Perlepotet fra Frosta

04. august skriver Dagens Næringsliv om den nye gourmetpoteten Perlepotet som dyrkes på Frosta.

05.08.2015 13:15

Fra vitenskap og jord til bord
Siden i fjor høst har de tre Frosta-gårdene Viken Midtre, Valberg og Evenhus – som kaller seg for ”Frosta i God Jord” – gått vitenskapelig til verks for å finne ut hvordan de på best vis kan frembringe små smaksbomber.

Med penger fra Innovasjon Norge, besøk på frukt- og grønnsaksmesse i Berlin og jevnlig korrespondanse med Norsk Landbruksrådgivning, gikk produsentene for å prøve ut tre potettyper som hadde til felles at settepoteten var stor og følgelig hadde mange knoller.

Potetene rakk akkurat verdenslanseringen på Trøndersk Matfestival som ble arrangert i helgen. Siden har potet-Norge ikke vært helt det samme. Alle REMA 1000-butikkene i Trøndelag har nå perlepoteten i sitt sortiment, i tillegg til nyetablerte “Mathallen i Trondheim.”

Kortreist mat i vinden
På REMA 1000 Tiller har perlepotetene nettopp ankommet butikken. Frukt- og grøntansvarlig Kine Krogstad har stor tro på at perlepoteten blir en lokal suksess.
– Dette er en helt nydelig potet, utrolig god på smak! Den egner seg godt til å grille, det vil fremheve smaken. Perlepoteten er også fin å spise for de minste barna da den er liten og lett å håndtere for barnehender, sier Kine.
– Jeg er veldig spent på mottakelsen hos kundene våre, men jeg har stor tro på at perlepotetene kommer til å fly ut av butikken. Jeg kommer ihvertfall til å kjøpe den til middag i dag, fastslår Kine.

Gir effekt for salget
Kjøpmann Tom Are Theodorsen istemmer Kine.
– Kortreist mat er i vinden om dagen, spesielt her i Trøndelag, forteller Tom Are.
– Alle produkter som er lokalprodusert her gir en god effekt på salget. For meg som kjøpmann er det med ekstra stolthet at jeg selger lokale grønnsaker. Perlepoteten er spesielt spennende da den er ny i landet, og det er gøy at Frosta setter føringen for at en ny potet blir tilgjengelig for kundene våre.

Les mer om perlepoteten på Frosta i Dagens Næringsliv.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

UTENOMJORDISK MAGI PÅ TRØNDERSK JORD

Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, privateid folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum. Teatrets initiativtaker er...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025.

Britannia Hotel og Nye Hjorten Teater blir midtpunkt for Tv2 sin storsatsing i Trondheim under SkiVM 2025. Kanalen skal sammen med Britannia Hotel...

Pressrelease

Disse bestemmer hvem som får 2 millioner og blir Årets Ladejarl

Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Pressrelease

Reitan Retail søker seks ledertraineer

Høsten 2024 skal vi ønske seks nye ledertraineer velkommen til Reitan Retail. Vurderer du å søke på programmet og er nysgjerrig på hvordan det er å...

Pressrelease

Storsatsing på handelseiendom fra Reitan Eiendom

REBUS Handelseiendom AS er en ny storsatsning fra Reitan Eiendom som har som ambisjon å bli det ledende eiendomshuset på handelseiendom. Selskapet...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Aktuelt

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO