REMA 1000 forsterker lokalsatsingen i Trøndelag

07.07.2015 09:40

REMA 1000 forsterker den lokale satsingen på lokalproduserte produkter, med stor tyngde i Trøndelag. Vi ser at flere og flere kunder etterspør lokalmat, derfor er det naturlig for REMA 1000 å satse lokalt.

F.v. Trond Karlsen, markedssjef i REMA 1000 og Ragnhild Viken, grønnsaksprodusent på Frosta.

En smak av Trøndelag
«En smak av Trøndelag» er en serie med produkter som tydelig viser at de er produsert i området. For REMA 1000 er regionale produksjonsmiljøer viktig – det gjenspeiler REMA 1000 sin organiseringsform som har sterk styring regionalt.

Denne organiseringen skaper konkurransedyktighet, samt høy lokal kjennskap og kunnskap. Dette bidrar til å gi lokale produsenter grunnlag for egen drift, og gir REMA 1000 mulighet til å selge lokale kvalitetsvarer til kundene. Miljøgevinsten ved å hente varer lokalt er også betydelig.

Lokalproduserte urter
På Viken Østre Gartneri på Frosta i Trøndelag holder grønnsaksprodusent og urtedyrker Ragnhild Viken til.

Allerede i middelalderen dyrket og sanket munkene urter ute på Tautraklosteret. I dag fører Ragnhild Viken arven videre med inspirasjon hentet fra middelalderens klosterliv.

– Munkene hadde meget gode kunnskaper om urtenes egenskaper, forteller Ragnhild, både til medisinsk bruk og i kjøkkenet. Grønnsakshagene ble stelt med stor omsorg og tålmodighet og denne filosofien har vi tatt med oss i vår moderne produksjon, forteller Ragnhild.

– REMA 1000 tar ansvar ved måten de jobber med lokalprodusenter på, sier Ragnhild. – Ved å tydeliggjøre enda bedre på emballasjen hvor grønnsakene er dyrket, samt å inkludere navnet på gartneriet eller gården, hjelper REMA 1000 forbrukeren å velge lokalt, forklarer hun.

Squash fra Frosta
På Frostas eldste boplass dyrker Arne Østerlie squash. Allerede som liten gutt visste Arne Østerlie hva han ville bli – gartner som sin far. Det har også hans sønn Asgeir blitt, som nå har overtatt driften etter han.

– Jeg begynte vel ved 13-års alderen å dyrke forskjellige grønnsaker, det var spennende å se hva som kom opp. Fortsatt ligger mye av spenningen i å prøve ut nye ting, det er jo det som gjør yrket vårt interessant, forteller Arne.

– Idéen til å dyrke squash fikk jeg i en butikk i Polen. Jeg fant noen frø og tok dem med meg hjem for å teste det ut. I dag leverer vi squash til hele Midt- og Nord-Norge, forteller Arne.

Asgeir Østerlie sto i fare for å måtte legge ned og slutte med produksjon, men BaRe – som er innkjøper av frukt og grønt for REMA 1000 – inngikk avtale å kjøpe hele volumet hans i sesongen 2015, for å sikre at REMA 1000 får kortreist kvalitetsvare.

Å tilby lokalproduserte varer med spesiell tilknytning til det enkelte lokalsamfunn gir verdi til både kunde, butikk og produsent.

VÅRE VERDIGRUNNLAG

1
2
3
4
5
6
7
8

Vi rendyrker
bedriftens forretningsidé

Vi holder
høy forretningsmoral

Vi skal være
gjeldfri

Vi skal
motivere til vinnerkultur

Vi tenker
positivt og offensivt

vi snakker med hverandre
– ikke om hverandre

Kunden er
vår øverste sjef

Vi vil ha det
morsomt og lønnsomt

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO