REMA Industrier kjøper Hugaas Industrier AS

REMA Industrier AS er kommet til enighet med Hugaasgruppen AS om kjøp av resterende 50% av Hugaas Industrier AS. REMA 1000 vil dermed eie 100% av selskapet.

02.10.2015 12:00

- REMA 1000 er en ansvarlig aktør med fokus på kvalitet og bærekraftig økonomi i hele verdikjeden. Vi legger nå til rette for å videreføre forbedringsarbeidet vi har gjort fra Norsk Kylling til Hugaas og andre ledd i verdikjeden for hvitt kjøtt, sier Morten Gabrielsen, administrerende direktør i REMA Industrier.

- Vi er godt fornøyd med avtalen, og mener det er riktig for verdikjeden å ha et konsentrert eierskap rundt virksomhetene Hugaas Rugeri og Norsk Kylling, sier Roar Aarhaug, administrerende direktør i Hugaasgruppen.

Hugaas Rugeri i Soknedal – som eies av Hugaas Industrier, er landets eneste privateide rugeri og leverer daggamle kyllinger til slaktekyllingprodusenter, og er en del av verdikjeden som leverer til Norsk Kylling på Støren. Kjøpet av Hugaas Industrier bekrefter REMA 1000 sin prioritering av og fokus på kategorien hvitt kjøtt.

- Vi er godt fornøyd med avtalen, og vi håper dette oppfattes som et tydelig signal til ulike interessenter om videre satsning i Trøndelag, sier Gabrielsen.

Som 100% eier av Norsk Kylling, har REMA 1000 siden overtakelsen, gjennomført en formidabel snuoperasjon det seneste året. Med fokus på ansvar, kvalitet og grunnleggende bedriftsøkonomiske prinsipper fremstår Norsk Kylling som en stadig mer solid aktør med gode fremtidsutsikter.

Driften av Hugaas Rugeri tas over av Norsk Kylling og administrerende direktør Kjell Stokbakken.

Melding om foretakssammenslutning er sendt Konkurransetilsynet.

For spørsmål, kontakt:

Direktør kommunikasjon og samfunnskontakt, Mette Fossum Beyer.

mette.fossum.beyer@rema.no, Mobil: 95060052

Reitangruppen består av fire forretningsområder:

REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom. Reitangruppen har i tillegg en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter. REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København.

Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. 

Reitangruppen omsatte i 2014 (inkl. franchiseomsetning) for 82 milliarder kroner, sysselsetter 37.000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap.

Pressemeldinger

Få et nærmere innblikk i nyhetsbildet vårt

Select category
Filter categories

Pressrelease

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i REMA 1000-eide Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i...

Pressrelease

Rabia Khan vinner verdiprisen Årets Ladejarl 2023

Med egen livserfaring og solid fagkunnskap bygger Årets Ladejarl 2023, Rabia Kahn, et mer inkluderende samfunn. Hun er en viktig brobygger og for...

Pressrelease

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som...

Pressrelease

Uno-X Mobility vinner Svaneprisen

Svanemerket tildeler Svaneprisen for 2022 til Uno-X Mobility. Uno-X får prisen for sin satsing på Svanemerket bilvask.

Pressrelease

Uno-X blir automatnabo med 7-Eleven langs vei

Uno-X tilbyr billig lynlading, svanemerket bilvask og drivstoff, på over 200 selvbetjente lokasjoner over hele Norge. Snart blir Uno-X også nabo...

Pressrelease

Hvem fortjener 2 millioner kroner? Tips REITAN nå

For tiende gang deles hedersprisen Årets Ladejarl ut i september på Lade Gaard i Trondheim. Vinneren får 2 millioner kroner og heder og ære. Det er...

Presse og Media

OUR VALUES

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. REITAN sysselsetter 44 101 mennesker i syv land i Norden og Baltikum.

Om oss

Skap verdi med oss

Våre selskaper

Verdibasert

Webdesign og webutvikling: NONSPACE og INCREO