REMA 1000 kunder pantet for 100 millioner - overskudd til Røde Kors!

REMA 1000 sine kunder har bidratt med 100 millioner i omsetning i Pantelotteriet, hvor overskuddet går til Røde Kors-aktiviteter. Siden starten av lotteriet i 2008 er det omsatt for litt over 200 millioner kroner totalt. Så langt har 5 av 10 milliongevinster blitt vunnet i REMA 1000 butikker.

05.12.2013 10:00

REMA 1000 har vært med siden starten i 2008, og Pantelotteriet er tilgjengelig i alle butikkene i kjeden. Røde Kors har til nå fått 67 millioner kroner fra Pantelotteriet til sitt humanitære arbeid. Pengene fra pant av tomflasker går til Røde Kors over hele Norge.

Onsdag var Røde Kors-presidenten sammen med Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000 på besøk hos Oslo Røde Kors, og kvinnesenteret Stella, for å se et eksempel på det viktige arbeidet REMA1000 sine kunder er med å støtte gjennom Pantelotteriet. Gjennom Stella ønsker Røde Kors å motivere til utdannelse og deltakelse på arbeidsmarkedet. Målet er å inspirere kvinner til å ta tak i egne utfordringer og finne positive løsninger gjennom én-til-én veiledning og mentorordninger.

- Vi i REMA 1000 har stor tro på enkeltmennesker og hva vi kan få til sammen, derfor er vi
veldig stolte av at vi og våre kunder bidrar til å støtte Røde Kors og prosjekter som Stella Kvinnesenter gjennom Pantelotteriet. Vi synes det er flott å kunne bidra til prosjekter som hjelper mennesker i Norge også, og det gjør vi blant annet gjennom besøkstjenesten, praktikantprogram og jobb i våre butikker, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000.

Kvinnesenteret Stella er et av mange tilbud som får midler fra Pantelotteriet.

- Pantelotteriet er en fin måte å støtte Røde Kors sitt arbeid på, og gir oss mulighet til å være til stede for enda flere i lokalsamfunn over hele landet. Derfor vil vi gjerne takke de som trykker på Røde Kors-knappen når de panter flasker, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv.

Fakta om pantelotteriet:

  • Pantelotteriet er et miljøvennlig lotteri der flaskepant brukes som innsats i panteautomater, med gevinster fra 100 kroner til 1 million kroner.
  • Pantelotteriet drives av Norsk Pantelotteri AS, et selskap eid av Røde Kors og Olav Thon    Gruppen.
  • Så langt har 5 av 10 milliongevinster blitt vunnet i REMA 1000 butikker.
  • Pantelotteriet er tilgjengelig i 1621 butikker over hele landet, foreløpig i alle Rema 1000- og Kiwi-butikker, samt utvalgte Ica- og Rimi-butikker.
  • Pantelotteriet har opplevd en kraftig vekst, og så langt har over 67 millioner kroner gått til Røde Kors sitt humanitære arbeid.
  • Midlene fra Pantelotteriet er en av Røde Kors sine viktigste inntektskilder, og bidrar til at tusenvis av mennesker får hjelp og støtte av Røde Kors.
  • Store deler av midlene går til viktig forebyggende arbeid lokalt – gjennom å styrke den lokale beredskapen, motvirke ensomhet og sosial ekskludering og skape trygge og gode oppvekstsvilkår for barn og unge.
  • Så langt i 2013 har Røde Kors mottatt 21,3 millioner i inntekter fra Pantelotteriet.

Jeanette Johnsen

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO