Internasjonal pris til to av Reitans kjøpmenn

Ahmed Saleem fra Shell/7-Eleven og Mohamad Harmouch fra REMA 1000 ble i dag tildelt prisen Top 10 av organisasjonen Leadership Foundation. Utmerkelsen gis til ti personer med internasjonal bakgrunn, som har utøvd ledelse i norsk arbeids-, samfunns- eller kulturliv.

18.03.2014 18:00

- Jeg er veldig stolt av at to av Reitangruppens kjøpmenn er blant Top 10–lederne i Norge. De har begge jobbet hardt for å komme dit de er i dag, og er gode og synlige rollemodeller i våre virksomheter, sier Colonialmajor Odd Reitan.

Fra vaskehjelp til kjøpmann på to år
Ahmed Saleem (33) kom som flyktning fra Irak til Norge i 2008. Han fikk praksisplass på Shell/7-Eleven Tempe i 2010, gjennom integreringsprogrammet til Trondheim kommune. På Tempe vasket han og fylte varer, før han ble nattevakt og senere jobbet i kassa. Etter bare ett år fikk han tilbud om stilling som butikksjef, og i 2012 ble han selvstendig næringsdrivende og kjøpmann på stasjonen. Selv om han tok over etter "Årets Kjøpmann" i kjeden, oppnådde han raskt tosifret vekst.

- For å lykkes i livet må man bruke de muligheter man får. Sjefen min så i meg en person som kunne ta ansvaret for en butikk, og det setter jeg veldig stor pris på. Han var en rollemodell for meg, og var flink å dyrke nye ledere. I Reitangruppen får alle ansatte og kjøpmenn samme muligheter uansett hvor de kommer fra, og i dag er det vi som mottar denne prisen som er rollemodell for andre, sier Ahmed Saleem.

Ble REMA 1000-mentor
Mohamad Harmouch (30) kom til Norge fra Libanon i 2006. Han slet lenge med å få jobb, men ble fikk til slutt napp hos en REMA 1000-butikk. Ikke lenge etter ble han plukket ut til kjedens "talentutdanning", og i 2011 ble han kåret til "Årets forbilde". Like etter kom tilbudet han hadde ventet på; han kunne overta REMA 1000-butikken på Sagene. Inntjeningen har økt betraktelig etter at han tok over, og sykefraværet er nede i nesten usynlige 0,1 prosent. I praksis betyr det at ingen er syke i Mohamad sin butikk. I tillegg er han nettopp valgt til REMA 1000-mentor for Oslo-regionen.

- I REMA 1000 så de meg ikke bare som den jeg var, men som den jeg kunne bli. Jeg vil fortelle mine barn dette: alle er like mye verdt. Så ikke stopp ved første "nei". Bare dem som trener mest og er målrettet går videre, sier Mohamad Harmouch.


Om Top 10-kåringen
- Utmerkelsen deles ut til ti førstegenerasjons innvandrere (fem kvinner og fem menn) som har utøvd lederskap og/eller inntatt en ledende rolle i norsk arbeids-, samfunns- og/eller kulturliv.  
- Prosjektet søker å vise ”veien til suksess” og å bygge rollemodeller av internasjonale personer som har gjort det godt i Norge. Prosjektet er et kombinert synliggjørings- og kunnskapsutviklingsprosjekt rettet mot førstegenerasjons innvandrere (kommet til Norge etter fylte 16 år). 
- En uavhengig jury foretar utvelgelsen av de 10 vinnerne.
- Prisen deles ut av Leadership Foundation, i samarbeid med IMDi, Innovasjon Norge, Opera Software, Tine, MyCall og Kommunenes arbeidsgiver-, interesse- og medlemsorganisasjon.

Jeanette Johnsen

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Nå starter elektrifiseringen av tungtransporten i nord

REMA Distribusjon AS ruller ut de første el-lastebilene samt bidrar til et bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO