniorkester vil vise fram morgendagens solister. Vi vil legge til rette for deres utvikling dem og være en arena for å få talentene fram i rampelyset. Om ikke lenge vil forhåpentligvis vinneren og flere andre deltakere bli å se og høre som skinnende stjerner på konserter i Trondheim og andre scener rundt om i verden, avslutter Steen.

Tidligere vinnere
Listen over tidligere vinnere omfatter fremragende utøvere i norsk og internasjonalt musikkliv. Kjell Bækkelund var første mottaker av prisen i 1953. Arve Tellefsen fikk prisen i 1956 og Håvard Gimse i 1985. Prinsesse Astrid, fru Ferner er Trondheim Symfoniorkesters høye beskytter.

For tidligere vinnere, se http://no.wikipedia.org/wiki/Prinsesse_Astrids_musikkpris

For ytterligere informasjon:
Kommunikasjonssjef Trondheim Symfoniorkester, Nina Steen,  tlf. 995 33 733, nina@tso.no
Sponsoransvarlig REMA 1000, Vidar Riseth, tlf. 994 43 433, vidar.riseth@rema.no 

Trondheim Symfoniorkester tilbyr publikum en variert meny som består både av nye pikante musikalske retter og klassiske godbiter, alt tilberedt med hengivenhet og entusiasme. Norske og internasjonale solister i toppklasse utgjør de beste ingrediensene i det symfoniorkesteret byr på.

Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent
som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2011 (inkl. franchiseomsetning) for 64 milliarder kroner, sysselsetter 32.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO