Engrospartner blir en del av REMA Distribusjon

For å utnytte stordriftsfordeler, kompetanse og systemdrift, blir Engrospartner en del av REMA Distribusjon fra 1. januar neste år. Overføringen skal gjøre Engrospartner til en enda mer attraktiv partner for ulike aktører innen Kiosk-, Bensin- og Servicemarkedet (KBS).

06.12.2012 16:30

- Ja, dette er spennende og morsomt for alle oss i Engrospartner. REMA Distribusjon er Norges mest effektive på logistikk og distribusjon, og vi ser at dette kan gi oss mer muskler innen vår kjernevirksomhet, sier administrerende direktør for Engrospartner, Beate Storsul.

Stordriftsfordeler og kompetanse
Det er fire store og mange små aktører som distribuerer mat i Norge, blant annet ASKO (Norgesgruppen), ICA, Coop og REMA Distribusjon. Engrospartner er en forholdsvis liten aktør og mener konkurransen i markedet er hard. Reitan Convenience, som driver blant annet Narvesen og 7-Eleven, eier Engrospartner, men nå selges altså selskapet til et annet forretningsområde i Reitangruppen.

- Vi merker at konkurransen er hard i anbudsrundene, og vi blir oppfattet som den lille aktøren vi er. Vi tror stordriftsfordelene vi nå får vil gjøre oss mer attraktive, samt at REMA Distribusjon har fokus og kompetanse på logistikk. Det passer oss perfekt, sier Storsul.

Skal bidra til fremtidig vekst
Engrospartner skal fortsatt være et eget selskap, og fortsette virksomheten sin på Lillestrøm i Akershus. Eierskiftet innebærer heller ingen endringer mot samarbeidskjedene, og Interpress vil fortsatt være en del av Reitan Convenience. Arbeidskontrakter og –avtaler for ansatte forblir også de samme.

- Vi går jo fra en eier i Reitangruppen til en annen, og ingen hos oss kommer til å merke så mye til endringen de første månedene. Det vi håper er jo at dette skal bidra til fremtidig vekst, at det vil skapes noen muligheter for både REMA Distribusjon og EP fremover som vil være utviklende for både selskapene og medarbeiderne våre, avslutter Storsul.

For ytterligere informasjon:
Administrerende direktør Engrospartner, Beate Storsul, tlf. 908 28 656, beate.storsul@engrospartner.no

Engrospartner omsetter for ca. 1,5 milliarder og har ett sentrallager på Lillestrøm med en grunnflate på 25.000 kvm som til enhver tid rommer fra 3.000 varelinjer. Med over 5.500 leveringer i måneden er Engrospartner AS på Lillestrøm avhengig av et sofistikert logistikksystem for å tilfredsstille kundenes krav til rettidige leveranser.  Engrospartner AS (tidligere Narvesen Engros) ble kjøpt opp av Reitangruppen i 1996, og på årsbasis har selskapet nesten 60.000 leveringer av kjøl-, frys- og tørrvarer. Leveransene går til mer enn 800 kunder over hele Norge; bl.a. Narvesen, 7-Eleven, YX (tidligere Hydro/Texaco) og Location. Selskapet utfører også logistikktjenester for Interpress Norge AS som distribuerer lesestoff til ca. 3.200 kunder over hele Norge. Omlag 80 prosent av alle blader og bøker som er i alle Narvesens bokhyller kommer fra dette selskapet.

REMA Distribusjon Norge AS skal utvikle og drifte Nordens råeste og mest kostnadseffektive varedistribusjon, og omsetter for ca. 20 milliarder. Selskapet har spesialisert seg på leveringer til dagligvaremarkedet, har seks distribunaler med til sammen en grunnflate på 93.000 kvm. REMA Distribusjon drives som en lukket distribusjonskanal for REMA 1000 og Bunnpris.

Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Reitangruppen omsatte i 2011 (inkl. franchiseomsetning) for 64 milliarder kroner, sysselsetter 32.000 mennesker i Skandinavia og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO