COOP Norge Handel og REMA 1000 inngår innkjøpssamarbeid

Dersom Konkurransetilsynet helt eller delvis godkjenner ICA/NorgesGruppen-samarbeidet, starter COOP Norge Handel og REMA 1000 et felles innkjøpsselskap. Avtalen er signert, og innkjøpsselskapet har fått navnet CORE. Det eies 50/50 prosent av de to partene.

13.12.2013 11:00

- Vi har inngått avtalen for å sikre vår konkurransekraft og forbrukernes interesser i en dagligvarebransje med stadig skjevere konkurranse. Gjennom et felles innkjøpsselskap kan vi fremforhandle innkjøpspriser og betingelser som sikrer at vi fortsatt kan konkurrere hardt om kundene, sier administrerende direktør Svein Fanebust i COOP Norge Handel og administrerende direktør Ole Robert Reitan i REMA 1000.

COOP Norge Handel og REMA 1000 har lagt inn en klausul i avtalen som innebærer at den termineres dersom ICA/NorgesGruppen-avtalen i sin helhet blir stoppet.

- Vi mener den beste løsningen vil være at Konkurransetilsynet stopper avtalen mellom NorgesGruppen og ICA.  Avtalen gir NorgesGruppen en markedsmakt som er skadelig både for konkurransen i dagligvarebransjen og for norske forbrukere. Denne avtalen vil rokke så kraftig ved konkurransevilkårene i dagligvarebransjen, at vi må inngå et innkjøpssamarbeid med REMA 1000 for å kunne opprettholde vårt omfattende butikknett og tilby våre kunder varer til lave priser, sier Fanebust.

- Dette er vår nødutgang for å sikre konkurranse og dermed et godt vareutvalg og fortsatt lave priser for kundene våre. ICA/NorgesGruppen-samarbeidet gjør det nødvendig for COOP og REMA 1000 å gjøre noe for å opprettholde en konkurransedyktig posisjon i det norske dagligvaremarkedet, sier administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Samarbeidet vil gjennomføres i regi av et eget aksjeselskap, CORE, som eies og kontrolleres 50/50 prosent av COOP Norge Handel og REMA 1000. Samarbeidet vil kun omfatte innkjøp, ikke distribusjon. Fellesselskapet CORE vil forhandle innkjøpsbetingelser med leverandørene for både COOP Norge Handel og REMA 1000.

Fanebust og Reitan understreker at COOP og REMA 1000 fortsatt vil være tøffe konkurrenter i kampen om markedsandeler og kunder.

- Konkurransen mellom REMA 1000 og COOP vil fortsatt være knallhard selv om vi samarbeider om innkjøp fra dagligvareleverandørene. Det vil være den kjeden som har den mest effektive driften, de mest attraktive konseptene, de laveste prisene, de beste beliggenhetene og den beste servicen som vil vinne kundene. Denne konkurransen kommer kundene til gode, sier de.

Konkurransetilsynet er varslet om inngåelsen av innkjøpssamarbeidet. I utarbeidelsen av avtalen har partene lagt vekt på at den skal være i tråd med gjeldende konkurranselovgivning.

Ved spørsmål, ta kontakt med:
Mette Fossum Beyer, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i REMA 1000, 
e-post: mette.fossum.beyer@rema.no, tlf. 950 60 052
Kristin Paus, konst. informasjonsdirektør i COOP Norge,
e-post: kristin.paus@coop.no, tlf. 916 02 752

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO