REMA 1000 vil redusere saltinnhold i egne matvarer med 30%

REMA 1000 ønsker å bidra til å gi kundene sunnere valgmuligheter, og jobber for å redusere saltinnholdet i egne merkevarer ytterligere.

05.06.2014 10:16

-  Vi startet dette arbeidet for en stund siden – og nå kan vi si at innen to år skal vi ha klart å redusere saltmengden i våre egne matvarer med 30 %, sier administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan.

Inntaket av salt bør halveres i vårt daglige kosthold. Vårt dagsbehov er 5 gram, mens vi i Norge spiser 10 gram. Norge har sluttet seg til WHOs målsetting om å redusere for tidlig død av ikke-smittsomme sykdommer som kreft, kols, diabetes og hjertekarsykdommer med 25% innen 2025. 

Tradisjonelt så har vi brukt mye salt i maten her i Norge, for å kunne bevare maten over lengre tid. Det har gjort oss godt vant til større saltmengde, og det vil ta tid å venne folk til at mat smaker godt også med mindre salt. Vi vil derfor utvikle andre smaksbærere som urter, krydder, saltfattige marinader basert på grønnsaker/frukt videre.

I Helsedirektoratets egen tiltaksplan er målet 30% reduksjon innen 2025 og en reduksjon på 15% innen 2018. På lang sikt er målet dermed målet en halvering fra dagens ca 10 gram per dag til 5 gram.

-  Vi ønsker å bidra til at folk kan ta sunnere valg. Hvis vi i det hele tatt skal nå WHOs og helseministerens mål om at inntak av salt bør halveres – så må vi ha ambisiøse mål. Samtidig er vi opptatt av å ivareta den gode smaken og kvaliteten. Det har vi klart og vel så det, sier administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan.

- Vi har også et ansvar for å gi forståelig og riktig informasjon til forbrukere. Derfor deklarerer vi i en rekke varer faktisk saltinnhold, ikke bare natrium, sier Reitan.

REMA 1000 har også klart å fjerne palmeolje fra egne matvarer.-  Vi satte oss som mål å utfase palmeolje fra våre egne merker – nå har vi klart det på matvarer. Kjøper du brød - eller matvarer som er merket REMA 1000 – skal de ikke inneholde palmeolje. Nå setter vi oss ambisiøse mål for å redusere saltmengden, sier Reitan.  

Jeanette Johnsen

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO