Internasjonal pris til to av Reitans kjøpmenn

18.03.2014 18:00

Ahmed Saleem fra Shell/7-Eleven og Mohamad Harmouch fra REMA 1000 ble i dag tildelt prisen Top 10 av organisasjonen Leadership Foundation. Utmerkelsen gis til ti personer med internasjonal bakgrunn, som har utøvd ledelse i norsk arbeids-, samfunns- eller kulturliv.

Jeanette Johnsen
Tittel:Senior Kommunikasjonsrådgiver
Mobil:+47 470 21 517 / +47 906 08 560
E-post:jeanette.johnsen@rema.no

- Jeg er veldig stolt av at to av Reitangruppens kjøpmenn er blant Top 10–lederne i Norge. De har begge jobbet hardt for å komme dit de er i dag, og er gode og synlige rollemodeller i våre virksomheter, sier Colonialmajor Odd Reitan.

Fra vaskehjelp til kjøpmann på to år
Ahmed Saleem (33) kom som flyktning fra Irak til Norge i 2008. Han fikk praksisplass på Shell/7-Eleven Tempe i 2010, gjennom integreringsprogrammet til Trondheim kommune. På Tempe vasket han og fylte varer, før han ble nattevakt og senere jobbet i kassa. Etter bare ett år fikk han tilbud om stilling som butikksjef, og i 2012 ble han selvstendig næringsdrivende og kjøpmann på stasjonen. Selv om han tok over etter "Årets Kjøpmann" i kjeden, oppnådde han raskt tosifret vekst.

- For å lykkes i livet må man bruke de muligheter man får. Sjefen min så i meg en person som kunne ta ansvaret for en butikk, og det setter jeg veldig stor pris på. Han var en rollemodell for meg, og var flink å dyrke nye ledere. I Reitangruppen får alle ansatte og kjøpmenn samme muligheter uansett hvor de kommer fra, og i dag er det vi som mottar denne prisen som er rollemodell for andre, sier Ahmed Saleem.

Ble REMA 1000-mentor
Mohamad Harmouch (30) kom til Norge fra Libanon i 2006. Han slet lenge med å få jobb, men ble fikk til slutt napp hos en REMA 1000-butikk. Ikke lenge etter ble han plukket ut til kjedens "talentutdanning", og i 2011 ble han kåret til "Årets forbilde". Like etter kom tilbudet han hadde ventet på; han kunne overta REMA 1000-butikken på Sagene. Inntjeningen har økt betraktelig etter at han tok over, og sykefraværet er nede i nesten usynlige 0,1 prosent. I praksis betyr det at ingen er syke i Mohamad sin butikk. I tillegg er han nettopp valgt til REMA 1000-mentor for Oslo-regionen.

- I REMA 1000 så de meg ikke bare som den jeg var, men som den jeg kunne bli. Jeg vil fortelle mine barn dette: alle er like mye verdt. Så ikke stopp ved første "nei". Bare dem som trener mest og er målrettet går videre, sier Mohamad Harmouch.


Om Top 10-kåringen
- Utmerkelsen deles ut til ti førstegenerasjons innvandrere (fem kvinner og fem menn) som har utøvd lederskap og/eller inntatt en ledende rolle i norsk arbeids-, samfunns- og/eller kulturliv.  
- Prosjektet søker å vise ”veien til suksess” og å bygge rollemodeller av internasjonale personer som har gjort det godt i Norge. Prosjektet er et kombinert synliggjørings- og kunnskapsutviklingsprosjekt rettet mot førstegenerasjons innvandrere (kommet til Norge etter fylte 16 år). 
- En uavhengig jury foretar utvelgelsen av de 10 vinnerne.
- Prisen deles ut av Leadership Foundation, i samarbeid med IMDi, Innovasjon Norge, Opera Software, Tine, MyCall og Kommunenes arbeidsgiver-, interesse- og medlemsorganisasjon.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 43 000 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO