REMA 1000 kunder pantet for 100 millioner - overskudd til Røde Kors!

REMA 1000 sine kunder har bidratt med 100 millioner i omsetning i Pantelotteriet, hvor overskuddet går til Røde Kors-aktiviteter. Siden starten av lotteriet i 2008 er det omsatt for litt over 200 millioner kroner totalt. Så langt har 5 av 10 milliongevinster blitt vunnet i REMA 1000 butikker.

05.12.2013 10:00

REMA 1000 har vært med siden starten i 2008, og Pantelotteriet er tilgjengelig i alle butikkene i kjeden. Røde Kors har til nå fått 67 millioner kroner fra Pantelotteriet til sitt humanitære arbeid. Pengene fra pant av tomflasker går til Røde Kors over hele Norge.

Onsdag var Røde Kors-presidenten sammen med Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000 på besøk hos Oslo Røde Kors, og kvinnesenteret Stella, for å se et eksempel på det viktige arbeidet REMA1000 sine kunder er med å støtte gjennom Pantelotteriet. Gjennom Stella ønsker Røde Kors å motivere til utdannelse og deltakelse på arbeidsmarkedet. Målet er å inspirere kvinner til å ta tak i egne utfordringer og finne positive løsninger gjennom én-til-én veiledning og mentorordninger.

- Vi i REMA 1000 har stor tro på enkeltmennesker og hva vi kan få til sammen, derfor er vi
veldig stolte av at vi og våre kunder bidrar til å støtte Røde Kors og prosjekter som Stella Kvinnesenter gjennom Pantelotteriet. Vi synes det er flott å kunne bidra til prosjekter som hjelper mennesker i Norge også, og det gjør vi blant annet gjennom besøkstjenesten, praktikantprogram og jobb i våre butikker, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000.

Kvinnesenteret Stella er et av mange tilbud som får midler fra Pantelotteriet.

- Pantelotteriet er en fin måte å støtte Røde Kors sitt arbeid på, og gir oss mulighet til å være til stede for enda flere i lokalsamfunn over hele landet. Derfor vil vi gjerne takke de som trykker på Røde Kors-knappen når de panter flasker, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv.

Fakta om pantelotteriet:

  • Pantelotteriet er et miljøvennlig lotteri der flaskepant brukes som innsats i panteautomater, med gevinster fra 100 kroner til 1 million kroner.
  • Pantelotteriet drives av Norsk Pantelotteri AS, et selskap eid av Røde Kors og Olav Thon    Gruppen.
  • Så langt har 5 av 10 milliongevinster blitt vunnet i REMA 1000 butikker.
  • Pantelotteriet er tilgjengelig i 1621 butikker over hele landet, foreløpig i alle Rema 1000- og Kiwi-butikker, samt utvalgte Ica- og Rimi-butikker.
  • Pantelotteriet har opplevd en kraftig vekst, og så langt har over 67 millioner kroner gått til Røde Kors sitt humanitære arbeid.
  • Midlene fra Pantelotteriet er en av Røde Kors sine viktigste inntektskilder, og bidrar til at tusenvis av mennesker får hjelp og støtte av Røde Kors.
  • Store deler av midlene går til viktig forebyggende arbeid lokalt – gjennom å styrke den lokale beredskapen, motvirke ensomhet og sosial ekskludering og skape trygge og gode oppvekstsvilkår for barn og unge.
  • Så langt i 2013 har Røde Kors mottatt 21,3 millioner i inntekter fra Pantelotteriet.

Jeanette Johnsen

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO