REMA 1000 redder regnskogen

Først fjernet REMA 1000 all palmeolje fra egne merkevarer innen mat, deretter ble engasjementet tatt ett skritt videre og REMA 1000 takket nei til en rekke nyheter fra andre matprodusenter fordi de inneholdt den miljøskadelige oljen.

11.12.2014 13:00

Med den nye samarbeidsavtalen med Regnskogfondet på plass er målet å bevare store områder med regnskog, og samtidig redusere globale klimagassutslipp.

– Vi er veldig glade for å kunne samarbeide med Regnskogfondet som er Norges viktigste aktør for bevaring av regnskog, og en aktør som virkelig gjør en forskjell i verden. Det er mye diskusjon om hva slags klimatiltak som virker og som kutter utslipp raskest globalt. Innsats for å bevare regnskog er utvilsomt noe av det viktigste vi som bedrift kan gjøre for å bremse klimaendringer og bevare biologisk mangfold, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000.

Næringslivet må med
Den stadige etterspørselen etter forbruksvarer som palmeolje og tropisk tømmer er en viktig årsak til at regnskogen raseres i hurtig tempo. Dersom man skal få redusert avskogingen er det viktig at næringslivet stiller strenge krav til verdikjeden, og gir forbrukerne muligheten til å handle miljøbevisst. Regnskogfondet er derfor begeistret for å få en av landets største dagligvarekjeder med på laget for å redde regnskogen.

– For å stoppe kreftene som ødelegger regnskogen, må vi ha næringslivet med på laget. REMA 1000 har vært ledende i å fjerne palmeolje i egne merkevarer, og dette samarbeidet vil komme både regnskogen og menneskene som er avhengig av den til gode, sier Dag Hareide, daglig leder i Regnskogfondet.

Stiller strenge krav til verdikjeden
Den treårige samarbeidsavtalen trer i kraft fra nyttår, og den økonomiske støtten på tre millioner årlig vil gå til aktiviteter som bidrar til at store områder med regnskog bevares. Samtidig gir det REMA 1000 en unik mulighet til å komme tettere på menneskene i den andre enden av verdikjeden som rammes hardest når regnskogen raseres, og til å engasjere seg for en bedre fremtid for noen av verdens mest sårbare mennesker.

– Vi ønsker å gjøre en forskjell. Vi kan påvirke hva som brukes som ingrediens i våre egne matvarer gjennom samarbeid og krav til våre leverandører, og selv vise hva som er mulig gjennom egne merkevarer. Vi tror at samarbeidet med Regnskogfondet gjør oss enda bedre i vårt ansvarsarbeid både når det gjelder oss selv, men også når det gjelder å påvirke andre, sier Reitan.

Fortsatt vaktbikkjer
De siste årene har norske matprodusenter nærmest konkurrert om forbrukerne ved å gi dem et så palmeoljefritt varesortiment som mulig. REMA 1000 har vært en av pådriverne i dette arbeidet, og har nå lyst til å bryte linken til tropisk avskoging på flere områder.

– Vi skal fortsatt være vaktbikkjer, og passe på alle næringslivsaktører – inkludert REMA 1000, sier Dag Hareide i Regnskogfondet. Vårt samarbeid bygger på gjensidig respekt for at vi har ulike roller og oppgaver. Som frivillig organisasjon vet vi at vi trenger de beste kreftene i næringslivet og offentlige myndigheter for å forme vinnerlaget som skal redde regnskogen.

For ytterligere spørsmål om samarbeidsavtalen mellom REMA 1000 og Regnskogfondet, ta kontakt med:

Mette Fossum Beyer, direktør kommunikasjon og samfunnskontakt REMA 1000,
mette.fossum.beyer@rema.no

Dag Hareide, daglig leder i Regnskogfondet,
dag@rainforest.no

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Pressrelease

Hvem fortjener 2 millioner kroner? Tips REITAN nå

For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO