F.v. Trond Karlsen, markedssjef i REMA 1000 og Ragnhild Viken, grønnsaksprodusent på Frosta.
F.v. Trond Karlsen, markedssjef i REMA 1000 og Ragnhild Viken, grønnsaksprodusent på Frosta.

REMA 1000 forsterker lokalsatsingen i Trøndelag

REMA 1000 forsterker den lokale satsingen på lokalproduserte produkter, med stor tyngde i Trøndelag. Vi ser at flere og flere kunder etterspør lokalmat, derfor er det naturlig for REMA 1000 å satse lokalt.

07.07.2015 09:40

En smak av Trøndelag
«En smak av Trøndelag» er en serie med produkter som tydelig viser at de er produsert i området. For REMA 1000 er regionale produksjonsmiljøer viktig – det gjenspeiler REMA 1000 sin organiseringsform som har sterk styring regionalt.

Denne organiseringen skaper konkurransedyktighet, samt høy lokal kjennskap og kunnskap. Dette bidrar til å gi lokale produsenter grunnlag for egen drift, og gir REMA 1000 mulighet til å selge lokale kvalitetsvarer til kundene. Miljøgevinsten ved å hente varer lokalt er også betydelig.

Lokalproduserte urter
På Viken Østre Gartneri på Frosta i Trøndelag holder grønnsaksprodusent og urtedyrker Ragnhild Viken til.

Allerede i middelalderen dyrket og sanket munkene urter ute på Tautraklosteret. I dag fører Ragnhild Viken arven videre med inspirasjon hentet fra middelalderens klosterliv.

– Munkene hadde meget gode kunnskaper om urtenes egenskaper, forteller Ragnhild, både til medisinsk bruk og i kjøkkenet. Grønnsakshagene ble stelt med stor omsorg og tålmodighet og denne filosofien har vi tatt med oss i vår moderne produksjon, forteller Ragnhild.

– REMA 1000 tar ansvar ved måten de jobber med lokalprodusenter på, sier Ragnhild. – Ved å tydeliggjøre enda bedre på emballasjen hvor grønnsakene er dyrket, samt å inkludere navnet på gartneriet eller gården, hjelper REMA 1000 forbrukeren å velge lokalt, forklarer hun.

Squash fra Frosta
På Frostas eldste boplass dyrker Arne Østerlie squash. Allerede som liten gutt visste Arne Østerlie hva han ville bli – gartner som sin far. Det har også hans sønn Asgeir blitt, som nå har overtatt driften etter han.

– Jeg begynte vel ved 13-års alderen å dyrke forskjellige grønnsaker, det var spennende å se hva som kom opp. Fortsatt ligger mye av spenningen i å prøve ut nye ting, det er jo det som gjør yrket vårt interessant, forteller Arne.

– Idéen til å dyrke squash fikk jeg i en butikk i Polen. Jeg fant noen frø og tok dem med meg hjem for å teste det ut. I dag leverer vi squash til hele Midt- og Nord-Norge, forteller Arne.

Asgeir Østerlie sto i fare for å måtte legge ned og slutte med produksjon, men BaRe – som er innkjøper av frukt og grønt for REMA 1000 – inngikk avtale å kjøpe hele volumet hans i sesongen 2015, for å sikre at REMA 1000 får kortreist kvalitetsvare.

Å tilby lokalproduserte varer med spesiell tilknytning til det enkelte lokalsamfunn gir verdi til både kunde, butikk og produsent.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Årsresultater 2023 - Vekst og investeringer for fremtiden

2023 var et år med solid drift, omsetningsvekst og investeringer. Etter et år preget av sterk konkurranse, global inflasjon og fortsatt uro i...

Pressrelease

Uno-X Mobility kjøper Tungbil Lading AS

For å raskere kunne møte våre kunders og samfunnets behov for mer bærekraftig tungtransport har Uno-X Mobility kjøpt selskapet Tungbil Lading AS....

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO