REMA 1000 og Geitmyra matkultursenter for barn inngår samarbeid

REMA 1000 er opptatt av lokalmat og ansvarlig handel, og viktigheten av å ta vare på generasjonene som kommer i forhold til matkunnskap og matkultur. REMA 1000 har lenge ønsket å finne en samarbeidspartner som bidrar til at barn får lære om mat, matlaging, matens opprinnelse og sammensetning. Noen som lærer barn basiskunnskap om ulike råvarer og bruken av disse på en måte som gir matglede og forståelse for næringskjeden. Det fant REMA 1000 hos Geitmyra matkultursenter for barn.

09.06.2015 12:00

Fokus på matkunnskap
Geitmyra matkultursenter for barn fokuserer på matkunnskap gjennom å la barn oppleve, smake, prøve og feile – og prøve på nytt med lun humor, lek og latter. Det er et sterkt fokus på egendyrket økologisk mat, råvarekunnskap og læren om prosessene som må til i naturen for at råvarer skal vokse og trives. Geitmyras visjon er å bidra til at så mange som mulig blir glade i mat som gjør dem godt!

Historien om Geitmyra matkultursenter for barn for barn begynte i 2009 med at Andreas Viestad tilfeldigvis kom forbi Geitmyragården. Beliggenheten midt mellom øst og vest i byen og nærheten til Geitmyra skolehager mente han var et ideelt sted å lære barn hva mat egentlig er og hvordan man dyrker og tilbereder den. Gården tilhører Kulturetaten i Oslo kommune og Andreas kontaktet dem med forespørsel om leie. Dette førte til at Kulturetaten besluttet at et matkultursenter for barn kunne være en bra måte å bruke eiendommen på. Andreas Viestad opprettet stiftelsen Geitmyra matkultursenter for barn, som driver matkultursenteret. Dette er en ikke-kommersiell stiftelse.

Læring på barnas premisser
Andreas Viestad er opptatt av at barna skal lære om mat på sine egne premisser. Derfor er mye av undervisningen lagt opp til å foregå utendørs – i aktivitet. I de gamle, ærverdige bygningene er det tre kjøkken som barna kan boltre seg på. Kjøkkenene er oppgradert for å overholde dagens krav til standard, men det gamle er fortsatt intakt. Dette gjør at det føles hjemmekoselig og ikke så institusjonelt – og innbyr til smart læring.

Høner, insektshotell, drivhus og å så frø i hagen er noe av det som barna får oppleve på Geitmyra matkultursenter for barn. Det er læring gjort på en gøyal måte, og med et klart henblikk på viktigheten av lokalprodusert mat – og at barna skal lære hvor maten i butikken egentlig kommer fra.

Andreas vil også at barna sitter igjen med en nysgjerrighet på mat og råvarer og lyst til å prøve nye matvarer. Smaking er derfor en stor del av programmet. Barna skal eksponeres for både kjente og ukjente råvarer, med en glede som smitter over. Hvis barna i tillegg til dette får økt forståelsen for hvor maten vår kommer fra før den kommer ferdig emballert i butikk – er mange av målene til Geitmyra matkultursenter for barn nådd.

Styrket kurstilbud
Samarbeidet mellom REMA 1000 og Geitmyra matkultursenter for barn bidrar til å styrke det viktige arbeidet som Geitmyra matkultrusenter for barn allerede gjør ved at de kan utvide sitt kurstilbud – og nå enda flere barn og unge med inspirerende kunnskap og praktisk matlaging. REMA 1000 kan bidra til at barna kan koble hva som foregår i en butikk sammen med glede for råvarer og matoppskrifter. Samtidig kan REMA 1000 lære mer om hva barn liker og hvorfor. 

På bildet fra venstre: Sponsorsjef i REMA 1000, Vidar Riseth, Prosjektleder i REMA 1000, Cecilie Arnesen, Faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter for barn, Andreas Viestad og daglig leder i Geitmyra matkultursenter for barn, Kjersti Bohlin.

www.rema.no

Reitangruppen består av fire forretningsområder:

REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. 

Reitangruppen omsatte i 2014 (inkl. franchiseomsetning) for 82 milliarder kroner, sysselsetter 37.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Pressrelease

E C Dahls Eiendom kjøper Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim.

E C Dahls Eiendom har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Entra sin eiendomsportefølje i Trondheim. Dette kjøpet er en del av E C Dahls Eiendoms...

Pressrelease

Thor Hushovd blir General Manager for Uno-X Mobility Cycling

Thor Hushovd har en enestående bakgrunn og personlighet til å lede Uno-X Mobility Cycling gjennom de neste stegene laget ønsker å ta i den...

Pressrelease

Inngår unikt norsk samarbeid om å produsere brød med lavere karbonfotavtrykk

Reitan Retail, Norgesmøllene, Felleskjøpet Agri og Yara går sammen for å produsere brød med lavere karbonavtrykk basert på norsk havre.

Pressrelease

Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO