Internasjonal pris til to av Reitans kjøpmenn

Ahmed Saleem fra Shell/7-Eleven og Mohamad Harmouch fra REMA 1000 ble i dag tildelt prisen Top 10 av organisasjonen Leadership Foundation. Utmerkelsen gis til ti personer med internasjonal bakgrunn, som har utøvd ledelse i norsk arbeids-, samfunns- eller kulturliv.

18.03.2014 18:00

- Jeg er veldig stolt av at to av Reitangruppens kjøpmenn er blant Top 10–lederne i Norge. De har begge jobbet hardt for å komme dit de er i dag, og er gode og synlige rollemodeller i våre virksomheter, sier Colonialmajor Odd Reitan.

Fra vaskehjelp til kjøpmann på to år
Ahmed Saleem (33) kom som flyktning fra Irak til Norge i 2008. Han fikk praksisplass på Shell/7-Eleven Tempe i 2010, gjennom integreringsprogrammet til Trondheim kommune. På Tempe vasket han og fylte varer, før han ble nattevakt og senere jobbet i kassa. Etter bare ett år fikk han tilbud om stilling som butikksjef, og i 2012 ble han selvstendig næringsdrivende og kjøpmann på stasjonen. Selv om han tok over etter "Årets Kjøpmann" i kjeden, oppnådde han raskt tosifret vekst.

- For å lykkes i livet må man bruke de muligheter man får. Sjefen min så i meg en person som kunne ta ansvaret for en butikk, og det setter jeg veldig stor pris på. Han var en rollemodell for meg, og var flink å dyrke nye ledere. I Reitangruppen får alle ansatte og kjøpmenn samme muligheter uansett hvor de kommer fra, og i dag er det vi som mottar denne prisen som er rollemodell for andre, sier Ahmed Saleem.

Ble REMA 1000-mentor
Mohamad Harmouch (30) kom til Norge fra Libanon i 2006. Han slet lenge med å få jobb, men ble fikk til slutt napp hos en REMA 1000-butikk. Ikke lenge etter ble han plukket ut til kjedens "talentutdanning", og i 2011 ble han kåret til "Årets forbilde". Like etter kom tilbudet han hadde ventet på; han kunne overta REMA 1000-butikken på Sagene. Inntjeningen har økt betraktelig etter at han tok over, og sykefraværet er nede i nesten usynlige 0,1 prosent. I praksis betyr det at ingen er syke i Mohamad sin butikk. I tillegg er han nettopp valgt til REMA 1000-mentor for Oslo-regionen.

- I REMA 1000 så de meg ikke bare som den jeg var, men som den jeg kunne bli. Jeg vil fortelle mine barn dette: alle er like mye verdt. Så ikke stopp ved første "nei". Bare dem som trener mest og er målrettet går videre, sier Mohamad Harmouch.


Om Top 10-kåringen
- Utmerkelsen deles ut til ti førstegenerasjons innvandrere (fem kvinner og fem menn) som har utøvd lederskap og/eller inntatt en ledende rolle i norsk arbeids-, samfunns- og/eller kulturliv.  
- Prosjektet søker å vise ”veien til suksess” og å bygge rollemodeller av internasjonale personer som har gjort det godt i Norge. Prosjektet er et kombinert synliggjørings- og kunnskapsutviklingsprosjekt rettet mot førstegenerasjons innvandrere (kommet til Norge etter fylte 16 år). 
- En uavhengig jury foretar utvelgelsen av de 10 vinnerne.
- Prisen deles ut av Leadership Foundation, i samarbeid med IMDi, Innovasjon Norge, Opera Software, Tine, MyCall og Kommunenes arbeidsgiver-, interesse- og medlemsorganisasjon.

Jeanette Johnsen

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Pressrelease

Hvem fortjener 2 millioner kroner? Tips REITAN nå

For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO