REMA 1000 inngår utvidet samarbeid med Keep-it

REMA 1000 og Keep-it Technologies har siden 2012 hatt et samarbeid som bidrar til å kaste mindre mat.

05.06.2015 14:50

Nå har REMA 1000 inngått en avtale med Keep-It om utvidelse av dagens samarbeid. Dette innbefatter blant annet at REMA 1000 kommer til å merke flere av sine ferskvarer med den mye omtalte holdbarhetsindikatoren Keep-it, som nylig vant den svært prestisjetunge Local EAT Award på EAT-konferansen i Stockholm.

Den enorme mengden fullt spiselig mat som kastes først og fremst hjemme hos deg og meg, er et stort samfunnsproblem. Forbrukerne står for 64% av av all mat som kastes, mens industrien og dagligvarehandelen står for de resterende 36%. Dette vil REMA 1000 og Keep-it Technologies gjøre noe med.

– Vi setter stor pris på samarbeidet med REMA 1000. Det er gledelig at de med dette går i bresjen for å ta i bruk ny teknologi, med store fordeler for både samfunnet og forbrukerne. Tradisjonell datostempling har gått ut på dato. Keep-it er intelligent holdbarhetsmåling, som både bidrar til at kvaliteten på produktene holder seg lengst mulig - og ikke minst til mindre matkasting, sier adm. direktør Kristen Hovland i Keep-it Technologies.

- Vi vet at mange er usikre på dette med holdbarhet og datostempling. Keep-it-indikatoren viser faktisk holdbarhet, basert på temperaturen pakningen utsettes for gjennom verdikjeden - helt hjem til kundens kjøleskap, forklarer Havva Kara Skogstø, Sjef for Miljø og Ansvarlige Innkjøp i REMA 1000.

- På denne måten kan våre kunder være helt trygge på at kvaliteten er ivaretatt, og trygt kan spise og servere fersk fisk og kjøtt fra REMA 1000 hvis Keep-it indikatoren tilsier det - selv om holdbarhetsdatoen skulle være passert, sier Havva.

- Dette vil også gjøre det enklere å planlegge måltidene, og vil redusere mengden mat som kastes unødig, avslutter Havva.

Bra for miljøet, bra for samvittigheten og bra for lommeboka.

Reitangruppen består av fire forretningsområder:

REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. 

Reitangruppen omsatte i 2014 (inkl. franchiseomsetning) for 82 milliarder kroner, sysselsetter 37.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Halv skatt, halv moms - REMA 1000 tar grep og kutter prisene på over 100 julevarer

Nå setter dagligvareaktøren ned prisene på et stort antall julevarer tilsvarende halv moms.

Pressrelease

Uno-X og REMA 1000 satser stort på elektrisk tungtransport

I forbindelse med at REMA 1000 skal legge om all sin varetransport til nullutslippsløsninger, åpner Uno-X Mobility i dag selskapets første lynlader...

Pressrelease

To kvinner på topp i Nye Hjorten Teater

Med raushet, mot og en klar ambisjon om å alltid overgå forventningene, skal Nye Hjorten Teater skape sceneopplevelser i verdensklasse. Vi vil være...

Pressrelease

University of South Carolina er vinner av NHHs casekonkurranse

Reitan Retail spurte studenter om råd i NHHs internasjonale casekonkurranse. Nå er konkurransen over, og vi gratulerer studentene fra University of...

Pressrelease

Reitan Retail er caseselskap i NHHs casekonkurranse

I dag ble Reitan Retail avslørt som caseselskap i årets NHH International Case Competition (NHH ICC). De neste 24 timene vil 12 lag utvikle...

Pressrelease

Ny Commercial Director for Britannia Hotel

Kenneth Enæs-Hanssen blir ny Commercial Director for Britannia Hotel. Enæs-Hansen går inn i en nyopprettet rolle, med overordnet ansvar for...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO