Engrospartner blir en del av REMA Distribusjon

06.12.2012 16:30

For å utnytte stordriftsfordeler, kompetanse og systemdrift, blir Engrospartner en del av REMA Distribusjon fra 1. januar neste år. Overføringen skal gjøre Engrospartner til en enda mer attraktiv partner for ulike aktører innen Kiosk-, Bensin- og Servicemarkedet (KBS).

- Ja, dette er spennende og morsomt for alle oss i Engrospartner. REMA Distribusjon er Norges mest effektive på logistikk og distribusjon, og vi ser at dette kan gi oss mer muskler innen vår kjernevirksomhet, sier administrerende direktør for Engrospartner, Beate Storsul.

Stordriftsfordeler og kompetanse
Det er fire store og mange små aktører som distribuerer mat i Norge, blant annet ASKO (Norgesgruppen), ICA, Coop og REMA Distribusjon. Engrospartner er en forholdsvis liten aktør og mener konkurransen i markedet er hard. Reitan Convenience, som driver blant annet Narvesen og 7-Eleven, eier Engrospartner, men nå selges altså selskapet til et annet forretningsområde i Reitangruppen.

- Vi merker at konkurransen er hard i anbudsrundene, og vi blir oppfattet som den lille aktøren vi er. Vi tror stordriftsfordelene vi nå får vil gjøre oss mer attraktive, samt at REMA Distribusjon har fokus og kompetanse på logistikk. Det passer oss perfekt, sier Storsul.

Skal bidra til fremtidig vekst
Engrospartner skal fortsatt være et eget selskap, og fortsette virksomheten sin på Lillestrøm i Akershus. Eierskiftet innebærer heller ingen endringer mot samarbeidskjedene, og Interpress vil fortsatt være en del av Reitan Convenience. Arbeidskontrakter og –avtaler for ansatte forblir også de samme.

- Vi går jo fra en eier i Reitangruppen til en annen, og ingen hos oss kommer til å merke så mye til endringen de første månedene. Det vi håper er jo at dette skal bidra til fremtidig vekst, at det vil skapes noen muligheter for både REMA Distribusjon og EP fremover som vil være utviklende for både selskapene og medarbeiderne våre, avslutter Storsul.

For ytterligere informasjon:
Administrerende direktør Engrospartner, Beate Storsul, tlf. 908 28 656, beate.storsul@engrospartner.no

Engrospartner omsetter for ca. 1,5 milliarder og har ett sentrallager på Lillestrøm med en grunnflate på 25.000 kvm som til enhver tid rommer fra 3.000 varelinjer. Med over 5.500 leveringer i måneden er Engrospartner AS på Lillestrøm avhengig av et sofistikert logistikksystem for å tilfredsstille kundenes krav til rettidige leveranser.  Engrospartner AS (tidligere Narvesen Engros) ble kjøpt opp av Reitangruppen i 1996, og på årsbasis har selskapet nesten 60.000 leveringer av kjøl-, frys- og tørrvarer. Leveransene går til mer enn 800 kunder over hele Norge; bl.a. Narvesen, 7-Eleven, YX (tidligere Hydro/Texaco) og Location. Selskapet utfører også logistikktjenester for Interpress Norge AS som distribuerer lesestoff til ca. 3.200 kunder over hele Norge. Omlag 80 prosent av alle blader og bøker som er i alle Narvesens bokhyller kommer fra dette selskapet.

REMA Distribusjon Norge AS skal utvikle og drifte Nordens råeste og mest kostnadseffektive varedistribusjon, og omsetter for ca. 20 milliarder. Selskapet har spesialisert seg på leveringer til dagligvaremarkedet, har seks distribunaler med til sammen en grunnflate på 93.000 kvm. REMA Distribusjon drives som en lukket distribusjonskanal for REMA 1000 og Bunnpris.

Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2011 (inkl. franchiseomsetning) for 64 milliarder kroner, sysselsetter 32.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO