Perlepotet fra Frosta

04. august skriver Dagens Næringsliv om den nye gourmetpoteten Perlepotet som dyrkes på Frosta.

05.08.2015 13:15

Fra vitenskap og jord til bord
Siden i fjor høst har de tre Frosta-gårdene Viken Midtre, Valberg og Evenhus – som kaller seg for ”Frosta i God Jord” – gått vitenskapelig til verks for å finne ut hvordan de på best vis kan frembringe små smaksbomber.

Med penger fra Innovasjon Norge, besøk på frukt- og grønnsaksmesse i Berlin og jevnlig korrespondanse med Norsk Landbruksrådgivning, gikk produsentene for å prøve ut tre potettyper som hadde til felles at settepoteten var stor og følgelig hadde mange knoller.

Potetene rakk akkurat verdenslanseringen på Trøndersk Matfestival som ble arrangert i helgen. Siden har potet-Norge ikke vært helt det samme. Alle REMA 1000-butikkene i Trøndelag har nå perlepoteten i sitt sortiment, i tillegg til nyetablerte “Mathallen i Trondheim.”

Kortreist mat i vinden
På REMA 1000 Tiller har perlepotetene nettopp ankommet butikken. Frukt- og grøntansvarlig Kine Krogstad har stor tro på at perlepoteten blir en lokal suksess.
– Dette er en helt nydelig potet, utrolig god på smak! Den egner seg godt til å grille, det vil fremheve smaken. Perlepoteten er også fin å spise for de minste barna da den er liten og lett å håndtere for barnehender, sier Kine.
– Jeg er veldig spent på mottakelsen hos kundene våre, men jeg har stor tro på at perlepotetene kommer til å fly ut av butikken. Jeg kommer ihvertfall til å kjøpe den til middag i dag, fastslår Kine.

Gir effekt for salget
Kjøpmann Tom Are Theodorsen istemmer Kine.
– Kortreist mat er i vinden om dagen, spesielt her i Trøndelag, forteller Tom Are.
– Alle produkter som er lokalprodusert her gir en god effekt på salget. For meg som kjøpmann er det med ekstra stolthet at jeg selger lokale grønnsaker. Perlepoteten er spesielt spennende da den er ny i landet, og det er gøy at Frosta setter føringen for at en ny potet blir tilgjengelig for kundene våre.

Les mer om perlepoteten på Frosta i Dagens Næringsliv.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny Commercial Director for Britannia Hotel

Kenneth Enæs-Hanssen blir ny Commercial Director for Britannia Hotel. Enæs-Hansen går inn i en nyopprettet rolle, med overordnet ansvar for...

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO